Winterzon vakantie in Portugal

Een selectie uit onze winterzon vakantiehuizen

Bekijk ons aanbod

20 vakantiehuizen

Bekijk ons aanbod

Winterzon vakantie Portugal

Als u de koude wintermaanden in Nederland wilt ontvluchten, dan is Portugal een heerlijke winterzon bestemming. In de wintermaanden heerst hier namelijk een mild klimaat, waardoor het er goed vertoeven is.  Ontdek vanuit uw vakantiehuis de brede zandstranden, de pittoreske dorpjes en de gezellige steden. Tip: vergeet niet te proeven van de lokale keuken, er zit werkelijk voor ieder wat wils bij.

Verken de Algarve

Tijdens uw winterzon vakantie is de Algarve een fijne bestemming. Deze zuidelijke regio is misschien wel een van de bekendste regio’s van Portugal en daardoor zeer geliefd onder de vakantiegangers. In de zomer is de Algarve een populaire regio onder strandliefhebbers en dat is natuurlijk niet zomaar. Aan de 80 kilometer lange kuststrook vindt u zowel grote als kleine strandjes. Zo is het ene strand een waar paradijs voor surfers en het ander strand voor mensen die graag een dagje vertoeven aan zee met het gezin. Doordat het landschap zeer gevarieerd is, heeft u naast zonnen ook nog vele andere mogelijkheden. Voor golfliefhebbers zijn er hier ruim 36 verschillende golfbanen te vinden, maar ook cultuurliefhebbers kunnen met een vakantiehuis in de Algarve hun hart ophalen. Zo is de stad Tavira met zijn oude romeinse brug en de stad lagos met de bijzondere stadsmuren zeker de moeite waard om te bezoeken. Naast de indrukwekkende stranden, beschikt deze regio ook over prachtige wandelroutes. Het is dan ook niet zomaar dat wandelliefhebbers hun winterzon vakantie hier doorbrengen.

Heerlijk vertoeven aan Costa de Lisboa

Costa de Lisboa is een prachtige regio met lange zandstranden, bijzondere steden en een aangenaam klimaat. Het zal niet vaak voorkomen dat u in uw bikini of zwembroek aan het strand kan liggen, maar een lange strandwandeling is toch zeker wel de moeite waard. U kunt hier uw winterzon vakantie ook perfect combineren met een korte stedentrip. Als u namelijk met een vakantiehuis in Costa de Lisboa verblijft, dan kan een bezoekje aan de bijzondere stad Lissabon niet ontbreken. Het gele trammetje nummer 28 is een echte aanrader. Deze tram leidt u langs verschillende bezienswaardigheden en door authentieke wijkjes. Onderweg kunt u nog even uitstappen om foto’s te maken of om gewoon heerlijk van het uitzicht te genieten.

Bekijk ons aanbod