Vakantie op de boerderij

Ontdek ons aanbod

Bekijk ons aanbod

825 vakantiehuizen

Bekijk ons aanbod

Een vakantieboerderij voor een unieke vakantie in de buitenlucht

Even weg uit alle drukte, op naar het platteland? Dan is een verblijf in een vakantieboerderij de ideale oplossing. Hier zit u te midden van de groene weilanden of wuivende graanpalmen te genieten van het boerenleven. U hoort de koeien loeien, de geitjes mekkeren en de schapen blaten. Het spreekt voor zich dat een boerderijvakantie ideaal is voor kinderen. Hier kunnen ze kennismaken met de basis van ons voedsel, alles leren over dieren en natuurlijk kunnen ze op vakantieboerderijen genieten van het buitenleven. Reken maar dat ze met gezonde blosjes weer huiswaarts keren. Een vakantieboerderij is dus een prima accommodatie voor een vakantie met het gezin. Maar ook als groepsaccommodatie is een vakantiehuis bij de boeren populair. Er zijn zeer ruime exemplaren met veel slaapkamers waar u met een groot aantal personen kunt verblijven. Daarbij kunt u ook kiezen voor een luxevakantieboerderij met zwembad als groepsaccommodatie. Of gaat u liever met zijn tweetjes weg naar het platteland voor een romantisch verblijf in een vakantieboerderij? Ook dat kan. Selecteer gewoon uw wensen op de website van Belvilla en u vindt volop mogelijkheden voor een boerderijvakantie in Nederland of in het buitenland.

Vakantie op een vakantieboerderij in Nederland

Hoewel ons land voornamelijk vlak is, biedt het toch veel variatie. De meren van Friesland, de heidevelden van Drenthe, de lange kustlijn van Noord-, West- en Zuid-Nederland, de Waddeneilanden en de bossen van Brabant bieden elk jaar opnieuw mogelijkheden voor een leuke vakantie. Omdat Nederland goed voorzien is van boerenbedrijven, hebt u veel keus in het vinden van een vakantieboerderij. Huur bijvoorbeeld met een groot aantal personen een boerderijaccommodatie in Friesland en leer met zijn allen zeilen of surfen op de Friese meren. Ga daarna 's avonds lekker uit eten in een van de gezellige stadjes in de buurt zoals Sneek of Hindeloopen. U kunt natuurlijk ook gezellig met zijn allen koken in de vakantieboerderij en op het terras genieten van de stilte van het platteland. Gaat u met uw kinderen een weekendje weg? Boek dan een vakantieboerderij in Drenthe. Dit is naast dat van de heide ook het gebied van de schapen. Wie weet kunnen uw kids kennismaken met een echte schapenherder? Ook is een boerderijvakantie in Nederland ideaal als u met een groep sportieve vrienden op stap gaat. Of het nu voor tien of dertig personen is, er zijn vakantieboerderijen die gemakkelijk grote groepen aankunnen. Ook als de sportuitrusting meegaat naar bijvoorbeeld Limburg om per fiets de heuvels te bedwingen. Als uw groep uit pure paardenliefhebbers bestaat, dan kunt u een vakantieboerderij huren in Brabant. Doe dat dicht bij een manege en de Drunense Duinen. Deze duinen zijn een natuurgebied met geweldige zandverstuivingen waar u met een groep ruiters in volle galop overheen kunt denderen.

Op vakantie naar een vakantieboerderij in het buitenland

Wanneer u de zon én de rust van het platteland wilt opzoeken, dan is een vakantieboerderij huren in Zuid-Europa een goed idee. U vindt ze onder andere in Zuid-Frankrijk, Portugal, Spanje en Italië. Wanneer u kiest voor deze landen dan kunt u het best logeren bij een accommodatie die valt onder het agriturismo. Hier hebt u de meeste kans om het buitenlandse boerenleven te spotten, omdat deze boerderijen tegelijk actief boeren én toerisme aanbieden. U komt dus terecht in een actief boerenbedrijf. De accommodatie in het agriturismo kan allerlei vormen aannemen. Zo kunt u met zijn tweetjes gezellig een studio huren op een vakantieboerderij in Spanje. Soms bestaat de mogelijkheid dat u met de boerenfamilie kunt mee-eten. Dat is een ideale manier om de Spaanse cultuur echt te leren kennen. Ook is het mogelijk om een groter vakantiehuis te huren, voor als u met meerdere personen bent. In Frankrijk kunt u op zoek gaan naar een bungalow voor u en uw kinderen. Of hebt u de rol op u genomen om een reünie te organiseren voor een grote groep vrienden? Wat denkt u dan van een boerderij in Italië? Ook hier vindt u vakantieboerderijen die geschikt zijn voor groepsaccommodatie, doordat ze met extra bad- en slaapkamers berekend zijn op veel personen. Zoek er een uit met een groot terras waar u tijdens warme avonden bij een goed glas Italiaanse wijn oude herinneringen kunt ophalen met uw vrienden.

Een vakantieboerderij huren voor speciale gelegenheden

Behalve voor een vakantie op het platteland zijn vakantieboerderijen ook vaak een ideale accommodatie voor een jubileum of ander groot familiefeest. Ver weg van de drukte kunt u dan met uw eigen groep feestvieren. Ook voor bedrijfsuitjes is een vakantieboerderij geliefd. Weg uit de bedrijfsomgeving tussen de boerderijdieren en akkers kunt u optimaal netwerken. Maar bovenal blijft een verblijf in een vakantieboerderij het meest geliefd voor gezinsvakanties. Want kids, dieren en natuur zijn altijd een goede combinatie voor een vakantie!

 

Bekijk ons aanbod