Top bezienswaardigheden in Attika

De Akropolis van Athene

De tempel van de Olympische Zeus

Het Parthenon

Archeologisch Museum van Athene

Aanmelden

Attika

De regio Attika is een schiereiland op het meest zuidoostelijke puntje van het Griekse vasteland. Het gebied kenmerkt zich door een grillig landschap met bergen, vlakten, de zee en natuurlijk Athene, de hoofdstad van Griekenland. Attika is een vakantiebestemming met diversiteit. Geniet van de vele prachtige stranden, laat je meevoeren in de geschiedenis van het eiland of trek de bergen in. Vakantiehuizen op Attika zijn vaak authentieke woningen gebouwd in de kenmerkende Griekse stijl.

Bezoek de historische stad Athene

Bezoek vanuit je vakantiehuis op Attika de stad Athene, een bruisende stad vol historie. Deze stad uit de oudheid is genoemd naar Pallas Athene, godin van de wijsheid en strijd, en ooit beschermheilige van de stad. De Akropolis is de grote publiekstrekker die hoog boven de stad uittorent. Het is één groot terrein vol opgravingen, waaronder diverse theaters en tempels. Aan de voet van de Akropolis vind je bijvoorbeeld het Herodeion, een amfitheater uit 161. Het Olympeion, de tempel van oppergod Zeus, ligt een halve kilometer verderop. Het overgrote deel van de gebouwen in Athene is echter van meer recente datum. De stad biedt vele sfeervolle, oude wijken met kronkelstraatjes, een grote variëteit aan uitgaansgelegenheden, ontelbare winkels, Griekse kunst en natuurlijk diverse musea, waaronder het bekende Archeologisch Museum. Na een dag in deze metropool is het weer heerlijk thuiskomen in je 'eigen' vakantiehuis op Attika.

Havenplaatsen Piraeus en Rafina

Geniet van een vakantiehuis op Attika aan zee en kom heerlijk tot rust. Pittoreske haventjes schetsen hier een prima vakantiesfeer. Piraeus, van oudsher de haven van Athene, is al duizenden jaren een zeer belangrijke Griekse havenplaats die tegenwoordig bijna tegen Athene aan is gegroeid. Piraeus kent drie havens:

  1. de (inter)nationale handelshaven Kantharos waar ook veerboten en lijndiensten vertrekken
  2. de ronde jachthaven Zea
  3. het schilderachtige haventje Microlimano waar je heerlijke vis vindt en een prachtig uitzicht

Aan de oostkust van Attika vind je Rafina, een aantrekkelijke haven- en badplaats. Vanuit hier vertrekken talrijke boten naar de eilanden Evia, Andros, Tinos en Siros. Even ten noordwesten van de stad vind je het bezienswaardige klooster Daou Pendeli. Dit klooster, bekend om haar bijzondere architectuur, stamt uit de 12e eeuw en is in de 16e eeuw geheel vernieuwd. Ontdek de cultuur van Griekenland eenvoudig vanuit je vakantiehuis op Attika.

Historie van Attika

Naast de stad Athene kun je tijdens je vakantie op Attika genieten van nog veel meer historie. Zo vind je hier de tempel van zeegod Poseidon, één van de mooiste opgravingen van Griekenland, gelegen op een hoge rots op het zuidelijkste puntje van Attika in Sounion. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over zee en kun je genieten van een spectaculaire zonsondergang. Het is bovendien een prachtige route langs de westkust van Athene naar Sounion en je kunt hier heerlijk zwemmen.

Ook leuk is een bezoek aan het plaatsje Kifissiá, even ten noordoosten van Athene, met haar statige villa's en veel groen. De pijnbomen van Kifissiá zorgen dat het hier in de zomer relatief koel blijft in vergelijking met de warme hoofdstad. Al in de 19e eeuw was de plaats daardoor erg geliefd bij de elite uit Athene die hier hun zomervilla's liet bouwen. Geniet van de natuur vanuit je vakantiehuis op Attika.

Griekse vakantiehuizen: genieten van zon, zee en strand

De oorspronkelijke stranden van Attika zijn een mengelmoes van zand met kiezels, grind of keien. Langs de Apollokust vind je veel aangelegde, geleidelijk aflopende zandstranden met prima voorzieningen, zoals Glifada, Voula en Vouliagmeni. Neem je liever een verfrissende duik in het zwembad? Bekijk dan onze luxe vakantiehuizen op Attika met zwembad!

Alle vakantiehuizen in Attika
Veelgestelde vragen over een vakantie in Attika
Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ in Attika?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ op Attika moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ aan Monastiraki, de Akropolis, Anafiotika, Parnitha, Hymettus, Ano Petralona, Lycabettus, Penteli, Plaka en Sounio.

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ in Attika zeker doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ op Attika die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌

  • De Akropolis bezoeken
  • Een kookcursus bijwonen
  • Musea bezoeken
  • Een dagje strand Yialou Spata (de enige diergaarde van Griekenland) bezoeken
Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ in Attika absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌
In Attika kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ van Souvlaki, Tagliatelle en lamsgerechten.
Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar Attika?‌ ‌
Als je op vakantie wilt naar Attika, kun je het beste gaan in de periode van mei tot en met september.
Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar Attika?‌ ‌

Als je op vakantie wilt naar Attika, kun je het beste gaan in de periode van mei tot en met september.

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020