Top bezienswaardigheden in Limousin

Bezoek alle drie de departementen

Geniet van de wonderschone natuur

Picturesque dorpen aan de rivier

Leuke activiteiten in de Limousin

Aanmelden

De Limousin

Bezoek dit kleine paradijs voor natuurliefhebbers vanuit een vakantiehuis in Limousin. De regio biedt vele bezienswaardigheden en mogelijkheden om je lekker bezig te houden tijdens jouw vakantie in Frankrijk. Vanuit een vakantiehuis in Limousin maak je leuke uitstapjes naar Plateau de Millevaches, het meer van Vassivière en de vallei van de Dordogne. Reis naar deze Franse regio met je eigen auto om zo de gehele regio te kunnen ontdekken. Voor jong en oud zijn er genoeg dingen om te en 's avonds heb je gezellig de tijd om van elkaar te genieten in je vakantiehuis in Limousin.

 

Je vakantiehuis in Limousin midden in het groen

Wie van rust en ruimte houdt, heeft aan Limousin de ideale vakantiebestemming. Je kunt er heerlijk genieten van de schitterende natuur. Tijdens een vakantie in Limousin word je namelijk ondergedompeld in een prachtige groene natuur. Het golvende landschap wordt gekenmerkt door bossen, grasland en schattige dorpjes en kleine weggetjes en riviertjes die door de weidevelden stromen.

In het midden van de regio vind je het beschermende natuurgebied Langeroux, een groot heidegebied waar vroeger veen werd gestoken. Ook het Plateau van Millevaches, een koele hoogvlakte waar diverse bronnen en riviertjes samenkomen is een prachtig stukje natuur. Klinkt dit je als muziek in de oren, duik dan snel in ons aanbod van vakantiewoningen en boek een passend vakantiehuis of villa met zwembad in Limousin voor een ontspannen vakantie!

Vakantiehuis in Limousin aan het water

Veel vakantiehuizen in Limousin liggen dicht bij een rivier of meer. De regio Limousin is dan ook zeer waterrijk en de ideale vakantiebestemming voor jong en oud! Er zijn veel meren waar je in zomer kunt zwemmen en natuurlijk ook verschillende watersporten kunt beoefenen. Vissen, zwemmen en varen met een bootje, het behoort allemaal tot de mogelijkheden tijdens een vakantie in Limousin!

Ook in het regionale natuurpark Périgord Limousin, ontbreekt het water niet. Het is een park met fraaie flora en fauna en vele verschillende landschappen, zoals rivieren, kalkplateaus, bossen, kliffen, veengebieden en meren. Je kunt er heerlijk wandelen en picknicken. Périgord is een natuurpark dat je zeker niet mag overslaan!

Een vakantie in Limousin: actief en sportief

Je vakantiehuis in Limousin wordt omringd door een prachtig landschap. Door de vele natuur in deze regio is een sportieve en/of actieve vakantie in deze regio goed mogelijk. Je kunt je ook uitleven door te gaan mountainbiken, wandelen, paardrijden, vissen of golfen. Speel gezellig een potje pétanque met of tussen de bewoners van je verblijfplaats.

Maak vanuit je vakantiehuis in de regio Limousin een wandeltocht door het prachtige landschap. Er zijn verschillende routes uitgestippeld voor de beginnende en gevorderde wandelaar. Maar er zijn ook verschillende fiets- en mountainbikeroutes. De vakantiehuizen van Belvilla in de regio Limousin zijn ook voor golfliefhebbers een aanrader. Er zijn vele 9 en 18 holes golfbanen, zoals de golfbaan in de hoofdstad van de Limousin, Limoges. Beleef een heerlijke vakantie vanuit een vakantiehuis in Limousin!

Alle vakantiehuizen in Limousin
Veelgestelde vragen over een vakantie in Limousin
Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ ‌huisjes‌ ‌zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ ‌in Limousin?‌ ‌

In Limousin kun je kiezen uit 40+ Belvilla huisjes.‌

Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ ‌in‌ Limousin?‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ ‌in‌ Limousin moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ ‌aan‌ Plateau de Millevaches, het Meer van Vassivière, het natuurgebied van Langeroux en de Dordogne-vallei.‌ ‌

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ ‌in‌ Limousin zeker‌ ‌doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ ‌in‌ Limousin ‌die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌winkelen, paardrijden, golfen, vissen, wandelen.

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌in‌ Limousin ‌absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

In‌ Limousin kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ ‌van‌ Franse soep, cassoulet, boeuf bourguignon, soufflé en gekonfijte eend.‌ ‌

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar‌ Limousin?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌wilt‌ ‌naar‌ Limousin,‌ ‌kun‌ ‌je‌ ‌het‌ ‌beste‌ ‌gaan‌ ‌in‌ ‌de‌ ‌periode‌ ‌van‌ juni tot en met augustus.‌

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020