Zit jij te popelen om er een paar dagen tussenuit te gaan, maar wil je het liefst niet al te veel uitgeven? Maak je dan vooral geen zorgen! Wij geven jou graag een paar tips, zodat je op de bestemming maximaal van jouw welverdiende vrije dagen kunt genieten.

1. Neem een gevulde knapzak mee

Als je wat geld wilt besparen tijden jouw stedentrip, dan kun je er voor kiezen om zelf een lunch en wat drinken mee te nemen voor onderweg. Koop bijvoorbeeld lekkere broodjes, snacks en drinken bij een lokale supermarkt en ga ’s middags even in een parkje zitten om te lunchen. Zo hoef je niet elke dag geld uit te geven aan een lunch op een terrasje.

2. Vergelijk de kosten van een vliegticket

Heb je de hoop al opgegeven om naar Rome of Barcelona op stedentrip te gaan, omdat het vliegticket waarschijnlijk véél te duur is? Geen zorgen! Er zijn genoeg websites te vinden waar je gemakkelijk de kosten van tickets bij verschillende luchtvaartmaatschappijen kunt vergelijken. Na een tijdje zoeken, vind je beslist het goedkoopste ticket naar jouw favoriete bestemming. Mocht je langer dan een paar dagen op vakantie gaan, dan kun je natuurlijk ook met de auto ernaartoe rijden.

3. Ga niet uiteten bij de beroemdste hotspots

Het klinkt natuurlijk hartstikke leuk om vlak bij één van de beroemdste bezienswaardigheden van Brugge of Venetië te dineren, maar helaas betaal je hier vaak ook de hoofdprijs voor een gerecht. In de meeste steden zijn er ook leuke straatjes vol met restaurantjes te vinden, waar je veel goedkoper en misschien nog wel lekkerder kunt eten! Tip: download de Tripadvior app en ontdek de beste restaurantjes bij jou in de buurt.

4. Neem de fiets in plaats van de taxi

Wist je dat je in sommige steden, zoals in Antwerpen, Parijs en Amsterdam een fiets kunt huren voor heel weinig? Een groot voordeel is dat dit een stuk goedkoper is dan een taxi en daarbij kun je onderweg ook genieten van de prachtige stad waar je bent. De fietsen kun je vaak op verschillende plekken weer terugzetten in de stalling. Zo hoef je niet na te denken waar je de fiets bijvoorbeeld ’s ochtends vandaan gehaald hebt.

5. Bezoek gratis bezienswaardigheden of koop een City Card

Als je een stedentrip boekt, dan wil je natuurlijk niet heel de dag op een terrasje zitten of een beetje rondslenteren in de stad. Het leukste is juist om typische bezienswaardigheden te bezoeken, zodat je ook wat meer leert over de stad waar je bent. Met een low budget kun je ook de gratis bezienswaardigheden bezoeken of een City Card kopen. Zo kun je veel goedkoper reizen met de tram of de metro en korting krijgen op bezienswaardigheden.

Bekijk alle stedentrips