Vakantiehuis Chios? Vakantie op Chios | Belvilla vakantiehuizen
Geniet van een unieke belevenis in een vakantiehuis naar keuze
Soorten huizen
De best beoordeelde huizen door onze klanten op basis van jouw interesses

Honderden manieren om van je vakantiehuis te genieten

Waar zal je volgende welverdiende vakantie besteden?

Aanmelden

Chios

Chios is een van de eilanden van Griekenland die nog niet ontdekt is door het massatoerisme. Je vakantiehuis op Chios is dan ook het ultieme startpunt voor een onvergetelijke vakantie in een van de prachtige ongerepte natuurgebieden van Griekenland.

Vakantiehuizen op het mysterieuze Chios

Chios is het mysterieuze hart van de Egeïsche zee en een van de rustigste eilanden van Griekenland. Het eiland is van vruchtbare vulkanische afkomst, hierdoor kun je vanuit je vakantiehuis op Chios genieten van de prachtige natuur op dit Griekse eiland. Het noorden is erg bergachtig terwijl het zuiden van Chios gekleurd wordt door een grote aanwezigheid van fruit, amandels, olijven, wijngaarden en ontelbare harsbomen (mastiek). Deze hoeveelheid natuurwonderen in combinatie met de gezellige dorpjes zorgen voor een vredige geursymfonie tijdens je vakantie op Chios.

Ontdek het eiland vanuit jouw vakantiehuis

Vanuit je vakantiehuis in Griekenland zijn er diverse bezienswaardigheden die je echt moet gaan bezichtigen. Een onderdeel hiervan zijn zeker de karakteristieke harsbomen (mastiek) die alleen groeien op Chios. Hier worden verschillende wereldwijd bekende producten van gemaakt zoals kauwgom en een unieke likeur. Proef de smaak van dit Griekse eiland. Chios beschikt bovendien over een rijke historie, zo zul je veel schitterende kastelen, villa’s en jachten aantreffen tijdens je vakantie op Chios. Ontdek de cultuur van de regio en laat je verrassen door de vele mogelijkheden van dit eiland.

Vakantiehuizen op Chios: ideaal voor wandelaars en rustzoekers

Tijdens je vakantie op Chios zal er absoluut geen drukte heersen. Het eiland behoord tot een van de meest rustige eilanden van Griekenland. De uitgestrekte stranden van Chios worden regelmatig overschaduwd door olijf- en pijnbomen, waardoor je helemaal tot rust zult komen tijdens je vakantie. Wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een vakantie op Chios. Naast het overal aanwezige natuurschoon, zijn er bijvoorbeeld in de unieke regio Kampos veel oude huizen en romantische steegjes met bloementuintjes te vinden. Hierdoor is dit misschien wel een van de prachtigste wandellocaties van de Griekse eilanden.Vanuit je vakantiehuis op Chios kun je ook gemakkelijk een dagtochtje maken naar één van de andere Griekse eilanden, zoals Rhodos en Kreta. Of combineer je vakantie op Chios met een bezoek aan buurland Turkije. Wat voor soort vakantie je ook zoekt je vindt het op Chios!

Alle vakantiehuizen op Chios
Veelgestelde vragen over een vakantie op Chios
Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ op Chios?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ op Chios moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ aan het Kasteel van Volissos, de Middeleeuwse Citadel, Chios Mastiek Museum, de Steen van Homerus in Daskalopetra, windmolens, wachttorens en de Agio Gala-grot.

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ op Chios zeker doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ op Chios die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌

  • Georganiseerde tours aan de kust
  • Duiken
  • Wandelen
  • Dorpjes en kloosters verkennen
  • Historische hoogtepunten bezichtigen
Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ op Chios absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

Op Chios kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ van inktvis, octopus, mosselen en garnalen.Heerlijk met een glaasje Ouzo.

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar Chios?‌ ‌

Als je op vakantie wilt naar Chios, kun je het beste gaan in de periode van juni tot en met september.

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020