Vakantiehuis Extremadura

Alle vakantiehuizen in Extremadura

Uw huis verhuren

Aanmelden

Extremadura

Een vakantiehuis boeken in Extremadura? In Extremadura kun je nog echt genieten van het pure, ongerepte Spanje. Geen één regio kenmerkt zich met zoveel verscheidenheid in natuur en cultuur als Extremadura. Dankzij de schatten die vele volkeren hier achter hebben gelaten is Extremadura een waar paradijs voor cultuurliefhebbers. Ook de natuurliefhebber heeft hier een ruime keus aan wandel- en fietsmogelijkheden. Extremadura is een regio vol contrasten. De vakantiewoningen in Extremadura liggen op een hoogvlakte die varieert van 130 tot 2400 meter hoogte. De regio onderscheidt bosgebied, waterrijk gebied, berggebied en vlakke gebieden. Vooral voor vogelliefhebbers is dit een zeer populaire vakantiebestemming. Een vakantiehuis in Extremadura bezorgt je een verrassende en veelzijdige vakantie in het groen.

Vakantiewoningen in Extremadura, voor een ontdekkingstocht door vele culturen

Ontdek de vele gezichten van deze regio vanuit een vakantiehuis in Extremadura. Volkeren als de Tartessiërs, de Kelten, de Alanen, Arabieren en natuurlijk de Romeinen lieten hier hun sporen achter. Hierdoor bezit Extremadura een indrukwekkend cultureel erfgoed. De meeste Romeinse bouwwerken zijn te vinden in de hoofdstad, Merida. Doordat Merida op een kruispunt van vele wegen lag, werd Merida één van de belangrijkste Romeinse steden. Dit is tegenwoordig nog te zien aan het Romeins theater, het amfitheater en de tempel van Diana. Verspreid door Extremadura is een groot aantal musea en bezienswaardigheden te bezichtigen uit diverse tijden. Deze zijn vooral te vinden in steden als de 'Ooievaarstad' Cáceres, 'Cuidad de los Conquiestadores' Trujillo, De parel van de rivier Jerte' Plasencia en Badajoz de moderne stad met een lange geschiedenis. Kortom: cultuurliefhebbers hoeven zich tijdens een vakantie in Extremadura geen moment te vervelen.

Natuur ontdekken vanuit je vakantiehuis in Extremadura

Wordt één met de natuur vanuit een vakantiehuis in Extremadura. Naast een rijkdom van cultuurerfgoed bezit Extremadura maar liefst 54 natuurgebieden. De Parque Natural de Monfragüe is bekendste en behoort tot het UNESCO werelderfgoed. Maak kennis met de prachtige flora en fauna die dit nationale park rijk is. Breng tijdens je vakantie in Extremadura ook zeker een bezoek aan de steden als Guadalupe en Alacántara. Geniet van gezellige winkelstraten, historische bouwwerken en authentieke restaurantjes tijdens je bezoek aan deze Spaanse steden. De vakantiehuizen in Extremadura laten je kennis maken met een stukje Spanje dat je nog niet kent!

Alle vakantiehuizen in Extremadura