Bauernhof Dillenburg_boerderij_Belvilla vakantiehuizen

Een vers eitje bij je Paasontbijtje in Bauernhof Dillenburg

Paaseitjes zoeken in een andere tuin

De lente is officieel begonnen en de Paasdagen zijn in aantocht. Ooit overwogen: Pasen vieren in een vakantiehuis? Belvilla heeft diverse tips om deze feestdagen een extra bijzonder tintje te geven. Proef voorafgaand aan Pasen bijvoorbeeld van de Semana Santa, de heilige week die in Spanje uitbundig wordt gevierd. Zoek Paaseieren in een andere tuin of ga de boer op en kies een vakantiehuis waar kippen rondscharrelen. Dan kun je pas echt genieten van een vers eitje bij je Paasontbijtje!

Semana Santa

Semana Santa_wijnboerderij_Cortijo Cabrera_Andalusië_Spanje_Belvilla vakantiehuizen

Beleef de Semana Santa bijvoorbeeld vanuit wijnboerderij Cortijo Cabrera

De week voor Pasen vieren veel Spanjaarden traditiegetrouw de Semana Santa. Tijdens deze heilige week zijn er uitbundige processies die het lijden van Christus uitbeelden. Vooral Andalusië staat daar bekend om. Belvilla biedt in deze Zuid-Spaanse regio een grote diversiteit aan vakantiehuizen, variërend van finca’s en stadsappartementen tot zelfs watermolens en grotwoningen. In 2013 vieren de Spanjaarden de Semana Santa van 24 t/m 31 maart. Je kunt last minute nog kiezen uit diverse vakantiehuizen in Andalusië om dit bijzondere evenement mee te maken.

Eieren zoeken in een andere tuin

Voor kinderen is Paaseieren zoeken vaak het hoogtepunt van de Paasdagen. Verras ze eens en verander van omgeving. Zoek dit jaar eens Paaseieren in een andere tuin. Het zal een mooie toevoeging zijn aan hun jeugdherinneringen! Op de website van Belvilla kun je heel gemakkelijk vakantiehuizen met een omheinde tuin selecteren. Kies simpelweg het zoekcriterium ‘omheinde tuin’.

Een vers eitje bij je Paasontbijtje

Kippen_eieren_Belvilla vakantiehuizen

Bij diverse vakantiehuizen scharrelen kippen rond

De lente is een perfecte periode om de boerenbuiten op te gaan. Ontdek bij Belvilla de vakantiehuizen op een boerenerf. Bij diverse boerenwoningen kun je verse eitjes rapen. Dat is toch ultiem Pasen vieren: een vers, zelf geraapt eitje bij je Paasontbijtje! Of laat kinderen zien dat melk van een koe komt; voor velen een openbaring. Grote kans dat je de boer mee mag helpen bij het melken of het voeden van de kalfjes. En misschien maak je zelfs de geboorte van een kalfje mee. Ook een tochtje op de akkers per tractor is een onvergetelijke ervaring. Beleef het zelf en ga de boer op!

Een ervaring om nooit te vergeten

Boewrderij_Koe in de kost_Nederland_Belvilla vakantiehuizen

Het echte boerenleven bij ‘Koe in de kost’

Dat kan bijvoorbeeld prima bij het vakantiehuis ‘Koe in de kost’. Deze boerenwoning op het Sallandse platteland dompelt je onder in het boerenleven. De kippen scharrelen hier rond, maar het meest bijzondere is wel je ‘eigen’ koe die je tijdens je verblijf mag verzorgen. Een eerdere gast omschrijft zijn verblijf met kinderen als volgt: “Ze hebben meegeholpen met melken, maïs geplukt en aan de kippen gegeven, eieren geraapt, in de hooizolder hutten gebouwd, op de zandbergen gespeeld, op de grote trekker gezeten bij het voeren van de koeien, gereden op een skelter met aanhangwagen en er zijn lieve honden en poesjes. Er waren bovendien een trampoline en schommels. Voor ons een ervaring die we nooit meer vergeten, vooral als je alleen de stad gewend bent.”

Boerderij aan huis

In de Duitse Eifel biedt Bauernhof Dillenburg een boerderijappartement aan voor een vergelijkbare ervaring. Ook hier kun je als gast meehelpen bij het melken van de koeien en een ritje maken op de tractor. Op de boerderij zijn koeien, kippen, pony’s en poesjes.

Op de alm in de Alpen

Boerderij_Hofer_Oostenrijk_Belvilla vakantiehuizen

Op de alm in de Alpen bij boerderijappartement Hofer

De lente in de Alpen is prachtig met honderdduizenden ontluikende krokussen op de bergflanken. Ook hier tref je vele vakantiewoningen op een boerenerf. Midden in het groen in Stumm, Tirol, kun je bijvoorbeeld verblijven in het chaletappartement Hofer. Zie het enthousiasme van de jonge dieren in de kinderboerderij waar je kippen, konijnen en eendjes aantreft. Deze vakantiewoning biedt bovendien een speeltuin, midgetgolf en tafeltennis.

Gaat het niet lukken; Pasen vieren in een vakantiehuis? Bedenk dan dat een verlengd weekend met Hemelvaart of Pinksteren ook extra goede kansen biedt!