Na Sicilië is Sardinië het grootste eiland in de Middellandse Zee. Met een kustlijn van maar liefst 1800 kilometer zijn strandliefhebbers hier aan het goede adres. Overnacht tijdens je vakantie in een prachtige agriturismo, tussen de druivenranken en de olijfbomen. Zo geniet je maximaal van het echte Italië…

1. De hoofdstad van Sardinië: Cagliari

Hier kun je heerlijk slenteren door de smalle steegjes, genieten van lekker Italiaans eten en de prachtige cultuur bewonderen. Bezoek de Cattedrale di Santa Maria, het Romeinse amfitheater en het prachtige oude stadscentrum. Bij warm weer neem je zo een duik in zee, de stad heeft namelijk een heerlijk zandstrand!

2. Grotta di Nettuno

De Nederlandse vertaling van Grotta di Nettuno is: de grotten van Neptunes, de god van de zee. Je vindt de grotten ten westen van Alghero en ze zijn prachtig! De beste manier om de grotten te ontdekken is met de boot. Je kunt er ook voor kiezen om te voet te gaan, maar dit is een pittige tocht. Je moet namelijk 654 treden naar beneden langs een steile rots.

3. Bezoek de mooiste stranden van Sardinië

Sardinië heeft zoveel mooie stranden, dat kiezen nog moeilijk gaat worden tijdens je vakantie. Bewonder de prachtige goudkleurige zandduinen van Piscinas, kom flamingo’s spotten op het strand van Su Giudeu of kies voor Cala Cipolla als je wilt surfen. Kortom voor ieder wat wils!

4. La Maddalena Archipel

La Maddalene Archipel is een eilandengroep die bestaat uit tientallen kleine eilandjes, waarvan er zeven bewoond zijn. Een dagtocht naar deze eilandjes is zeker de moeite waard. Je kunt er prachtig duiken en snorkelen en met een beetje geluk spot je misschien wel een dolfijn!

5.Watervallen van Villacidro

Het Monti Mannu bos staat bekend om haar watervallen. Ze worden de watervallen van Villacidro genoemd, omdat het bos grenst aan de stad Villacidro. De bekendste watervallen zijn Piscina Irgas en Muru Mannu. Je kunt de watervallen het best bezoeken in het voor- of najaar. Dan zijn de watervallen op zijn mooist.

De beste reistijd voor Sardinië zijn de maanden mei, juni en september. Dan is de temperatuur het lekkerst en is het minder druk. Daarnaast is het aan te raden om een auto te huren, een betere manier om het eiland te verkennen is er niet!

Bekijk alle vakantiehuizen op Sardinië