gastblog Sheelagh Mairi Normandië Trouville-sur-Mer Belvilla vakantiehuizen

Al een tijdje ben ik als persvoorlichter van Belvilla met Sheelagh in contact om te kijken of we een persreis kunnen afstemmen. Zij blogt over ‘travel, hotspots en happiness’, zoals ze zelf aangeeft. En die punten vind je natuurlijk ook bij een vakantiehuis van Belvilla 😉 . Ze gaf aan graag eens naar Normandië te gaan, waar we prachtige vakantiehuizen aanbieden. De persreis was vervolgens dus snel ingevuld! Sheelagh vertelt in deze gastblog hoe ze haar weekje in Normandië heeft ervaren.

Normandië: dichtbij, kust, lekker eten en historie

“Ik had zin om een weekje weg te gaan.”, start Sheelagh. “Het moest niet te ver weg zijn, wel in het buitenland, en met de auto bereikbaar. Ook zocht ik een plek waar ik nooit eerder geweest ben. Leuk om nieuwe dingen te blijven ontdekken! Al snel bedacht ik me dat Normandië mijn volgende bestemming moest worden. Ik wist niet veel over deze Franse regio, behalve dat het redelijk dichtbij is, er een kust is, je er lekker kunt eten (vis!) en er op historisch gebied heel wat te zien is. Perfect dus voor een week vakantie!”

Schattig met een typisch Franse sfeer

Sheelagh zoekt vervolgens zelf mee in ons aanbod: “Op de site van Belvilla stuitte ik op een appartementje in het kustplaatsje Trouville-sur-Mer. Het appartementje bevindt zich op een prachtig, klein landgoed en is op loopafstand van het strand. Dat klinkt goed…”. En dat appartement wordt het dan ook!

Sheelagh vertelt verder over de reis en het verblijf: “Zoals verwacht rijden we in zes uur naar Normandië. Als we bij het appartement aankomen, worden we gastvrij ontvangen door de eigenaar. Hij laat ons alles zien en er staat zelfs een lekker flesje wijn klaar. Het appartement zag er op de foto’s al mooi uit, maar is in het echt nog schattiger en heeft een typisch Franse sfeer. Hier ga ik het wel een weekje uithouden…”

Appartement Art Nouveau Trouville-sur-Mer Normandië Belvilla vakantiehuizen

Sheelagh omschrijft het appartement in Trouville-sur-Mer als ‘schattig’ en ‘typisch Frans’

Doen en zien in Normandië

Prachtig vissersstadje Trouville

“Mijn verwachtingen van Normandië worden overtroffen. Trouville blijkt een prachtig vissersstadje waar je heerlijke verse vis kunt eten. Ik ben een groot fan van fruits de mer en bestel regelmatig oesters, krab, garnalen of kreeft. Heerlijk! Op de markt, die twee keer per week gehouden wordt, kun je bij een kraam van de lokale vissersvrouwen zelf verse vis kopen om te bereiden. We kopen er vers gevangen zeetong en maken deze zelf klaar in het appartementje. Genieten!”

fruits de mer zeevruchten Sheelagh Mairi Normandië Belvilla vakantiehuizen

Sheelagh is een groot fan van fruits de mer, de zeevruchten die je in Normandië volop vindt

De omgeving verkennen per fiets

“De zandstranden van Trouville en het nabijgelegen chique stadje Deauville zijn prachtig en uitgestrekt, en beide stadjes hebben een prachtige boulevard waarover je heerlijk kunt lopen of fietsen. Bij het appartement horen ook twee fietsen en daar maken we dankbaar gebruik van!”

kuststad Normandië Belvilla vakantiehuizen

De omgeving kent veel charmante kuststadjes, waaronder Trouville en Deauville

De Pays d’Auge met de ciderroute

“Meer de binnenlanden in bevindt zich de streek Pays d’Auge. Hier kronkelen smalle weggetjes zich door groene valleien en staan overal prachtige vakwerkhuizen. Ook vind je er de Route du Cidre. Cider is een specialiteit van de streek en langs deze route vind je allerlei lokale producenten van dit heerlijke drankje.”

Pays d'Auge cider ciderroute Normandië Belvilla vakantiehuizen

De ciderroute brengt je naar de lekkerste cider in de Pays d’Auge

De stranden van D-Day

“Normandië is natuurlijk ook bekend vanwege de slag van Normandië. Niet bepaald een licht onderwerp, maar bij een vakantie in de regio kun je een bezoekje aan de stranden gewoon niet overslaan. Hier is meer dan 70 jaar geleden zo hard voor onze vrijheid gevochten. Indrukwekkend!”

Normandië strand D-Day Belvilla vakantiehuizen

Op de stranden van Normandië werd zeventig jaar geleden gevochten voor onze vrijheid

“Na een week die voorbij vliegt, is het helaas weer veel te snel tijd om naar huis te gaan. Ik ben verliefd geworden op ons heerlijke appartement en deze prachtige Franse streek en kom zeker terug!”, sluit Sheelagh haar verhaal af.

Vakantiehuistips in Normandië

Wil je ook flaneren over de boulevards, de ciderroute volgen, een bezoek brengen aan de D-Day-stranden en genieten van al het lekkers uit de zee? Kijk dan eens bij onze vakantiehuizen in Normandië! Wedden dat er ook voor jou een vakantiehuis bij zit? Natuurlijk kun je met zijn tweetjes naar het landgoed waar Sheelagh verbleef.

appartement landgoed Trouville-sur-Mer Normandië Belvilla vakantiehuizen

Sheelagh verbleef in appartement Art Nouveau op een landgoed net buiten Trouville-sur-Mer

Ga je liever met een groter gezelschap? Dan is dit prachtige herenhuis in Bayeux vast iets voor jou. Het is een vakwerkhuis waar je met tien personen kan verblijven op loopafstand van het centrum.

herenhuis Bayeux groepshuis vakwerk Normandië Belvilla vakantiehuizen

Dit vakantiehuis voor tien personen staat in het centrum van Bayeux

Met vier personen kun je bijvoorbeeld verblijven in deze Normandische boerderij met enorme tuin. In deze tuin van 5.000m2 groeien peren, kersen en pruimen. Heerlijk!

boerderij Normandië tuin Belvilla vakantiehuizen

Landelijke rust vind je in deze boerderij met grote tuin vol fruitbomen

Een andere tip voor vier personen is dit appartement op de begane grond in Honfleur. Je verblijft in een gezellig straatje met de haven om de hoek. Levendigheid is dus nabij, maar in je appartement met eigen stadstuin is het juist heerlijk rustig.

Honfleur appartement badplaats Normandië Belvilla vakantiehuizen

Van binnen biedt dit appartement in Honfleur je rust, terwijl je voor levendigheid alleen de deur maar hoeft te openen

In dit rijtje van Normandische vakantiehuizen hoort onze prijswinnaar natuurlijk ook thuis! Het vakantiehuis Gîte le Jonquet biedt plaats aan vijf personen en weet zich al jaren hoog te plaatsen bij de Belvilla Awards. Het vakantiehuis staat op het platteland van Normandië in het hart van natuurgebied de Contentin.

prijswinnaar Belvilla Awards Normandië Contentin Belvilla vakantiehuzien

Ons prijswinnende vakantiehuis Gîte le Jonquet heeft al vele gasten positief verrast