Scandinavië wordt nog niet vaak door mensen gezien als de nummer 1 reisbestemming. Misschien omdat het als relatief duur gezien wordt, of omdat het woord Scandinavië meteen doet denken aan ‘kou’ en winterjassen. Toch is het een erg onderschatte bestemming. De volgende 5 steden zullen je dan ook zeker niet teleurstellen bij een bezoek aan het schitterende Scandinavië.

afbeelding-stockholm1

1. Stockholm, Zweden

Natuurlijk komt Stockholm bij de gedachte aan ‘Scandinavië’ meteen naar boven. Geheel terecht, met al het moois dat deze stad te bieden heeft. Stockholm beschikt over een leuk, traditioneel en oud stadsgedeelte genaamd ‘Gamla Stan’, gevuld met kastelen en een collectie van een van grootste musea van de wereld. De gebouwen hebben dan ook een schitterende architectuur, wat deze stad volledig de moeite maakt om te bezoeken.

afbeelding-malmo1

2. Malmö, Zweden

Malmö is de vroegere hoofdstad van Zweden en staat bekend om de kleurige huisjes en het ware Zweedse karakter. Het relatief kleine Malmö biedt een grote variatie van redenen om de stad te bezoeken. Zo is het een geweldige ervaring als je op zoek bent naar culturele hoogstandjes of lekker wilt shoppen. Je kunt er ook ontspannen op een van de zandstrandjes of tijdens de kerstperiode een traditioneel Scandinavische kerstmarkt bezoeken. Om het échte Zweedse gevoel te krijgen zijn er verschillende charmante pleintjes met Zweedse koffiehuisjes. Wil je een dagje naar Denemarken? Dit is mogelijk. Malmö is namelijk verbonden aan de Deense hoofdstad Kopenhagen, via de boogbrug over de Sont rivier.

afbeelding-kopenhagen1

3. Kopenhagen, Denemarken

Naast Stockholm behoort Kopenhagen tot één van de visitekaartjes van Scandinavië. Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en is een “must see” voor iedere reiziger. Deze elegante stad biedt een explosie aan prachtige architectuur, merkwaardige musea en galerijen, cultureel variërende buurten, trendy cafés en klassieke kanalen. Kortom, een stad waar je je geen moment zult vervelen. En dat is nog niet alles, Kopenhagen beschikt hiernaast ook nog eens over de grootste ‘shopping street’ in Europa: de Strøget.

afbeelding-roskilde1

4. Roskilde, Denemarken

Roskilde is, hoewel minder bekend dan de grotere Scandinavische steden, zeker de moeite waard om te bezichtigen. Ben je geïnteresseerd in de historie van de Vikings? in Roskilde waan je je in de tijd van de Vikingen. Dit stadje behoort tot een van de oudste van Denemarken. Zo is er de Roskilde Kathedraal, behorend tot de werelderfgoedlijst, waar de Viking koningen Harold Bluetooth en zijn zoon Sweyn Forkbeard begraven zijn. Ook is er het bekende Viking Schip museum, waar de originele Vikingschepen gewaarborgd liggen. En dit is nog lang niet alles wat dit historische stadje te bieden heeft…

afbeelding-halmstad1

5. Halmstad, Zweden

Halmstad is een erg levendige stad en staat binnen Zweden dan ook bekend om de verscheidenheid in onder andere theater, sport, cultuur, kunst, festivals. Ook de natuur in en rondom Halmstad is geen teleurstelling. Zo is er een prachstrand, genaamd het Tylösand, verdeeld in 21 strandjes aan de 40 kilometer lange kustlijn. Naast de stranden vind je ook prachtige heidevelden, rotsachtige hellingen en bulderende watervallen.