Top bezienswaardigheden in Le Marche

Lekker wandelen in Le Marche

Bijkomen aan de Adriatische kust

Het Nationale Park Monti Sibillini

Verken typisch Italiaanse dorpjes

Aanmelden

Le Marche

Le Marche is een regio in het midden van Italië met een 170 kilometer lange kuststrook. Deze regio wordt ook wel 'de Marken' genoemd, dat afkomstig is van het Germaanse woord Mark, dat grens of markering betekent. Het heeft deze benaming gekregen omdat het tussen de Apennijnen en de Adriatische Zee gesitueerd is, wat twee uitersten van Italië zijn. Aan de kant van de Adriatische zee vind je vele mooie stranden terug. Zo zijn er tal van zand- en kiezelstranden. Op 2 plaatsen wordt de kuststrook onderbroken door woeste rotsen. Deze ruige delen van de kust vind je ten zuiden van de regionale hoofdstad Ancona en ten noorden van Pesaro. Ancona, ook wel Monte Conero genoemd, wordt bestempeld als de enige belangrijke havenplaats van Le Marche. Ontdek deze prachtige regio vanuit je prachtige vakantiehuis in Le Marche.

Een vakantiehuis voor de hele familie in Le Marche

Vanuit je vakantiehuis in Le Marche geniet je van een afwisselende omgeving. In het noorden grenst Le Marche aan Emilia-Romagna en San Marino. In westen grenst het aan de regio's Toscane en Umbrië. De bergketen van de Apenijnen neemt het westen van deze regio in beslag. De hoogste bergtop in La Marche is de Monte Vettore en is onderdeel van het massief Monti Sibillini gebergte, dat uitgeroepen is tot een nationaal park.

Tussen het hooggebergte en de kust is het landschap van Le Marche voornamelijk sterk heuvelachtig en vind je er belangrijke landbouwgebieden terug, waarop onder andere wijn, olijven en verschillende soorten fruit worden verbouwd. Niet gek dus dat je tijdens je vakantie in Le Marche volop in de watten wordt gelegd met heerlijke wijn en Italiaanse gerechten!

Genieten in een vakantiehuis in Le Marche

In de regio Le Marche kun je nog ongestoord genieten van het pure Italiaanse leven. Heerlijk eten, drinken en serene rust staan hier centraal. De regio is nog onontdekt door vele toeristen en biedt een fantastisch uitgangspunt voor een ontspannende vakantie. Doordat je zowel berglandschap als zee terug vind in La Marche maakt het een veelzijdige omgeving om in te verblijven. Met een vakantiehuis in Le Marche heb je een typisch Italiaanse thuisbasis tijdens je vakantie. De geweldige olijfbomen en wijngaarden zorgen ervoor dat je je in het ware Italië bevindt.

Sportief op pad tijdens je vakantie in Le Marche

Vanuit je vakantiehuis in Le Marche kun je alle kanten op voor een heerlijk ontspannen én veelzijdige wandeling. De heuvels en bergen zijn het ideale decor voor een tocht met de benenwagen of met de fiets. Aan de voet van de bergen vind je de meeste wandelroutes, die je naar de mooiste plekjes van Le Marche brengen. Ook aan de kust liggen een aantal prachtige paden met een bijzonder mooi uitzicht op zee.

In het zuiden van de regio vind je het bekendste gebied om te wandelen: Monte Sibilinni. Deze plek is een waar wandelparadijs! Of je nu een beginnende wandelaar bent, met kinderen op pad gaat of al aardig wat ervaring hebt met lange wandeltochten, in Le Marche bevinden zich wandelroutes voor ieder niveau! Duik in ons aanbod van vakantiehuizen en villa's en breng je vakantie door in Le Marche voor een veelzijdige vakantie!

Authentieke steden en dorpen in Le Marche

Tijdens je vakantie in Le Marche valt er genoeg te bezichtigen. De streek staat namelijk bol van de typisch Italiaanse dorpjes. Allemaal zijn ze voorzien van stadsmuren, kleine straatjes, schattige pleintjes, leuke restaurantjes en een schitterende omgeving.

Zo zijn Ancona, Urbino en het in het zuiden gelegen Ascoli Piceno belangrijke steden. Maar ook Jesi is erg populair dankzij de productie van de Verdicchio wijn. Deze prachtige stad vol steegjes en kronkelende straatjes wordt omringd door een stadsmuur en een gezellig drukke binnenstad waar je heerlijk kunt winkelen.

Bijna alle steden in Le Marche zijn voorzien van een theater: de ene nog mooier dan de andere. Hou je van kunst, cultuur en geschiedenis? De vele musea leren je graag iets bij over het heden en verleden van de regio. Na een indrukwekkende dag in de buitenluncht is het nergens zo fijn bijkomen als in je eigen vakantiehuis in Le Marche, de mooiste regio van Italië!

Alle vakantiehuizen in Le Marche
Veelgestelde vragen over een vakantie in Le Marche
Hoeveel vakantiehuizen heeft Belvilla in Le Marche?

In Le Marche heeft Belvilla op dit moment rond de 240 vakantiehuizen.

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Le Marche?

- De hoofdstad Ancona
- Nationaal Park Monti Sibillini
- De vele zand- en kiezelstranden
- Urbino
- Ascoli Piceno

Wat zijn de leukste activiteiten in Le Marche?

- Wandelen door het heuvelgebied
- Bezoek de wijnvelden
- Proef een van de streekgerechten
- Bezoek een van de typisch Italiaanse dorpjes
- Ontdek het heuvelgebied op de fiets

Wat zijn de streekgerechten van Le Marche?

In het heuvelachtige gebied van Le Marche vind je veel wijnvelden, olijfbomen en fruitbomen. Dit wordt dan ook veel gebruikt voor de streekproducten. Ook zijn witte en zwarte truffels een specialiteit uit dit gebied. Vleeswaren, vis, groenten en uiteraard pasta vormen de basis van vele streekgerechten.

Wat is de beste reistijd voor Le Marche?

De beste reistijd voor Le Marche is april t/m juni, september en oktober. In de maanden juli en augustus kunnen de temperaturen hoog oplopen. Bovendien hebben de Italianen dan zelf vakantie, waardoor het erg druk kan zijn.

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020