De eerste maanden van het nieuwe jaar zijn zo fijn, want ondanks dat het buiten koud is zitten we vaak al met onze gedachte bij fijne temperaturen, lekker eten en bijzonder mooie steden. Heb jij ook al vakantiekriebels, maar nog geen ideale bestemming en vlucht gevonden? Geen zorgen! Wij zetten graag de top 5 bestemmingen waar je met een goedkope vlucht heen kan op een rijtje.

1. Heb jij Portugal al ontdekt?

Pittoreske dorpjes, bruisende steden en fantastische kastelen: Portugal is een heerlijk vakantieland! Drink de lekkerste Port in Porto, dans op Fado muziek in Lissabon of kom helemaal tot rust op de goud gele zandstranden van de Algarve. Ben jij al op zoek naar de beste vlucht?

2. Moorse invloeden en lekker eten: Andalusië is prachtig

Als je alleen nog in het noorden van Spanje bent geweest, dan is het zeker de moeite waard om ook eens het vliegtuig naar het zuiden te nemen. Dit deel van Spanje is namelijk adembenemend mooi! Waan je in de Moorse tijd, doe mee aan de siësta en drink een goed glas Sangria. Na een paar dagen in Andalusië wil je nooit meer naar huis!

3. Verblijf een paar dagen in Polen

Echte cultuursnuivers raken in Polen niet uitgekeken, want de steden zitten vol met cultuurschatten. Een bezoek aan Krakau, Warschau of Gdansk is zeker de moeite waard. Een groot pluspunt is dat het leven in de stad ook helemaal niet duur is! Komt dat even goed uit als je ook nog eens een goedkope vlucht kan boeken. Wissel je liever cultuur en natuur af? Ook dan is Polen een ideale vakantiebestemming.

4. Boek een goedkope vlucht naar Dublin

In één woord kan je deze bijzondere stad niet omschrijven. Door de verschillende, gekleurde gebouwen en monumenten lijkt het soms net alsof je terug in de tijd bent gereisd. Naast als deze gebouwen, kan een bezoekje aan de vele pubs natuurlijk ook niet ontbreken. Ga jij hier het echte zwarte Guinness biertje proeven?

5. Heb je al eens gedacht aan Praag?

Halve liters bier, onwijs lekker eten en tal van culturele hotspots: Praag is echt een bezoekje waard. Slenter door de straten, strijk neer op een van de vele terrasjes of bewonder de kathedralen en paleizen. Je kunt in deze stad uren rond dwalen zonder verveeld te raken. Staan jouw koffers al ingepakt?