Sean Dhondt Ardennen Belvilla vakantiehuizen

De naam Sean Dhondt zal in Nederland (nog) niet veel belletjes doen rinkelen. In Vlaanderen des te meer! Hij is namelijk een BV-er, Bekende Vlaming, als presentator van onder meer The Voice en coach bij The Voice Kids. Ook was hij VJ bij TMF Vlaanderen, maar hij is bovenal zanger en songwriter. Sean speelde eerst als drummer in de punkgroep Nailpin om daar vervolgens leadzanger te worden. Nu is hij zanger en songwriter bij de band Manoeuvres. Voor het schrijven van nieuwe nummers zocht hij een inspirerende omgeving, wat resulteerde in een paar dagen Ardennen in een vakantiehuis van Belvilla. Sean vertelt je hoe hij zijn verblijf heeft ervaren.

Afzondering voor inspiratie

“Het schrijven van liedjes kan een behoorlijk eenzame aangelegenheid zijn. Tegelijkertijd is die afzondering juist vaak dàtgene wat je als songwriter nodig hebt om volledig in een nummer te duiken. Geen afleiding, geen verplichtingen, alleen jijzelf, je instrumenten en je muziek.”, zo meldt Sean. Hij tweette dat hij een vakantiewoning met zeer rustige ligging zocht waar hij zich volledig kon overgeven aan zijn inspiratie. Zo ging het balletje aan het rollen en stelden wij vakantiewoning Petite Claudlisse voor, waar koeien de enige buren waren tijdens zijn verblijf.

presentator zanger songwriter Sean Dhondt Belvilla vakantiehuizen

“Het schrijven van liedjes kan een behoorlijk eenzame aangelegenheid zijn.”, aldus Sean Dhondt. Ook alleen aan tafel hoort daar dan soms bij.

boerderij Sean Dhondt Belvilla vakantiehuizen

Tijdens Seans verblijf waren koeien zijn enige buren

vakantiehuis voor twee Ennal Ardennen Sean Dhondt Belvilla vakantiehuizen

De gezellige woonkamer van vakantiehuis Petite Claudlisse, waar Sean zijn dagen in de Ardennen doorbracht

Ongestoord nieuwe songideeën opnemen

De vakantiewoning in Ennal sprak Sean wel aan: “Dat is wat ik zoek, even een aantal dagen totale afzondering van alles en iedereen, ruimte gezellig inrichten en ombouwen tot homestudio, instrumenten meenemen en dan ongestoord een aantal nieuwe songideeën opnemen, om eind van deze zomer weer de studio mee in te trekken.”

vakantiehuis Petite Claudlisse Ennal Ardennen Belvilla vakantiehuizen

Zo zag de vide van vakantiehuis Petite Claudlisse eruit voor Seans komst

vakantiehuis Petite Claudlisse homestudio muziek Sean Dhondt Belvilla vakantiehuizen

Sean toverde de vide van de woning om tot zijn eigen homestudio

Mee met Sean Dhondt

Benieuwd hoe Sean zijn dagen invulde? Hij neemt je mee in een filmpje.

 

Sean sjouwde ongeveer zijn hele hebben en houden aan muziekinstrumenten mee en wist zijn geluid te temperen door koptelefoon en computer te gebruiken. “Dat werkt ook vaak het lekkerst om er nog meer ‘in’ te zitten.”, zo geeft hij aan.

muziekinstrumenten Sean Dhondt Ardennen Belvilla vakantiehuizen

Dit is nog maar een klein deel van de instrumenten die Sean meenam naar de Ardennen

liedjes schrijven muziek songwriter zanger Sean Dhondt Belvilla vakantiehuzien

Een koptelefoon en computer werken volgens Sean vaak het lekkerst om nog meer ‘in’ je muziek te zitten.

Te snel, te kort

Seans reactie na afloop? “Even laten weten dat ik een fantástisch verblijf heb gehad in Ennal, waarvoor bedankt! Te snel, te kort, zoals dat wel vaker gaat 🙂 Heb de bovenverdieping omgebouwd tot muziekkamer/studio en heel wat ideeën kunnen opnemen. Mooi, gezellig huisje!”. Het enige wat wij nu hoeven te doen, is afwachten welke hits uit zijn verblijf in de Ardennen gaan volgen 😉 .

Ook inspiratie opdoen in een vakantiehuis?

Zoek je ook inspiratie? Niet alleen songwriters zoals Sean Dhondt verblijven af en toe in een vakantiehuis om te schrijven, ook cabaretiers en boekenschrijvers weten dat ze daar ideeën opdoen. Heb je ambities in die richting? Wat let je! Kijk bijvoorbeeld eens bij onze vakantiehuizen met landelijke ligging. Wil je net als Sean muziek maken? Neem dan eerst even contact op, zodat we daarvoor de beste mogelijkheden kunnen aftasten.