Heb jij altijd al carnaval willen vieren op Curaçao? Dan is dit je kans! Van januari tot 14 februari 2018 staat Curaçao in het teken van dit kleurrijke en zeer gezellige festival. Het carnavalsseizoen is officieel begonnen. Heb jij deze maanden een tripje op de planning staan, dan zijn dit dingen die je kunt doen op het prachtige eiland Curaçao.

Parades tijdens carnaval op Curaçao 2018

Op Curaçao worden tijdens de carnaval verschillende soorten optochten gehouden. Zo is er de Kindercarnaval Parade (3 februari), de Tienercarnaval Parade (9 februari) en de Banda Abou Carnaval Parade (10 februari). Er zijn ook twee grotere optochten: de ‘Gran Marcha’, de Grote Parade (11 februari) en de ‘Marcha di Despedida’, de afscheidsparade (13 februari). De Grote Parade loopt altijd door Otrobanda, een wijk in Willemstad, waar de parade de straten versierd met allerlei kleurrijke en uitgebouwde wagens. Het carnavalsfeest duurt de hele middag, dus zorg er wel voor dat je af en toe uit de zon kunt. Want op Curaçao is het in tegendeel tot Nederland, wél warm met carnaval! De Grote Afscheidsparade is ook heel bijzonder om bij te wonen. Het is traditie om rond middernacht een grote pop, gevuld met stro, te verbranden.

Tumba Festival 2018

Een andere festiviteit die altijd tijdens deze feestelijke periode plaatsvindt is het Tumba Festival. Het Tumba Festival op Curaçao is een vierdaagse muziekfestival waarbij lokale artiesten de competitie met elkaar aangaan. Het muziekstuk van de winnaar wordt gekroond tot het officiële Tumba lied. Dit lied wordt gedraaid tijdens de jaarlijkse Carnavalsoptocht. Dit gezellige feest gaat vaak tot in de late uurtjes door! Het Tumba Festival wordt in 2018 gehouden op 22-24 januari en 26 januari.

Waar kan ik nog meer heen tijdens carnaval op Curaçao?

Het Pietermaai District in Willemstad is een bruisende wijk waar na de optochten van carnaval ook heel veel leuke afterparty’s gehouden worden. Ben je dus nog niet klaar met feesten, trek dan zeker naar het Pietermaai District om daar de dag in stijl af te sluiten! Daarnaast zijn El Mundo Bizarro en Miles ook een bezoek waard tijdens deze feestweek.

Tip: KLM Werelddeal Weken

Wil jij nog een vliegticket boeken naar Curaçao en daar je carnaval doorbrengen? Bij de KLM zijn nu de Werelddeal Weken gaande waardoor jij met een leuke korting naar Curaçao kan vliegen! Ben je ook nog op zoek naar een verblijf? Kijk dan eens naar onze vakantiehuizen op Curaçao en geniet van een kleurrijk carnaval op dit Caribische eiland!

Bekijk vakantiehuizen op Curaçao