Vakantiehuis Funen

Funen is het op een na het grootste eiland van Denemarken. Het eiland wordt ook wel het tuineiland genoemd door de prachtige heuvels en natuur. Voor het hele gezin is er genoeg te beleven op Funen. Zo zijn er verschillende mooie stranden, schitterende kastelen en kunt u kennis maken met de schrijver van de meest bekende sprookjes. Boek nu een vakantiehuis op Funen in 2018!

Lees meer
Alle vakantiehuizen op Funen

Uw huis verhuren

Aanmelden

Funen

De leukste steden op Funen

Odense is de hoofdstad van Funen en tevens de geboorteplaats van de sprookjesverteller Hans Christian Andersen. Hoewel de naam ‘Hans’ u zo waarschijnlijk niet zoveel zegt, herkent u vast wel de sprookjes die hij heeft geschreven: prinses op de erwt, de kleine zeemeermin, Klaas Vaak en nog veel meer. In het plaatsje Odense kunt u het geboortehuis van Hans bezoeken en er is een museum aan hem toegewijd: Hans Christian Andersenmuseum. Naast verschillende musea zijn er in Odense ook een aantal leuke parkjes die u kunt bezoeken. Zo is er een park vernoemd naar de sprookjesschrijver: Hans Christian Andersen’s Garden, ook wel de sprookjestuin genoemd. Hier vindt u diverse kunstwerken van de schrijver wat een sprookjesachtige sfeer geeft aan het park. Dan is er nog de Botanical Garden, een mooi groen parkje met verschillende bomen, planten en bruggetjes. De Romantic Garden is een lief parkje met rozenstruiken en meertjes, het is een erg leuke plek om te picknicken.

Erg leuk om met de kinderen naar toe te gaan is de Odense Zoo. Van giraffen tot pinguïns en tijgers: in deze dierentuin heeft u de mogelijkheid om zelf een aantal dieren te voeren. Naast deze dierentuin zijn er nog veel andere activiteiten die leuk zijn voor kinderen. Zo is er in Odense een trampoline park, klimhal en een openluchtmuseum met boerderijdieren. Onze vakantiehuizen liggen veel in de omgeving van de bezienswaardigheden. Na een actief dagje kunt u heerlijk tot rust komen in uw vakantiehuis in Denemarken.

Faaborg en Svendborg zijn twee havenstadjes die naast elkaar liggen. In Faaborg zijn kleinschalige musea te bezichtigen en er liggen ook een paar mooie kerkjes. Langs de kustlijn kunt u prachtige wandelingen maken over de haven. En vanuit uw vakantiehuis in Faaborg, loopt u vaak zó het strand op! In het moderne centrum liggen verschillende kronkelende, smalle straatjes met leuke winkeltjes en gezellige terrasjes waar u ’s avonds lekker kunt dineren. In Svendborg kunt u gemakkelijk per boot naar Hjortø, Skarø, Drejø en Ærø. Aan de kust van Svendborg kunt u ook heerlijk kajakken en surfen. Op een paar kilometer van het centrum ligt Naturama, waar u een museumtour kan volgen tussen de natuurhistorie van Denemarken. In de stad Nyborg vindt u onder andere een waterpark en de mogelijkheid tot fietsverhuur.

Sprookjesachtig Funen

Een leuke bezienswaardigheid waar u de hele dag met de kinderen kunt rondlopen is Kasteel Egeskov. Bij dit prachtige kasteel ligt een grote buitenspeeltuin waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. Zo zijn er onder andere klimtoestellen, wiebelbruggen en ouderwets leuke spelletjes zoals touwtje trekken en steltlopen. Rondom het kasteel zijn diverse picknick gelegenheden waar u een lekker broodje kunt eten. Bij het Oldtimermuseum dat ook op het park ligt kunt u diverse voertuigen bewonderen, van vliegtuigen tot fietsen en brandweerauto’s. Allemaal échte klassiekers. Het kasteel zelf wordt voor de helft bewoond door een gezin en de andere helft is opengesteld voor het publiek. In het kasteel zijn 66 kamers te bewonderen, elke kamer nog ingericht in de stijl van vroeger met oude meubels en schilderijen. Wanneer u vanuit het kasteel naar buiten loopt komt u in de kasteeltuinen terecht met verschillende bloemen en planten.

Een dagje naar het strand

Omdat Funen een eiland is, zijn er aan alle kanten stranden te vinden. Voor een dagje strand met de kinderen zijn de volgende stranden erg fijn: Fuglsang Beahc, Tørresø beach, Flyvesandet Beach en Hasmark Beach. Dit zijn een voor een zandstranden met een rustige zee en ondiep water. Bij een aantal van deze stranden zijn ook watersportmogelijkheden. Naast deze toeristische plekken zijn er ook stranden die wat meer afgelegen liggen. Zo heb je Enebærodde, die een beetje verstopt tussen de bossen ligt. Æbelø is een verlaten eilandje bij Funen met een prachtige natuur waarbij u verschillende wilde dieren kunt spotten. Wanneer u in een sportieve bui bent kunt u naar dit eiland lopen over de waterbedden. Ook is het mogelijk om met de boot naar dit eiland te varen. Na zo’n heerlijke dagje strand kunt u gemakkelijk neerploffen in uw vakantiehuis in Denemarken. In sommige vakantiehuizen kunt u nog een duik nemen in uw zwembad of relaxen in de wellness ruimte. Boek nu een vakantie op het prachtige eiland Funen!  

Alle vakantiehuizen op Funen