Top bezienswaardigheden aan het Iseomeer

Bezoek een van de wijngaarden

Bewonder de eeuwen oude bouwwerken

Prachtig natuurreservaat

Rotstekeningen in Val Camonica

Aanmelden

Iseomeer

In het prachtige noorden van Italië vind je het Iseomeer. Dit charmante meer behoort tot de Italiaanse meren, heeft een oppervlakte van 61,8 km² en heeft een maximale lengte van 25 km, wat hem groot genoeg maakt voor het nodige vermaak. Het Iseomeer wordt omarmd door de voorlopers van de Alpen die tot een maximale hoogte van 2000 meter reiken. De Monte Pora en de Monte Campione zijn hier enkele schitterende voorbeelden van.

Belvilla biedt prachtige vakantiehuizen rondom het meer. Wat dacht je van een karakteristiek Italiaanse agriturismo, een romantisch landhuis met uitzicht over het meer of een comfortabele vakantiewoning in de bergen? Of je nu met het hele gezin, de hele familie of slechts met je partner naar Italië afreist, bij Belvilla vind je het geschikte vakantiehuis in de buurt van het Iseomeer.

 

Ontdek de bezienswaardigheden tijdens een vakantie bij het Iseomeer

Wakker worden in een prachtig vakantiehuis bij het Iseomeer: je kunt je dag niet beter beginnen! De schoonheid van het meer geeft je het gevoel even helemaal weg te zijn. Maar vergeet de bijzondere omgeving eromheen niet! Rondom het meer liggen namelijk talloze wijngaarden. Franciacorta is het bekendste wijngebied van de streek en hier kun je niet alleen genieten van een prachtig aangezicht, maar je kunt er ook genieten van een heerlijk wijntje. Daarnaast wordt het landschap gekenmerkt door middeleeuwse kastelen en een aantal kloosters. De Citadel van Bergamo is een schitterend bouwwerk dat je tijdens een vakantie bij het Iseomeer van dichtbij kunt bewonderen. Ook het Romaanse klooster van San Pietro is een bezoek absoluut waard. Vanuit je vakantiehuis aan het Iseomeer kun je alle kanten op om een heerlijke tijd te beleven!

 

Je vakantiehuis aan het Iseomeer omringd door schitterende natuur

Je vakantie aan het Iseomeer staat absoluut in het teken van water. Maar de regio kent nog meer bijzonder natuurschoon. Ten zuiden van het meer bijvoorbeeld, ligt het natuurreservaat ‘Torbiere del Sebino’. Hier kun je genieten van een prachtig stukje natuur én je kunt hier talloze vogelsoorten spotten. Wandelliefhebbers zitten goed tijdens een vakantie aan het Iseomeer! De Val Camonica is een zeer bijzondere vallei ten noorden van het meer met één van de grootste verzamelingen van prehistorische rotstekeningen ter wereld. De route naar beneden is absoluut de moeite waard. Boek snel een vakantiehuis aan het Iseomeer en geniet van een rustig, maar zeer mooi stukje Italië!

 

Steden en dorpjes rondom je vakantiehuis aan het Iseomeer

Niet ver van je vakantiehuis aan het Iseomeer vind je charmante Italiaanse dorpjes. Sarnico is misschien wel het mooiste stadje rond het meer. Het historische centrum wordt gevormd door het Oratorium di San Paolo, de kerk van San Martino en de Romaanse kerk. Ten zuiden van het meer ligt de stad Brescia. Hier vind je schitterende pleinen die worden omringd door imposante bouwwerken en enkele bezienswaardigheden die het bezichtigen zeker waard zijn. Ook Lovere, Iseo en Pisogne hebben genoeg in huis om je een leuk dagtripje te bezorgen. Je vakantiehuis aan het Iseomeer is het ideale startpunt om de hele regio te ontdekken!

 

Bezoek Monte Isola vanuit je vakantiehuis aan het Iseomeer

Tijdens je vakantie aan het Iseomeer is een dagtripje naar het eiland Monte Isola een absolute aanrader. Vanuit je vakantiehuis pak je de veerboot naar het eiland, alwaar je wordt overspoeld door prachtig natuurschoon. Trek je wandelschoenen maar aan want de omgeving is hier schitterend! Wandel langs het kustpad of naar het hoogste puntje van het eiland. Ook fietsen behoort hier tot de mogelijkheden. Fietsen huur je eenvoudig in een van de dorpjes op het eiland. Boek snel je vakantiehuis aan het Iseomeer en ontdek de schoonheid van Monte Isola!

Alle vakantiehuizen aan het Iseomeer
Veelgestelde vragen over een vakantie aan het Iseameer
Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ ‌huisjes‌ ‌zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ in de regio van het Iseomeer? ‌
In de regio van het Iseomeer kun je kiezen uit 30+ Belvilla huisjes.‌ ‌
Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ in de regio van het Iseomeer?‌ ‌
Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ in de regio van het Iseomeer moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ ‌aan‌ Monte Isola, Lovere, Pisogne, Sarnico, Sale Marasino en de Piramides van Zone.
Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ in de regio van het Iseomeer zeker doen?‌ ‌
Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ in de regio van het Iseomeer die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌ Wandelen in de heuvels Monte Isola bezoeken Abseilen Castello di Grumello bezichtigen
Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ in de regio van het Iseomeer absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌
In de regio van het Iseomeer kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ van sardines, Casoncelli, Salame di Monte Isola, Silter kaas en geroosterde zeelt.
Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar de regio van het Iseomeer?‌ ‌
Als je op vakantie wilt naar de regio van het Iseomeer, kun je het beste gaan in de periodes half april tot en met juli en half juli tot en met november.
Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020