Vakantiehuis Loire

Alle vakantiehuizen in Loire
Aanmelden

Loire

Je vakantiehuis in de Loire

In het hart van Frankrijk ligt Pays de la Loire. Favoriet bij Franse koningen, die er in de loop der eeuwen de mooiste kastelen van Frankrijk hebben neergezet. Het landschap is hier groen en glooiend, met riviertjes, schilderachtige dorpjes en wijngaarden. De Loire is de langste rivier van Frankrijk en wordt gekenmerkt door de schitterende paleizen aan de oevers. Met een groot assortiment aan aantrekkelijke steden, biedt de Loirestreek je een kijkje in de kunst en geschiedenis van deze regio. Op zoek naar cultuur, historie, kunst en ruimte? Wil je helemaal tot rust komen? Huur dan een vakantiehuis in de Loirestreek voor een sprookjesachtig verblijf! 

Vakantiewoningen aan de kust van de Loire

Met een vakantiehuis in de Loire kun je genieten van een heerlijke kuststreek. Met een 300 km. lange westkust, mooie stranden en gezellige badplaatsen is het heerlijk vertoeven aan de Atlantische kust. La Baule en Sables d'Olonne zijn bijzonder fraaie badplaatsen die het bezoeken zeker waard zijn. Le Croisic is een geschikte badplaats om het woeste karakter van de Atlantische oceaan te ontdekken. Voor fijne, langgerekte zandstranden ga je naar de Côte de Jade waar het heerlijk vertoeven is bij de badplaatsen. Vooral bij Poric kun je prima de dag doorkomen. Ga lekker zwemmen, maak een kajaktocht of laat je verwennen met een kuur thalassotherapie. Vanuit je vakantiehuis in de Loire aan de kust kun je genieten van een afwisselende en geslaagde vakantie.

Je vakantiehuis in het binnenland van de Loirestreek

Het binnenland van de Loirestreek staat in het teken van erfgoed. Schitterende kastelen op prachtige domeinen rijzen uit boven het landschap van deze streek. De dorpjes met de wijnterrasjes en de jeu-de-boules banen nodigen je uit voor een ontspannen middag. Bezoek de interessante steden zoals de havenstad Nantes, de historische en culturele stad Angers met een prachtig kasteel en vele kerken of ga naar het kasteeldorp Ste-Suzanne. Tijdens je vakantie in de Loire voelt het even alsof je terug in de tijd bent. De invloeden uit de middeleeuwen zijn duidelijk zichtbaar in de bijzondere architectuur, evenals die van de Renaissance en de Verlichting. Ga lekker uit eten en geniet van de hoofse sferen. Liever wat langer koninklijk genieten? Boek dan een kasteel: een bijzonder type vakantiehuis in de Loirestreek dat je bij Belvilla online kunt boeken!

Ontdekken vanuit je vakantiehuis in de Loire

Ontdek, beleef en bekijk de vele bezienswaardigheden van de Loire tijdens je vakantie! De regio staat bekend om de vele kastelen, met als hoogtepunt het jachtslot Chambord. Een bijzonder imposant kasteel met maar liefst 440 kamers en 365 schoorstenen! Er zijn teveel kastelen om tijdens je vakantie te kunnen bezoeken! Chenonceau in de rivier de Cher bijvoorbeeld, of het sprookjeskasteel Ussé. Deze prachtige bouwwerken worden omringd door schitterende bossen vol wilde dieren. Voor een ontspannen wandeling is het waterrijke natuurgebied Sologne met ideaal. De Loire staat ook bekend als de wijnstreek. De kleurrijke velden laten overheerlijke witte, rode en roséwijnen na. Geniet op het terras van je vakantiehuis in de Loire van de welbekende Anjou-wijn!

Alle vakantiehuizen in Loire