Vakantiehuizen in de Champagne-Ardenne | Belvilla
Aanmelden

Champagnestreek

Een fascinerende streek met afwisselende landschappen en een rijke historie. Vakantiewoningen in de Champagne Ardennen ofwel de Champagnestreek liggen in een heuvelachtige regio met bossen en meren, afgewisseld met valleien en rotsformaties en kleine dorpjes met mooie vakantiehuizen. De rivier de Maas is hier op haar mooist, een prachtige rivier die kronkelt langs bossen, dorpjes en stadjes. Ontdek de Champagnestreek vanuit een vakantiehuis en maak kennis met de vriendelijke bevolking en de gezellige kleine dorpjes.

Onthaasten met een vakantiehuis in de Champagne-Ardenne

Tijdens een vakantie in de Champagnestreek vind je dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, maar ook interessante steden als Verdun of Sedan. Bovendien kun je hier genieten van de lokale gastronomie, in knusse restaurantjes. Een heerlijke regio voor vakantiegangers die eventjes lekker een weekendje willen genieten van de rust, de natuur, cultuur en gastvrijheid! Jouw vakantiehuis in de Champagne-Ardenne maakt dat je de drukte van het dagelijkse leven even vergeet.

Toeristische routes vanuit jouw vakantiehuis in de Champagnestreek

Vanuit onze vakantiehuizen in de Champagne maak je kennis met verschillende toeristische routes. De omgeving biedt een 260 km lange Bossen-, Meren- en Abdijenroute (brochure verkrijgbaar bij het toeristenbureau). Er is dus altijd wel een leuke route die vlak bij je vakantiehuis in de Champagnestreek loopt.

Ontdek de natuur vanuit jouw vakantiehuis in de Franse Ardennen

De Franse Ardennen maken onderdeel uit van de Champagnestreek. Hoewel het nog een relatief onbekend vakantiegebied is, heeft deze streek je veel te bieden. Ontdek het gebied vanuit een vakantiehuis. Beklim de groene heuvels, wandel door de uitgestrekte bossen en kijk uit over de rivier de Maas. In het rivierdal van de Maas kun je heerlijk fietsen. In de Franse Ardennen lijkt het alsof je terug in de tijd gaat, want je vindt er veel kleine dorpjes en authentieke boerderijen.

Bezoek de bijzondere stad Reims

Tijdens een vakantie in de Champagne-Ardenne moet je absoluut een bezoek brengen aan Reims. Deze historische stad kent een rijke geschiedenis en is hierdoor in het bezit van enkele bijzondere bezienswaardigheden. Wat dacht je van de basiliek van Reims? Het is niet alleen de oudste kerk van de stad, maar ook nog eens de grootste Romaanse kerk in Frankrijk. Ook de kathedraal van Reims is een goede reden om de stad te bezichtigen. Een prachtig bouwwerk dat ondanks de vele vernielingen nog altijd overeind staat. Bezoek de Romeinse boog Porte Mars en het champagnehuis Moët & Chandon of het indrukwekkende automuseum. Vanuit jouw vakantiehuis in de Champagnestreek geniet je van veelzijdige activiteiten!

Alle vakantiehuizen in de Champagnestreek
Veelgestelde vragen over een vakantie in de Champagnestreek
Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ ‌vakantiehuizen‌ ‌zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ in de Champagnestreek? ‌

In de Champagnestreek kun je kiezen uit 10+ Belvilla vakantiehuizen.‌

Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ In de Champagnestreek?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ In de Champagnestreek moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ ‌aan‌ de Kathedraal van Reims, Nigloland Adventure Park, Avenue de Champagne en Ouvrage La Ferté.

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ In de Champagnestreek zeker‌ ‌doen?‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ In de Champagnestreek die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌

  • De champagne-route verkennen
  • Musea en kathedralen bezoeken
  • Het gebied verkennen en de architectuur bewonderen
Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ In de Champagnestreek absoluut‌ ‌proeven?‌

In de Champagnestreek kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ ‌van‌ Franse Brie de Meaux kaas, Roses de Reims koekjes, Boudin Blanc de Rethel worstjes, Champagne Joute groentestoofpot, Troyes Andouillette worstjes.‌ ‌

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar Champagnestreek?‌ ‌

Als je op vakantie wilt naar Champagnestreek, kun je het beste gaan in de periode van mei tot en met oktober.

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020