Top bezienswaardigheden in de provincie Luik

Bezoek de stad Luik

Bezichtig de Stadspleinen van Luik

Proef de echte Luikse Wafels

Doe een activiteit in de Ardennen

Aanmelden

Luik

Verblijf in een vakantiehuis in Luik en maak kennis met deze prachtige provincie van België. Luik staat bekend om haar natuurschoon en de toeristische aantrekkingskracht van de Ardennen. In de provincie vind je mooie en karaktervolle dorpjes zoals het bekende Limbourg. Uiteraard vind je er ook de gelijknamige stad Luik terug.

Voel je omringd door de natuur en historie tijdens je vakantie in Luik. Luik heeft een rijke geschiedenis dat je kunt terugvinden in de vele overblijfselen van militaire forten, mijnen, Amerikaanse militaire begraafplaatsen en de prehistorische grot van Ramioul. Ervaar de geschiedenis door een bezoek te brengen aan een van de burchten of kastelen, zoals het kasteel van Modave en van Jehay. Kijk binnen in een kerkje in een charmant oud dorpje, of bewonder de bekende druipsteengrotten van Remouchamps. Clermont sur Berwinne, Soiron en Deigné, zijn charmante dorpjes die behoren tot les Plus Beaux Villages de Wallonie. Dit zijn de mooiste dorpen van Wallonië en zeker een bezoekje waard tijdens je vakantie in Luik.

Bezoek de stad Luik tijdens je vakantie

De stad Luik is de hoofdstad van de provincie Luik. Het is een typerende stad die rondom de rivier de Maas is gebouwd en een prachtig historisch centrum heeft. Een van de bekendste historische overblijfselen is De Citadel van Luik. Dit was tot het einde van de 19e eeuw de centrale vesting van de strategische Belgische stad. De citadel is gelegen op een heuvel met uitzicht op de stad waar het van het zuidwesten via het zuiden tot het oosten op uitkijkt.

De wijk la Cárre is een modernere en echte uitgaanswijk. Je vind er een groot aantal cafés, restaurants, bioscopen, theaters en nog veel meer uitgaansmogelijkheden. Shopfanaten kunnen hier overdag ook terecht om te neuzen in de vele winkeltjes.

Een andere trekpleister in de stad Luik is de Montagne de Bueren. Dit is een trap met 374 tredes. De trap is vernoemd naar Vincent de Bueren die Luik verdedigde in een aanval van de hertog van Bordeaux. De trap is in 1881 gebouwd ter nagedachtenis aan de 600 gesneuvelde soldaten in deze strijd.

Het museum la Boverie is een kunst museum, dat menig kunstliefhebber zal kunnen waarderen. Het is gehuisvesd in het voormalig paleis des Beaux-Arts van Luik. Dus mocht je minder geïnteresseerd zijn in kunst, is het gebouw zelf toch een bezoekje waard!

Een vakantie in de provincie Luik

Luik heeft een enorme diversiteit aan landschappen: de Hoge Venen, het Land van Herve, de Maasvallei en de Ardennen. Prachtige landschappen en mooie dorpjes vind je overal in deze provincie. Tijdens een vakantie in Luik kun je onder andere een aantal unieke attracties bezoeken zoals: de mijn van Blegny, het fort Eben-Emael en de kristalfabriek Val St-Lambert. Ben je een echte rustzoeker? Bezoek dan eens het kuuroord Spa en Stavelot, met prachtige grotten, wellnesscentra en watervallen. Tijdens je vakantie is het ook leuk de stad Luik te bezoeken. Dit is een diverse stad met veel bezienswaardigheden en belevenissen. De stad Luik kenmerkt zich door haar rijke geschiedenis, musea, schitterende architectuur en gezellige sfeer.

Op vakantie naar Luik met de kinderen

Boek één van onze groepsvakantiewoningen in Luik voor een vakantie met de hele familie. Kinderen kunnen zich prima vermaken in deze regio, er valt hier van alles te ontdekken, zoals een tochtje op de railbike die over een oude spoorbaan heen loopt, dierenparken, grotten, een houten labyrint en attractiepark Télécoo. Of breng een bezoek aan de universiteit van Luik, waar een dierkundig museum met aquariums te vinden is. Hier is ook het Maison de Science gevestigd, dat ook voor kinderen erg leuk is om te bezoeken vanuit je vakantiehuis in Luik.

Vakantiehuis Ardennen

Geniet van de prachtige natuur vanuit een vakantiehuis in de Ardennen. De Ardennen is dé bestemming voor een sportief weekendje in de buitenlucht. Tijdens je vakantie in Luik kun je in de prachtige Ardennen kajakken op de Amblève, maar ook wandelen, mountainbiken, vissen, paardrijden, rotsklimmen, abseilen en, bij voldoende sneeuw, zelfs langlaufen of skiën. Waan je onmiddellijk in een ander land, wanneer je Luik binnenrijdt. Het landschap is heuvelachtig, met veel bossen, weiden en groene valleien. Beekjes en rivieren slingeren door het landschap en leiden langs authentieke dorpjes die je kunt bezoeken tijdens je vakantie in Luik. Bekend zijn de watervallen van Coo, het stuwmeer van Bütgenbach en natuurreservaat De Hoge Venen met haar veenplassen, bos en heidevelden. Bezoek het Centre Nature op de Botrange als je meer wil weten over de bijzondere natuur van de Ardennen. De Ardennen is de ideale bestemming voor natuurliefhebbers, want vanuit je vakantiehuis in Luik sta je zo in de prachtige natuur!

Alle vakantiehuizen in de provincie Luik
Veelgestelde vragen over een vakantie in Luik
Hoeveel vakantiehuizen heeft Belvilla in Luik?

Op dit moment heeft Belvilla rond de 160 vakantiehuizen in Luik

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Luik?

- Montagne de Bueren
- Grand Curtius
- Kathedraal Saint-Paul
- Kerk Saint-Jacques
- La Boverie

Wat zijn de leukste activiteiten in Luik?

- Bezoek de wijk Le Carré
- Ga naar het Museum van het Waalse leven
- Bezoek de markt La Batte
- Bewonder de heuels van de citadel
- Bezoek het station Luik-Guillemins

Wat zijn de streekgerechten van Luik?

Een bezoek aan Luik is niet compleet zonder dat je een Luikse wafel of Luikse balletjes hebt gegeten. Maar ook voor chocolade, wijn en bier ben je in deze stad op de goede plek.

Wat is de beste reistijd om Luik te bezoeken?

De beste reistijd voor een bezoek aan Luik is van juni t/m september. In deze tijd geniet je van een aangename temperatuur met weinig neerslag.

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020