24
landen
35.000+
unieke huizen
240.000
klantbeoordelingen
/7 bereikbaar
Wij helpen u met het vinden van de beste vakantiehuizen, even wachten alstublieft...
2
vakantiehuizen gevonden in Formentera
Prijs / nacht
Sorteer op:
Prijs:
Formentera , Formentera
  • 2
  • 1
  • 80 m²
9
Fantastisch
1 review
7% korting
€ 1.452
€ 1.347
Bekijk details
Formentera , Formentera, Balearen
  • 12
  • 4
66% korting
€ 16.061
€ 5.535
Dagdeal
Bekijk details
Bekijk alle 2 eigenschappen

Uw huis verhuren

Aanmelden

Vakantiehuisje Formentera

Genieten van uw vakantie op Formentera

Het kleinste eiland van de Balearen is tevens het meest ongerepte eiland met de mooiste stranden en het helderste zeewater. Formentera straalt een rust uit die ongekend is langs de Spaanse kust, maar het is ook een zeer gezellig eiland. Op alle stranden staan kleine strandbarretjes of restaurantjes waar je tijdens de siësta de zon kunt ontvluchten. De meeste zijn open tot na zonsondergang, een natuurverschijnsel dat nergens zo mooi is als hier. Formentera wordt samen met het eiland Ibiza de "Pitiusas" genoemd, een benaming die stamt van de Grieken en betekent "door pijnbomen begroeide eilanden". Op bijna alle stranden op Formentera is naaktrecreatie toegestaan, een typische uiting van de ongedwongen sfeer die er heerst. Het zustereiland van Ibiza werd in de jaren zeventig ontdekt door hippies die het op Ibiza te druk vonden worden. Formentera zal nooit de grote massa aanspreken omdat iedere bezoeker over zee moet komen vanwege het ontbreken van een vliegveld. Toch is er 's avonds voldoende vertier in de vele restaurantjes, in de wereldberoemde Fonda Pepe en in het dorp Es Pujolls. Formentera is een ideaal fietseiland vanwege haar geringe afmetingen en het vlakke landschap. Dit romantische paradijs laat je genieten van haar lange zandstranden, kristalheldere zee, mooie zonsondergangen en prachtige sterrenhemels.

Hoogtepunten op Formentera:

San Francisco Javier

De hoofdplaats van het eiland is een gezellig dorpje waar iedere ochtend een hippiemarkt plaatsvindt. De typische 18e eeuwse kerk is het middelpunt van dit dorpje met haar vele boutiques en terrasjes.

Cap de Berberia

Een prachtig natuurgebied dat makkelijk per fiets te bereiken is. Je waant je aan het eind van de wereld bij de vuurtoren die uittorent boven de steile rotsen.

Es Pujolls

Het uitgaanscentrum van het eiland met volop terrasjes en restaurants. Iedere avond is er een kleine hippiemarkt aan de boulevard en in de vele boutiques kan je terecht voor je zomerse garderobe.

Las Salinas

De zoutmeren tussen de haven La Sabina en het dorp Es Pujolls liggen middenin een natuurgebied dat grenst aan verschillende zandstranden. De stranden Illetas en Tanga komen samen op een landtong met aan beide zijden de Middellandse Zee.

San Fernando

Centraal dorpje waar 's avonds een gezellige sfeer heerst. Bij het vermaarde restaurant Fonda Pepe komt het hele eiland na zonsondergang bij elkaar.

La Mola

De enige berg van Formentera waar je vanaf de bochtige weg een fantastisch uitzicht hebt over heel het eiland. Bovenop ligt het dorpje El Pilar met haar gerestaureerde windmolen, waar je nog een echte hippiesfeer aantreft. De vuurtoren van La Mola staat bovenop een steile rotskust en geeft het mooiste licht van de Middellandse Zee. Jules Verne heeft zich hier laten inspireren voor een van zijn boeken.

 

Alle vakantiehuizen op Formentera