Wanneer je een ultiem vakantiegevoel wilt ervaren, maar niet ons kikkerlandje wilt verlaten, zijn de Waddeneilanden altijd een goede uitkomst. Rijd met de auto naar Holwerd om vervolgens een uurtje op de boot naar Ameland door te brengen. Je vakantiegevoel kan beginnen zodra je een voet aan boord zet! En eenmaal aangekomen op het eiland, kun je de volgende dingen doen om je vakantie onvergetelijk te maken.

Bekijk Ameland vanuit de lucht

Er is niets gaver dan het eiland eens goed bekijken vanuit de lucht. En dat kan! Bij Vliegbedrijf Tom van der Meulen b.v. aan de Strandweg in Ballum, kun je diverse rondvluchten boeken. Je bepaalt zelf de route als deze binnen het tijdsbestek past! Zo kun je bijvoorbeeld 15 minuten boven Ameland vliegen, waarbij de piloot je alles vertelt over de dorpjes waar je overheen vliegt. Of bekijk verschillende Waddeneilanden vanuit de lucht. Van dit fantastische uitzicht geniet je zeker!

Beklim de vuurtoren van Ameland

De vuurtoren is hét kenmerk van het eiland Ameland. Dit gietijzeren gebouw van 55 meter hoog is in 1880 op Ameland gebouwd. Tot 2005 was de vuurtoren nog door de kustwacht in gebruik en tegenwoordig kan het publiek een bezoek brengen aan de toren. Het is een hele klim naar boven (236 treden), maar op de omloop van de toren heb je een prachtig en uniek uitzicht over Ameland. De tussenliggende verdiepingen zijn ingericht met interessante exposities en oud-vuurtorenwachters delen hun verhaal. Ga je op een dag met veel wind de vuurtoren beklimmen? Dan voel je de vuurtoren zelfs lichtelijk bewegen! Actuele openingstijden vind je op de website van VVV Ameland.

Lunchen bij The Sunset Beachclub

Of het nou een zomerse dag vol zon is of een kille dag met regen, lunchen bij The Sunset Beachclub kan áltijd. En daar krijg je geen spijt van! De gezellige inrichting van de beachclub en het luxe terras zorgen ervoor dat jij hier helemaal tot rust kunt komen met de voeten in het zand. Onze aanrader van de lunchkaart? De pulled pork sandwich! Licht pittig, maar zeer smakelijk.

Cultureel uitstapje naar het Maritiem centrum

Het Maritiem centrum Abraham Fock is een cultureel uitstapje voor het hele gezin. Navigeer aan de hand van sterren, een kompas en kustlijnen en beleef een reddingsactie. Maar je kunt ook een kijkje nemen in de oude Commissiekamer waardoor je voor even het echte kapitein gevoel ervaart. Het meest bijzondere aan dit museum? De paardenreddingboot. Kom alles te weten over de geschiedenis van deze reddingboot en als je boft, kun je een demonstratie bijwonen. Deze vindt 14 keer per jaar plaats op vaste data. Voor de data en actuele openingstijden kun je terecht op de website van VVV Ameland.

Verblijven op Ameland?

Wil jij in 2018 een tripje plannen naar één van de leukste Waddeneilanden? Bekijk dan eens ons gloednieuwe vakantiepark dat begin mei zijn deuren opent: Sea Lodges Ameland. Het vakantiepark ligt in Hollum, direct onder de vuurtoren en de accommodaties zijn op loopafstand van het strand. Alle bovengenoemde tips voor uitstapjes zijn simpel te ondernemen vanuit je vakantieverblijf. Een prachtig park, geschikt voor jong én oud! Bekijk de verschillende accommodaties op onze website.

Bekijk alle vakantiehuizen op Ameland