Alle bestemmingen in Niederösterreich

Aanmelden

Niederösterreich

Je vakantiehuis in Niederösterreich (ook wel Neder Oostenrijk genoemd) ligt te midden van het Oostenrijkse heuvelland. Wijn- en boomgaarden, ongerepte rivierdalen, dichte naaldbossen, natuurparken en bergen, vind je in het wisselende landschap van Niederösterreich, de grootste provincie van Oostenrijk. Het is tevens de grootste wijnstreek van het land, je zult hier dan ook regelmatig witte wijnpers huizen zien, deze worden ook wel Kellergassen genoemd. De vakantiewoningen in Niederösterreich lenen zich uitermate goed voor het maken van een excursie naar buurlandenTsjechië en Slowakije grenzend aan deze regio.

Vakantiehuizen Niederösterreich, op jacht naar cultureel erfgoed

Laat je tijdens een vakantie in Niederösterreich onderdompelen in de Oostenrijkse cultuur met een bezoek aan de vele historische bezienswaardigheden. Naast een prachtige natuur is deze regio rijk aan historisch erfgoed! In het heuvellandschap verschijnen renaissancekastelen, barokke jachtsloten, forten, burchten en kloosters (Stiften). Ook zijn er diverse monumenten uit de Romeinse tijd en Middeleeuwen. Bijna 2000 jaar geleden is het Romeinse stadje Carnuntum gesticht. De overblijfselen hiervan kun je bewonderen in het Archeologisch park in Petronell-Carnuntum. De streek Wachau is in het bijzonder een bezoekje waard. Deze regio is wegens haar architectonische geschiedenis op de werelderfgoedlijst van UNESCO gezet. Ook het Donau-landschap is door Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed, samen met de Barokke kloosters Stift Gottweig en Stift Melk. Rust na een dagje cultuur snuiven heerlijk uit in een vakantiehuis in Niederösterreich.

Vakantiewoningen Niederösterreich, maak kennis met een afwisselend landschap

Maak op vakantie in Niederösterreich kennis met de vele mogelijkheden van deze regio. Het afwisselende landschap is bijvoorbeeld uitermate geschikt om te mountainbiken. Met meer dan 5.000 kilometer aan bewegwijzerde routes door bossen, langs weiden en door heuvelachtig gebied heeft deze regio het grootste mountainbike aanbod van Oostenrijk. Er zijn zelfs speciale wijn-fietsroutes die langs wijngaarden en kastelen leiden. Verder vind je hier natuurparken, zoals het Nationalpark Donau-Auen, een groot rivierbos dat te voet of per boot verkend kan worden en natuurpark Blockheide-Eibenstein, met verschillende granietblokken (Wackelsteine genoemd) die verdeeld liggen over dit groene landschap. Niederösterreich staat bekend om de Weinstrasse met de traditionele wijnfeesten die in de herfst in deze regio worden gehouden. Geniet na een lange avond van een heerlijk wijntje in de tuin van je vakantiehuis in Niederösterreich.

Beleef een vakantie vol actie in Niederösterreich

Het veelzijdige landschap van Niederösterreich is perfect voor liefhebbers van een sportieve vakantie. Met maarliefst 40 skiregio's is Niederösterreich uitermate geschikt voor een actieve vakantie in de sneeuw, of je nu houd van skiën, snowboarden, langlaufen of rodelen het kan hier allemaal. Wanneer het donker wordt hoef je tijdens je vakantie niet de piste af wanneer je kiest voor een wintersport in Zauberberg Semmering, het meest omvangrijke nachtskigebied van Europa. Talloze fiets-, wandel- en paardrijpaden zorgen ervoor dat je ook in de zomer in Niederösterreich terecht kunt voor een actieve vakantie. Ook de Donau zorgt ervoor dat je niet stil hoeft te zitten zo kun je hier onder andere raften en kanovaren. Vakantiehuizen in Niederösterreich bieden voor ieder wat wils van jong tot oud.  

Alle vakantiehuizen in Niederösterreich
Veelgestelde vragen over een vakantie in Niederösterreich
Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ ‌in‌ Niederösterreich?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ ‌in‌ Niederösterreich moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ ‌aan‌ het Archeologische Park van Petronell-Carnuntum, de Wachau-streek, het Donaugebied en de Barok kloosters van Stift Göttweig en Stift Melk.‌ ‌

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ ‌in‌ Niederösterreich zeker‌ ‌doen?‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ ‌in‌ Niederösterreich ‌die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌paardrijden, skiën, fietsen en mountainbiken, raften en kanoën.

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌in‌ Niederösterreich ‌absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

In‌ Niederösterreich kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ ‌van‌ Wiener Schnitzel, Marillenknödel, Powidl en Palatschinken.‌ ‌

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar‌ Niederösterreich?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌wilt‌ ‌naar‌ Niederösterreich,‌ ‌kun‌ ‌je‌ ‌het‌ ‌beste‌ ‌gaan‌ ‌in‌ ‌de‌ ‌periode‌ ‌van‌ april tot en met augustus.‌

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020