Wanneer je maar een beperkt aantal vakantiedagen hebt, is het de kunst ze zo in te zetten zodat je zoveel mogelijk vrij hebt! Dit jaar kun je met 24 vakantiedagen, heel veel ‘gratis’ vakantiedagen erbij krijgen. Hoe? Door slim te combineren met feestdagen!

Pasen, Koningsdag, Pinksteren: allemaal feestdagen die ons een extra vrije dag opleveren! Deze fijne dagen in het voorjaar zijn het perfecte moment om een vakantie te plannen, vooral als ze redelijk dicht op elkaar vallen. In het meest gunstige geval kun je zelfs een maand vrij nemen!

10 dagen vrij in ruil voor 4 vakantiedagen

30 maart tot en met 8 april

Plan dit jaar een vakantie om Goede vrijdag en Pasen heen en geniet van een vakantie van 10 dagen! Een heerlijk moment in het voorjaar om er even tussenuit te gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een uitstapje naar zee of een vakantie in de natuur? En omdat dit geen officiële vakantieperiode is, is het op veel plekken ook nog eens lekker rustig!

17 dagen vrij in ruil voor 9 vakantiedagen

27 april tot en met 13 mei

Koningsdag en Hemelvaart zijn twee dagen die we helemaal voor noppes krijgen. Omdat deze redelijk dicht op elkaar liggen, kun je er met gemak een aantal dagen omheen plannen waardoor je langer dan twee weken vrij bent!

12 dagen vrij in ruil voor 6 vakantiedagen

10 mei tot en met 21 mei

Maar ook tussen Hemelvaart en Pinksteren kun je vrij nemen. Dat levert je maar liefst 12 vakantiedagen op!

9 dagen vrij in ruil voor 4 vakantiedagen

19 mei tot en met 27 mei

Even lekker een weekje vrij? Ga dan voor de dagen rondom Pinksteren! Je kunt dan net iets langer dan een week vrij zijn, voor maar 4 vakantiedagen.

31 dagen vrij voor 18 vakantiedagen

27 april tot en met 27 mei

Wil jij er liever een maand(!) tussenuit om een mooie reis te maken? Dat kan! Wanneer jij je vakantiedagen inzet tussen Koningsdag, Hemelvaart en Pinksteren kun je maar liefst 31 dagen genieten van een vakantie. Wij kunnen ons wel wat mooie bestemmingen bedenken om naartoe te gaan! Wat dacht je bijvoorbeeld van een roadtrip door Andalusië?

11 dagen vrij in ruil voor 4 vakantiedagen

22 december tot en met 1 januari

De kerstperiode is altijd een populaire periode om dagen op te nemen. Ook dit jaar is het gunstig! In ruil voor 4 vakantiedagen kun je namelijk 11 dagen vrij zijn. Kun je tussen alle kerstdrukte door ook een beetje bijkomen. Of natuurlijk een mooi tripje plannen!

Wanneer ga jij op vakantie dit jaar?