agriturismo klooster Toscane Belvilla vakantiehuizen

Journaliste Tamara Evers vroeg me om voor de Reiskrant van de Telegraaf te mogen verblijven in een bijzonder vakantiehuis. Bijzondere huizen genoeg bij Belvilla, dus ik stuurde haar een aantal voorstellen. Ze gaf haar voorkeur aan een vakantiewoning in een oud klooster in Italië dat nu als agriturismo is ingericht. Tamara neemt je in deze gastblog mee naar Toscane en vertelt over de prachtige steden, de heerlijke wijn en al het andere lekkers van de regio.

Italië met open armen

“Omringd door hectares zonnebloemvelden en druivenranken drinken we een overheerlijk wijntje uit eigen achtertuin.”, trapt Tamara af. “Als reisjournalist heb ik het geluk om regelmatig op buitenlandse ontdekkingsreis te mogen. Dit keer is de schitterende wijnboerderij Tulipano nabij het middeleeuwse dorpje Montepulciano de uitvalsbasis. Als kind behoorde ik niet tot de groep vakantiegangers die ieder jaar aan het Italiaanse Gardameer neerstreken. Met een familiehuisje net over de grens in België was het drielandenpunt onze vaste vakantiebestemming. De Italiaanse keuken leerde ik al op hele jonge leeftijd waarderen, maar pas op mijn zeventiende zette ik voor het eerst voet op de Italiaanse laars. Ik was direct verkocht. Ieder bezoek aan het land wordt sindsdien met open armen ontvangen.”

Wijnklooster

“Terwijl ik de omgeving uitgebreid in mij opneem, vereeuwigt de fotograaf alles op de gevoelige plaat.”, gaat Tamara verder. “Toscane is zeer fotogeniek. Ooit diende Tulipano als klooster en werden er bastaardkinderen van de rijken opgevangen. Tegenwoordig verbouwt de vriendelijke Fabrizio er befaamde Montepulciano-wijnen en worden de oude kloosterkamers verhuurd. Het ligt in een typisch Toscaans prachtlandschap. Omringd door zonnebloemen, wijngaarden en olijfbomen, gesierd door klassieke steden als Florence, Siena en Arezzo.”

agriturismo wijn Toscane Belvilla vakantiehuizen

“Omringd door hectares zonnebloemvelden en druivenranken drinken we een overheerlijk wijntje uit eigen achtertuin.”, begint Tamara haar verhaal.

druiven Montepulciano agriturismo Toscane Belvilla vakantiehuizen

Druiventrossen vol in de wijngaarden van deze agriturismo

Siena, één van de mooiste steden van Italië

Ze vervolgt: “Op slechts vijftig minuten rijden van onze Toscaanse villa ligt Siena, een van de mooiste steden van Italië. Bijna iedere straathoek bezit een kunstschat, een Romaanse kerk, een vervaagd fresco of een Madonnabeeld. Na een lunchstop met overheerlijke bruschettas én pasta rijden we in de namiddag terug naar ons wijnklooster. Op het terras naast het zwembad treffen we Fabrizio aan. „Benvenuto!” groet hij ons. Hij knijpt met zijn ogen tegen de zon en schenkt gastvrij een wijntje voor ons in. Salute!”

Siena Belvilla vakantiehuizen

La mama in Siena

Siena Toscane Belvilla vakantiehuizen

Siena is één van de mooiste steden van Italië, volgens Tamara

wijn wijngaard wijnproeverij agriturismo Toscane Belvilla vakantiehuizen

Fabrizio groet met een „Benvenuto!” en schenkt gastvrij een wijntje in. Salute!

wijn olijfolie agriturismo Toscane Belvilla vakantiehuizen

Wat een verwennerij met al het lekkers van het land

Flaneren in Florence

“De volgende ochtend staan we vroeg op, want in Florence kom je sowieso tijd tekort. De renaissancestad heeft ontelbare schatten te bieden. Palazzo Vecchio; het paleis van de steenrijke bankiersfamilie Medici, Ponte Vecchio; de middeleeuwse brug met juwelierswinkels, de Uffizi; het oudste museum ter wereld en natuurlijk dé blikvanger; de koepel van Brunelleschi op de indrukwekkende Duomo. Aangezien het reisgezelschap uit vrouwen bestaat, mag ook een ontmoeting met de ‘mooiste man ter wereld’ niet ontbreken. Hij is maar liefst 510 jaar oud, bijna vijf meter lang en vijfenhalve ton zwaar; het Davidbeeld van Michelangelo. Davids aantrekkingskracht is net zo groot als zijn postuur. Jaarlijks bezoeken meer dan een miljoen mensen hem in de Accademia.”

Florence Belvilla vakantiehuizen

Flaneren in Florence

Truffelpasta

“Ondanks het ontspannen dagritme, vliegt onze tijd in Italië veel te snel voorbij. Na ons laatste stadsbezoek plonsen we in het zwembad van Tulipano voor een verfrissende duik. Gevolgd door een overheerlijke verse truffelpasta en vooruit… nog een wijntje. Tevreden slenteren we door het Middeleeuwse dorpje Montepulciano. Zullen we ‘per ongeluk’ ons vliegtuig missen? In de zwoele zomernacht bestellen we kleurrijke ijsjes bij de galetteria. Enorme coppa’s met Cannella, limone en pistacchio. Een fijnere manier om de reis af te sluiten is er niet. Viva la dolce vita!”

Montepulciano Toscane Belvilla vakantiehuizen

Het Middeleeuwse Montepulciano

Net als Tamara naar Toscane?

Heeft dit verhaal je ook zo’n zin gegeven om naar Toscane te gaan? Net als Tamara kun je in een kloosterwoning in Montepulciano verblijven. Zij logeerde in de woning Tulipano voor vier personen. Belvilla biedt echter meerdere appartement aan in deze kloosterboerderij, variërend in grootte van een kloosterwoning voor twee personen tot zelfs een appartement voor een groep van negen.

Goed nieuws: we hebben nog veel meer vakantiehuizen in Toscane! Ben je een stadsliefhebber, kijk dan naar onze vakantiehuizen bij Siena of ga voor een stedentrip Florence. Houd je meer van het landelijke leven? Kom dan genieten vanuit een agriturismo in Toscane. We lichten enkele vakantiehuizen uit.

Torenwoning even buiten Siena

Een paar kilometer buiten Siena vind je een wel heel bijzonder vakantiehuis. Hier verblijf je namelijk in de toren van een middeleeuws kasteel met sterke verdedigingsmuren. Natuurlijk zijn er aanpassingen gedaan om de toren bewoonbaar te maken. Gelukkig vind je ook nog veel authentieke details terug, zoals een architraaf boven de ramen. En wie heeft er nu een dakterras met kantelen!?! “Vanaf het grote dakterras is er een mooi uitzicht op Sienna.”, aldus eerdere gasten van deze Toscaanse torenwoning voor vijf. Overigens kun je ook een gedeelte van de toren huren voor twee personen, een appartement voor drie, en zelfs de hele Toscaanse toren voor een groep van tien.

toren vakantiehuis Siena Belvilla vakantiehuizen

De Toscaanse toren kijkt uit over het landschap rond Siena

toren Toscane Belvilla vakantiehuizen

Het appartement voor vijf bevindt zich in het bovenste deel van de toren

dakterras torenwoning Toscane Belvilla vakantiehuizen

Vanaf het dakterras van de torenwoning zie je Siena in de verte liggen

 

Stadsappartement met de Duomo als buurman

Voor een stedentrip Florence is het stadsappartement Oriuolo een tip. Hier kun je met vier personen verblijven en te voet alle hoogtepunten van Florence ontdekken. Je verblijft namelijk in het historisch centrum van de stad. De beroemde Duomo is zelfs je buurman! De eigenaar is je graag van dienst met allerhande tips en kan bijvoorbeeld ook een wijntour of workshop koken voor je regelen.

stadsappartement Florence historisch centrum stedentrip Belvilla vakantiehuizen

Het stadsappartement bevindt zich in deze straat in het historisch centrum van Florence

uitzicht stadsappartement Florence Dom Duomo stedentrip Belvilla vakantiehuizen

De Dom van Florence is je buurman