vakantie fruit Belvilla vakantiehuizen

De bloei van fruitbomen geeft een prachtig startsein voor de lente. Wist je dat er wereldwijd slechts enkele fruitregio’s zijn waar de fruitbomen ineens een grote bloesemzee vormen? De Nederlandse Betuwe en de Belgische regio Haspengouw zijn daar voorbeelden van. Natuurlijk kun je op meer plaatsen volop fruit proeven. Belvilla geeft tips voor een vakantie in het teken van fruit, bijvoorbeeld vanuit je ‘eigen’ pluktuin. Verser kan niet! Geniet ook eens vanuit een fris en fruitig vakantiehuis van het lekkers van het land. We laten je zien hoe jij je vakantie fruitig invult.

Vakantiehuizen in fruitregio de Betuwe

Het is natuurlijk altijd afwachten wanneer de fruitbloei precies losbarst. De natuur weet steeds te verrassen en kiest zelf het moment. Globaal bloeit de Betuwe van begin april tot eind mei, waarna het fruit langzaam groeit en de oogst uiteindelijk plaatsvindt in de periode tussen juli en oktober. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de Betuwe? In de regio rond Tiel biedt Belvilla diverse vakantiehuizen waar je vakantie kan vieren in het teken van fruit. In deze fruithoofdstad vind je onder meer het Flipje en Streekmuseum Tiel (kortweg FEST). Tiel is ook de stad waar ieder jaar in september het fruitcorso plaatsvindt.

Vakantiehuizen op een landgoed

Op het prachtige Landgoed Heerlijkheid Mariërenwaerdt vind je twee bijzondere vakantiehuizen. Het uitgestrekte familielandgoed ligt in een kom van rivier de Linge. Naast de bloesempracht in de lente, kun je hier reeën, fazanten en hazen spotten. In het najaar kun je je tegoed doen aan de vele noten die je hier sprokkelt onder de notenbomen. Het charmante Buitenlevenhuisje is het vroegere woonhuis van de jachtopzichter. Het stamt uit ongeveer 1500. In 2011 is het huis volledig gerenoveerd en vervolgens ingericht met een styliste van het magazine ‘Buitenleven’, waardoor het een pittig landelijke inrichting heeft. Daar lees je meer over in het artikel uit Buitenleven.

Buitenlevenhuisje Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt Beesd Betuwe Belvilla vakantiehuizen

Het charmante Buitenlevenhuisje is gerenoveerd en ingericht door een stylist

Buitenlevenhuisje Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt Beesd fruit Betuwe Belvilla vakantiehuizen

Lekkers van het landgoed wacht je op in deze vroegere jachtopzichterswoning

Een andere woning op dit landgoed is Hofstede de Abtsbouwing, een vakantiehuis waar opnames zijn gemaakt van de populaire televisieserie Dokter Tinus. Het fungeerde toen als boerderij van tante Jannie, gespeeld door Kitty Courbois.

Hofstede de Abtsbouwing Dokter Tinus Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt Beesd Betuwe Belvilla vakantiehuizen

Hofstede de Abtsbouwing op een landgoed in de Betuwe speelde een rol in de tv-serie Dokter Tinus

Ook Landgoed Noordenhoek ligt in de Betuwe. Hier vind je een in authentieke stijl herbouwd koetshuis genaamd ‘Koetshuis ’t Geyn’. Deze sfeervolle vakantiewoning heeft een privéterras in de boomgaard. Op hetzelfde landgoed staat ook het Appeldijk Huisje, een vroegere boerderij.

Koetshuis 't Geyn landgoed Betuwe fruit boomgaard Belvilla vakantiehuizen

Wat zal het heerlijk zijn op dit terras van Koetshuis ‘t Geyn aan de boomgaard!

Koethuis 't Geyn landgoed Betuwe fruit Belvilla vakantiehuizen

Vanuit het herbouwde koetshuis kijk je uit over de fruitbomen

appeldijk huisje landgoed Betuwe fruit Belvilla vakantiehuizen

Het Appeldijk Huisje is een romantische vakantiewoning op een landgoed aan rivier de Linge

Sapfabriekje naast de deur

Eveneens in de Betuwe staat Boerderij de Rit met een sapfabriekje naast de boerderij. Mensen uit het hele land schijnen hier naartoe te komen om hun appels en peren te laten persen. Boerderij de Rit is een vakantiehuis in het voorhuis van een boerderij die teruggaat naar omstreeks 1730. In het achterste deel van de boerderij is een ambachtelijke notenperserij.

boerderij Betuwe fruit Belvilla vakantiehuizen

Mooie landelijke beleving vanuit Boerderij de Rit in de Betuwe – naast de boerderij is een sapfabriekje en erachter vind je een notenperserij

Vakantiewoningen in fruitstreek Haspengouw

De streek Haspengouw is de Belgische fruitstreek, die veel aandacht kreeg door de populaire Vlaamse televisieserie Katarakt. Deze serie heeft zijn vruchten afgeworpen en vele geïnteresseerden naar Haspengouw getrokken. Zo kun je nu bijvoorbeeld fiets- en Vespatours door de Belgisch-Limburgse fruitgaarden volgen en kent fruithoofdstad Sint Truiden een heus ontvangstcentrum in de stijl van Katarakt. Voor het reisprogramma Vlaanderen Vakantieland reisde Saartje Vandendriessche naar deze fruitregio en trad in de voetsporen van de tv-serie, terwijl ze de regio Haspengouw ontdekt per scooter. Ook Haspengouw staat van april tot oktober in het teken van fruit. Kom wandelen of fietsen, geniet van de kleurenpracht, snuif de lekkere fruitaroma’s op en vier feest vanuit een vakantiehuis in Haspengouw.

Hasspengouw fruit Belvilla vakantiehuizen

Haspengouw is de fruitregio van België

Pluk de dag in De Pluktuin

Vakantiehuis De Pluktuin staat volledig in het thema van bloemen. Fleurig behang, sprekende kleuren, een bloemenzee rond huis in de zomermaanden en bovendien de mogelijkheid om een workshop te volgen bij de eigenaar die bloemist is. Tel daar de ligging in fruitregio Haspengouw bij op en je bent ervan verzekerd dat je hier de dag kunt plukken!

Klooster in Haspengouw

Het Bloesemklooster is nu een groepswoning, maar fungeerde vroeger als klooster van Karmelieten. Diverse oude elementen zijn bewaard, zoals de kruis op het dak en prachtige tongewelven in huis. Vanuit de mooiste kamer in het vroegere klooster kijk je uit op de tuin, de bloesems en de appelplantages. Je verblijft in Zepperen, een deelgemeente van de Haspengouwse fruithoofdstad Sint-Truiden.

Het Bloesemklooster groepshuis Haspengouw Belvilla vakantiehuizen

Groepshuis Het Bloesemklooster was ooit een klooster van Karmelieten, zoals je aan het kruis nog kan zien

Vakantiehuis met eigen fruitgaard

Naast vakantiehuizen in fruitregio’s biedt Belvilla ook vakantiewoningen aan met eigen fruitgaard. En aangezien een foto meer zegt dan duizend woorden…

Proef van de biologische groenten en fruit rond Green Cottage, plus de biologische honing uit eigen imkerij en een kakelvers eitje van de huiskippen.

Green Cottage fruit Belvilla vakantiehuizen

Veel groen rond de Green Cottage in Noord-Brabant

Het monumentale vakantiehuis Villa Jachtrust is een oude jachtopzichterswoning in de provincie Utrecht met appelgaard voor de deur.

Villa Jachtrust appelgaard Belvilla vakantiehuizen

De verzameling theepotjes in Villa Jachtrust kijkt uit op de appelgaard

Je gaat terug in de tijd van weleer in ‘Boerenvoorhuis d’Oompies’ met een oude boomgaard waar het heerlijk vertoeven is onder de appel- en pruimenboom.

Boerenvoorhuis d'Oompies appel pruim Belvilla vakantiehuizen

Stap terug in de tijd in Boerenvoorhuis d’Oompies en geniet onder meer van de appel- en pruimengaard

Bij het groepshuis Vakantiehoeve Berckelaer in Oost-Vlaanderen heb je een fruitgaard voor de deur.

Vakantiehoeve Berckelaer Oost-Vlaanderen groepshuis fruit Belvilla vakantiehuizen

Vele fruitbomen sieren de tuin van het groepshuis Vakantiehoeve Berkelaer

De Franse Ardèche herbergt een klein, wit vakantiehuis met de toepasselijke naam La Petite Maison Blanche. Als de appeltjes rijp zijn, hoef je maar een paar passen buiten de deur te zetten om ze te proeven!

vakantiehuis Ardèche appel Belvilla vakantiehuizen

Bij La Petite Maison Blanche in de Ardèche groeien de appels voor de deur

In het binnenland van Andalusië staat Finca Lomas de Tienda, een ecologisch landgoed met amandel- en olijfbomen.

Finca Lomas de Tienda Spanje Belvilla fruit vakantiehuizen

Meer exotisch fruit vind je in deze Zuid-Spaanse finca

Kortom, pluk ook de dag vanuit één van onze fruithuizen!