Eiffeltoren stedentrip Parijs Belvilla vakantiehuizen

De redactie van REIZ& Magazine stelde met al haar reiservaring een toplijst samen van de beste honderd wereldsteden voor je stadsreis. We hebben daaruit de Europese toppers voor je geselecteerd (die overigens behoorlijk hoog in deze toplijst staan) en aan iedere stad een stadsappartement gekoppeld. Wist je dat je vanuit je eigen stadswoning een stad veel intenser leert kennen dan vanuit een hotel? Je ‘woont’ tijdelijk tussen de lokale bevolking, haalt wat lekkers bij de bakker op de hoek, groet je buren en ziet een stad net van een andere kant. Wat wordt jouw volgende stedentrip?

 1. Parijs – Stad van de liefde, het licht, het Louvre en zoveel meer! In de schilderswijk Montmartre – één van de vele toppers van de Franse hoofdstad – vind je het stadsappartement Mont Martre II. Dit appartement voor vier ligt aan de beroemde trappen die je leiden naar de Sacre Coeur en het schildersplein Place du Tertre. Het online gastenboek vermeldt: “Heerlijk verblijf op de Butte Montmartre, op een steenworp afstand, maar in de luwte van de drukte rondom de Sacré Coeur.”

  stedentrip stadsappartement Parijs Mont Martre Belvilla vakantiehuizen

  Stadsappartement Mont Martre II ligt aan de trappen naar de Sacre Coeur en Place du Tertre

 2. Amsterdam – Onze eigen hoofdstad heeft behoorlijk aan populariteit gewonnen met de heropening van het RijksMuseum. Als je echt in stijl Amsterdam wil verkennen, huur je natuurlijk een woonboot op de Amstel! Vanuit je kamer kijk je uit over rivier en vanaf het terras heb je uitzicht op de Berlagebrug. Je verblijft in de Rivierenbuurt met de bekende Albert Cuypmarkt op loopafstand.

  stedentrip woonboot Amstel Amsterdam Belvilla vakantiehuizen

  Wat is er nu typischer tijdens je stedentrip Amsterdam dan verblijven op een woonboot?

 3. Istanbul – Ontdek deze stad aan de Bosporus op de grens van Europa en Azië. Bij Belvilla vind je Bosphorus Apartments Istanbul, een stadsappartement voor vier personen met uitzicht over de rivier de Bosporus en zeezicht vanaf het balkon. In een minuut of tien wandel je naar de wijk Ortaköy. Het oude centrum van Istanbul bereik je in een kwartiertje met de tram.

  stedentrip stadsappartement Istanbul Bosporus Belvilla vakantiehuizen

  Vanuit dit stadsappartement in Istanbul kijk je uit op de Bosporus en de zee

 4. Londen – De Britse hoofdstad is een trouwe topper als stedentripbestemming en altijd nog een aanrader. Het stadsappartement Chancery Lane A8 bevindt zich in een levendige buurt met pubs, restaurants en clubs. In tien minuutjes wandel je naar het British Museum en in vijf à tien minuutjes meer sta je in de musicalstraat West End en bij hoogtepunten als Piccadilly Circus en Covent Garden. Op vijf minuten vind je bovendien een metrostation, zodat je de immense hoofdstad niet volledig te voet hoeft te doen ;).

  tedentrip stadsappartement Londen Belvilla vakantiehuizen

  Het is heerlijk ‘thuiskomen’ in dit Londense stadsappartement

 5. Venetië – Voor romantiek zit je in Venetië goed, zeker als je de dagjestoeristen weet te omzeilen. Het Venetiaanse appartement Panorama di Venezia heeft een welverdiende naam. Je kijkt vanaf je kleine terras prachtig uit over de daken van de dogenstad. Het appartement bevindt zich op de vierde etage van een typisch 17e-eeuws gebouw. Fitness krijg je er gratis bij, want er is geen lift ;). Je verblijft in de wijk Cannaregio van waaruit je de bezienswaardigheden van Venetië te voet kan bereiken. Tip: bezoek de stad eens tijdens het beroemde Carnaval van Venetië!

  stedentrip stadsappartement Venetië Belvilla vakantiehuizen

  Vanaf je terras bij dit stadsappartement kijk je uit over de daken van Venetië

 6. Rome – ‘In Rome do as the Romans do‘ en hoe kun je dat beter dan vanuit je ‘eigen’ Romeinse stadsappartement? Mocht je met een groep op stedentrip willen, dan is het appartement Forum Romanum een aanrader. Hier kun je met maximaal tien personen verblijven. Het is zeer kleurrijk ingericht met een toefje Pop Art. Je verblijft in een residentiële wijk vlakbij het Colosseum. Tip: op 8 december start het buitengewone Jubeljaar, speciaal uitgeroepen door de paus. Het komende Heilig Jaar duurt tot 20 november 2016 en zal naar verwachting vele gelovigen naar de stad trekken. Bijzonder om mee te maken!

  stedentrip stadsappartement groep Rome Belvilla vakantiehuizen

  Kleurrijk met een vleugje Pop Art, dat is dit stadsappartement voor tien in Rome

 7. Berlijn – Een bezoek aan Berlijn laat je kennismaken met de diversiteit van deze metropool. Vanuit het stadsappartement Kunsthaus Davidu Berlin ontdek je de vele opkomende wijken van de Duitse hoofdstad. Dit moderne appartement voor maximaal drie personen ligt in het midden van het actieve hart van Kreuzberg (ook wel Kreuzberg 61), één van de meest kleurrijke en levendige stadsdelen van Berlijn. Je verblijft in het souterrain van een 19e-eeuws, karakteristiek pand. Door efficiënte inrichting is in een open ruimte op 40m2 alles beschikbaar wat je nodig hebt om te genieten van het leven in een wereldstad. Verrassende details zijn de kleurrijke verlichting en het mozaïek in de badkamer.

  stedentrip stadsappartement Berlijn Kreuzberg Belvilla vakantiehuizen

  Dit kunstzinnige, verrassende stadsappartement in Berlijn vind je in de wijk Kreuzberg

 8. Florence – Stad vol hoogtepunten van de renaissance, zo kun je Florence typeren. Vanuit het Florentijnse stadsappartement Oriuolo kijk je uit op de Dom van Florence. Met de Duomo als je buurman en alle comfort van een privéwoning, is dit appartement voor vier perfect voor een stedentrip Florence. De locatie is fantastisch: midden in het historische centrum! Hierdoor bereik je alle belangrijke pleinen en monumenten te voet in slechts een paar minuten, zoals de kathedraal, het Piazza Signoria, de Ponte Vecchio evenals de vele restaurants en cafés.

  stedentrip stadsappartement Florence Belvilla vakantiehuizen

  Vanuit dit stadsappartement in Florence zie je de Duomo liggen

 9. Lissabon – Afgelopen zomer bracht ik zelf een bezoek aan deze stad op vele heuvels. Mijn tips lees je in de eerdere blog ‘Tien tips voor een stedentrip Lissabon’. Vanuit appartement Casa Amelia kun je de stad aan de Taag prima verkennen. Je verblijft in de wijk Graça, die bekend staat vanwege de enigszins dorpse sfeer. Troef van dit stadsappartement is het dakterras, je eigen stukje buiten midden in de stad.

  stedentrip stadsappartement Lissabon Belvilla vakantiehuizen

  Heerlijk om je eigen buitenruimte te hebben in de stad, zoals dit dakterras

 10. Barcelona – Deze mediterrane stad is de perfecte combinatie van zee, cultuur en genieten. En zeg je Barcelona, dan zeg je Ramblas. Dan zit je dus zeker goed in stadsappartement Ramblas. Dit modern ingerichte appartement voor vier vind je in de Calle Boqueria, de meest bruisende en kenmerkende straat van Barcelona in het gotische deel van Barcelona (Barrio Gótico Noble), vlakbij de bekende Ramblas.

  stedentrip stadsappartement Barcelona Belvilla vakantiehuizen

  Stadsappartement Ramblas vind je in de Calle Boqueria, de meest bruisende en kenmerkende straat van Barcelona

Vergis je niet: Europa kent nog veel meer interessante steden voor je volgende stedentrip! De stadsappartementen van Belvilla vind je bijvoorbeeld ook in Brugge, Praag en Boedapest. En wat denk je van de relatief onbekende stedentripbestemmingen als Lucca, Porto en Krakau?

In de complete lijst van stadstoppers van Reiz& Magazine zie je alle honderd wereldsteden die volgens de redactie de topbestemmingen zijn voor je stedentrip.