boomhut trend 2015 Belvilla vakantiehuizen

Vakantietrend 2015 – slapen in een boomhut

Trendwatchers zien het slapen in de boomtoppen als één van de reistrends van 2015. Stel je voor: je voelt je zo vrij als een vogeltje in je eigen boomhut! Bij Belvilla kun je letterlijk logeren in een heuse boomhut. Ook hebben we meerdere vakantiehuizen met een boomhut in de tuin, meer als speelhuisje. Misschien wel zo prettig als slapen in een boomhut je net iets te veel van het goede is…

Boomhut op Corsica

Op het Ile de la Beauté, de bijnaam van het prachtige Corsica, vind je in het binnenland een heuse boomhut. Deze La Cabane du Reveur – De Dromershut – laat je wegdromen in de boomtoppen. De stammen groeien hier letterlijk door je vakantiehuis en de glazen pui haalt de natuur nog meer naar binnen voor je gevoel. Het vakantiehuis voor twee staat aan een meer, omringd door prachtige natuur.

boomhut Corsica Belvilla vakantiehuizen

Vanuit deze boomhut kijk je uit over het binnenland van Corsica

 

boomhut Corsica Belvilla vakantiehuizen

De bomen groeien letterlijk door je vakantiehuis in deze dromershut

Historisch landhuis met parktuin

Een statig landhuis als vakantiehuis? Dat vind je in Normandië. In de bijbehorende grote parktuin kunnen kinderen volop spelen, onder andere in de boomhut en op de trampoline. Het landhuis stamt uit 1880 en heeft onder meer een rol gespeeld in de Tweede Wereldoorlog toen het was bezet door Duitsers. Hier lees je meer over in onze blog over vakantiehuizen met een oorlogsverleden. Het landhuis is van allerlei moderne gemakken voorzien met behoud van authentieke elementen. Kinderen zullen zich prima vermaken in de ruime kinderspeelkamer met tafelvoetbal. Buiten geniet je van de rust om je heen en het zachte geluid van de kletterende fontein.

landhuis Normandië tuin Belvilla vakantiehuizen

Dit landhuis heeft een tuin waar je ‘u’ tegen zegt!

boomhut Normandië landhuis parktuin Belvilla vakantiehuizen

Deze boomhut zit verstopt tussen de bladeren in de grote parktuin

Natuurrijk in Zuid-Frankrijk

Meer in het zuiden van Frankrijk, de regio Languedoc-Roussillon om precies te zijn, vind je een charmant, natuurstenen vakantiehuis voor zes. Natuurliefhebbers zullen hier hun hart ophalen! Het huis is sober, maar sfeervol, biedt een fijn zwembad en een leuke boomhut. Genietend van het uitzicht, de privacy en de natuur om je heen, kom je hier zeker tot rust.

boomhut Languedoc-Roussillon Frankrijk Belvilla vakantiehuizen

Tussen de bomen in deze bergachtige regio zit je boomhut verstopt

boomhut uitzicht Languedoc Roussillon Frankrijk Belvilla vakantiehuizen

Dat is nog eens een uitzicht vanuit je eigen boomhut!

privé zwembad Frankrijk Belvilla vakantiehuizen

Een heerlijk zwembad helemaal voor jezelf!

Boerderij met boomhut in de Bourgogne

In de Bourgogne tref je een charmante boerderij die je als vakantiehuis kan huren voor zes personen. De beschutte tuin, voorzien van een speelhuisje, een boomhut en een schommel, staat vol bloemen.

boomhut Bourgogne Frankrijk Belvilla vakantiehuizen

Ook in de Bourgogne huur je een vakantiehuis met boomhut

Daar aan de kust…

Aan de Zeeuwse kust in Nieuwvliet staat vakantiehuis De Boomhut, natuurlijk met een boomhut in de tuin. Eigenlijk is het meer een boom’huisje’, een hut klinkt bijna oneerbiedig voor dit mooie bouwwerk op palen. Het vakantiehuis beschikt over een grote tuin met terras, tuinmeubelen en natuurlijk de boomhut waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen.

boomhut Zeeland Nederland Belvilla vakantiehuizen

Dit huisje op hoogte staat bij het Zeeuwse vakantiehuis De Boomhut

Liever naar Diever

Ga je liever naar Diever? Ook daar hebben we een vakantiehuis met boomhut. Bij Logement Bakker, zoals het vakantiehuis heet, proef je de landelijke sfeer. Het is een charmant gedeelte van een boerderij waar je met zijn zevenen kan genieten van de pracht die Drenthe biedt. Mocht een deel van je gezelschap uit kinderen bestaan, dan kun je zelfs met meer mensen hier verblijven. Vier kinderen tot twaalf jaar en twee baby’s mogen namelijk extra mee. Leuk detail bij dit vakantiehuis zijn de boomstammen die het huis steun bieden in de woonkamer.

boomstam boerderij Drenthe Belvilla vakantiehuizen

Boomstammen bieden deze boerderij extra steun

boerderij boomhut Diever Nederland Belvilla vakantiehuizen

Charmant plaatje, deze boerderij met boomhut

Extra speelplezier: onder de boomhut hangt een schommel en daarachter ligt een trampoline

Extra speelplezier: onder de boomhut hangt een schommel en daarachter ligt een trampoline

Beierse berghuisjes op zelfvoorzienend parkje

In de Zuid-Duitse regio Beieren bieden we houten berghuisjes op een parkje. De huizen zelf zijn al 250 jaar oud en zijn op ecologische wijze gerenoveerd. Voor kinderen biedt dit park veel speelgelegenheid, waaronder een boomhut. Bovendien hebben de charmante vakantiehuizen zelf ook al wat weg van een boomhut, vind je niet? Het hele terrein is als een klein, zelfvoorzienend dorp opgezet, inclusief eigen dorpsplein en een oergezellig barretje met uitzicht op de bergtoppen van de Alpen. Je verblijft aan de bosrand in een heerlijk rustige, landelijke setting in het Beierse dorpje Asten, midden in het natuurgebied Astener Moos. Je kan een berghuisje voor drie personen huren en vijfpersoonswoningen.

boomhut berghuisje Alpen Belvilla vakantiehuizen

De houten berghuisjes hebben zelf ook wel wat weg van een boomhut

Is deze trend iets voor jou? Ga jij tijdens je volgende vakantie ook de boom in? Neem dan een kijkje bij al onze vakantiehuizen met een boomhut! Op dit moment hebben we er tientallen, onder meer in de Ardennen, Eifel en aan de Spaanse costa’s.