Of je nu gaat genieten van de Spaanse zon in Barcelona, het Colosseum gaat bezoeken in Rome, gaat shoppen in Londen of de Berlijnse muur gaat bewonderen: een goed begin is het halve werk. Welke stad je ook in gedachte hebt, het is handig om een aantal voorbereidingen te treffen zodat je het beste uit je stedentrip kunt halen. Wat je allemaal aan voorbereidingen kunt treffen, vind je in deze checklist.

Planning

Van tevoren uitstippelen wat je graag wilt doen en zien tijdens je stedentrip, levert vrijwel altijd zekerheid op. Je staat dan namelijk in de stad van je dromen niet te sukkelen naar welke bezienswaardigheden je toe wilt gaan en hoe je hier moet komen, want dit heb je immers al voorbereid! Je kunt namelijk bezienswaardigheden die dichtbij elkaar liggen beter op dezelfde dag bezoeken dan steeds op en neer reizen. Bovendien, als je vooraf al ongeveer weet welke activiteiten je graag wilt ondernemen dan kun je altijd checken of je hier al online kaartjes voor kan kopen. Vaak levert dit voordeel op.

Kosten

Iedereen vindt het fijn om niet op zijn geld te hoeven letten tijdens de vakantie. Daarom is het verstandig om vooraf al uit te rekenen hoeveel je ongeveer kwijt gaat zijn aan de stedentrip. Bereken bijvoorbeeld hoeveel de overnachting(en) en het eten en drinken gaan kosten. Als je al weet welke bezienswaardigheden je gaat bezoeken, kun je ook alvast de bedragen van de toegangskaartjes inschatten. Zo weet je dus ook hoeveel je eventueel moet gaan sparen. Extra tip: je kunt beter uitgaan van een hoger bedrag, dan valt het achteraf altijd mee!

Meer tips voor een betaalbare stedentrip vind je in deze blog

Vervoer

Google Maps is je beste vriend. Tegenwoordig vind je elke trein, bus, tram en metro die je nodig hebt via deze app. Lees je als voorbereiding voor je stedentrip daarom ook zeker in hoe het openbaar vervoer werkt in het land waar je naartoe gaat. Als je al weet met welk vervoer je naar welke bezienswaardigheden reist, dan kun je beter inschatten of een enkeltje of misschien een dagkaart wel beter uitkomt om te kopen.

Shoppen

Ook shoppen hoort bij de voorbereidingen van een stedentrip! Check het weer in de periode dat je vertrekt en shop de juiste kleding. Ook kun je alvast lekker eten en drinken inslaan voor onderweg. Vergeet bovendien niet de mini shampoos, deodorant en douchegel voor in je toilettas, deze komen altijd van pas!

Lees ook onze blog over de tips & tops tijdens een stedentrip in Rome!

Inpaklijst

Als chaotisch persoon is dit voor mij misschien wel het belangrijkste puntje. Als je een lijst opstelt, dan vergeet je de belangrijkste dingen natuurlijk nooit om mee te nemen. Waar je dan aan moet denken? Vergeet je paspoort of ID niet, denk aan je boekingsbevestiging, contant geld, pinpas en/of creditcard, je rijbewijs, shampoo, douchegel… en denk aan je tandenborstel!

Waar moet je nog meer aan denken als je niets wilt vergeten? Lees het in deze blog