Moezel wijn rivier Belvilla vakantiehuizen

De Moezel oubollig? Echt niet! Dat was misschien ooit, maar tegenwoordig kun je je ook als twintiger of dertiger prima vermaken in deze Duitse wijnstreek, zo ervoer de Vlaamse journaliste Sofie Roth. Ze reisde samen met een fotograaf af naar de Moezel voor een tablet-reportage van het Belgische VAB-magazine (vergelijkbaar met onze Kampioen van de ANWB). En hoe kun je deze wijnregio nu beter verkennen dan vanuit een vroegere wijnmakerij? Sofie vertelt hoe ze haar dagen in dit vroegere wijnhuis in de Moezel heeft beleefd.

Als twee roosjes

“Voor de app van VAB-Magazine maakten wij, journaliste en fotografe, een reportage over de Moezel.”, vertelt Sofie. “Wat een prachtige streek! We kenden de Moezelstreek beiden uit de verhalen van onze grootouders, maar wat bleek? Ook wij, als twintiger en dertiger, vonden hier onze meug: de lekkere Moezelwijntjes! We verbleven twee nachten in het vakantiehuis Zum Winzer, een van de oudste gebouwen van het dorpje Moselkern. Op de gevelsteen boven de poort staat het jaartal 1806. Volgens omwonenden diende het gebouw ooit als wijnmakerij, waarbij paard en wagen door de grote poort naar binnen reden. In het gebouw stonden de wijnpersen en in de kelder werd de wijn opgeslagen. Voorts was hier ook een stokerij, een zogenaamde ‘Schnapsbrennerei’. In de jaren zeventig werd het gebouw gemoderniseerd, waardoor veel oorspronkelijke details verloren zijn gegaan. In 2009 hebben de huidige eigenaren het pand echter terug in zijn oude glorie hersteld. Nu bieden ze twee aangename appartementen aan, boven elkaar. Beide zijn hetzelfde ingedeeld, maar hebben een ander thema. Wij logeerden in het ‘Rose’-appartement, een ideale uitvalsbasis voor een gezin met twee kinderen, of een koppel alleen. ’s Nachts is het hier enorm stil, je hebt nergens last van. We hebben geslapen als twee roosjes.”

DE-56254-01 Zum Winzer wijnmakerij Moselkern Moezel Belvilla vakantiehuizen

Vakantiewoning Zum Winzer bevindt zich in een vroegere wijnmakerij

DE-56254-01 Zum Winzer woonkamer Moselkern Moezel Belvilla vakantiehuizen

Heerlijk ‘thuis’ komen na een lange dag op pad te zijn geweest

DE-56254-01 Zum Winzer Moselkern Moezel slaapkamer Belvilla vakantiehuizen

“We hebben geslapen als twee roosjes.”, aldus Sofie

DE-56254-01 Zum Winzer wijn Moezel Belvilla vakantiehuizen

Een flesje wijn op tafel, dat kan niet missen!

Vakantiehuizen gelinkt aan wijn

Wil je meer lezen over het weekend van Sofie? Download dan de VAB-app en bekijk de reportage over de Moezel op je tablet. Natuurlijk vind je bij Belvilla nog veel meer vakantiewoningen in de Moezel. De meeste vakantiehuizen hebben een link met wijn. Meestal kijk je uit over de wijnvelden, soms is de eigenaar zelf wijnboer of verblijf je zelfs op een wijndomein. Hoe dan ook: tijdens je vakantie aan de Moezel is de wijn niet te missen!

Romantisch huisje in Minheim

Een tip is bijvoorbeeld Casa della Bombello, een romantisch vakantiehuis in Minheim. Volgens velen ligt dit dorpje aan één van de mooiste kronkels van de Moezel. Deze knusse woning voor twee beslaat drie etages en brengt met vele originele elementen extra sfeer aan je verblijf in de Moezel. De eigenaar heeft een wijngaard en nodigt je als gast uit voor een wijnproeverij.

DE-54518-25 Casa della Bombello Minheim Moezel Belvilla vakantiehuizen

Het romantische vakantiehuis Casa della Bombello heeft nog vele authentieke details

DE-54518-25 Casa della Bombello keuken wijn Minheim Moezel Belvilla vakantiehuizen

Een flesje Moezelwijn in de keuken van deze knusse vakantiewoning voor twee

Met een groep naar de Moezel

Wil je met een groep naar de Moezel? Bekijk dan eens de groepswoning Zum Anker. Van buiten lijkt het een klein, knus huisje, maar van binnen is het een ruim groepshuis waar je met een gezelschap tot achttien personen kan verblijven. Bijzonder detail zijn de slaapkamers die thematisch zijn ingericht.

DE-54470-12 Zum Anker groepshuis Moezel Belvilla vakantiehuizen

Het groepshuis Zum Anker lijkt klein, maar is verrassend ruim

DE-54470-12 Zum Anker groepshuis Moezel Belvilla vakantiehuizen

De slaapkamers van deze groepswoning hebben een thematische inrichting

Op een wijndomein

Wil je de bedrijvigheid van een wijndomein wel eens van dichtbij meemaken? Op Weingut Sailler-Cipolla kun je met twee personen verblijven in een verzorgd ingerichte vakantiewoning. Enkele dagen per week kun je deelnemen aan een wijnproeverij en de wijnboer geeft je ook graag een kijkje in zijn wijnkelders.

DE-54518-22 Weingut Sailler-Cipolla Moezel wijn proeverij Belvilla vakantiehuizen

Meerdere dagen per week kun je deelnemen aan een wijnproeverij op Weingut Sailler-Cipolla

DE-54518-22 Weingut Sailler-Cipolla Moezel wijn Belvilla vakantiehuizen

Wijn van het eigen domein