péage Route du Soleil file

Tussenstop onderweg naar het zuiden

Ken je dat? De eindbestemming van je vakantie is Zuid-Frankrijk en daar wil je zo snel mogelijk naartoe. Je raast de Route du Soleil af en komt uiteindelijk uitgeput aan in het zuiden. Dat kan ook anders! Splits je reis in delen en ontdek wat er voor moois langs de route ligt. We geven je enkele tips om een paar dagen een tussenstop te maken rond de bekende Autoroute du Soleil. Wedden dat je veel uitgeruster aankomt op je eindbestemming? En dat je bovendien eens een andere kant van de drukke autoroute ziet? Dat is slow travel in zijn beste vorm!

Naar Zuid-Frankrijk, maar wel in alle rust

Slow travel wil eigenlijk niet meer zeggen dan dat je de tijd neemt voor je reis en geniet van het onderweg zijn in plaats van je te haasten naar je eindbestemming. Met rustig reizen ben je veel bewuster op pad, wat je vakantie intenser maakt. De race op de Route du Soleil is iedere zomer weer een tegenpool van de trend slow travel. Mooi dus om juist daar wat suggesties tegenin te brengen!

Vele vakantiegangers rijden de route naar het zuiden via Maastricht, Luik, waarna ze stoppen in Luxemburg om voordelig te tanken. Vervolgens rijden ze Frankrijk in via Metz, Nancy, Dijon, Lyon naar het drukke punt bij Orange waar de route zich splitst in de richting Marseille en Montpellier. Onderweg trotseren ze menige file en lange wachttijden bij de péages. Herkenbaar?

Op diverse plaatsen nabij de Autoroute du Soleil geven wij je een suggestie om de reis naar het zuiden even te onderbreken. Zo kun je zelf de trend slow travel ervaren. Aan jou de keus hoeveel tussenstops je wil. Wil je zelf een stop onderweg kiezen? Geef simpelweg een plaatsnaam in op de website van Belvilla en je krijgt diverse suggesties in de buurt.

Glooiend Limburg – A2/E25 ter hoogte van Maastricht

Mijn vakantiegevoel begint meestal vlak voor de Belgische grens in glooiend Limburg. Mocht je hier al willen stoppen, dan kun je bijvoorbeeld naar ‘Op Bezoek bij de Koe‘, een vakantiehuis voor vier bij een boerderij in bedrijf. Je verblijft op het erf van een melkveehouderij, waar je een kijkje kan nemen, misschien zelfs even mag helpen en met een beetje geluk een kalfje ter wereld ziet komen. “Volop gelegenheid om het boerenleven te ervaren.”, aldus eerdere gasten.

bij de boer Limburg Belvilla vakantiehuizen

Vakantiehuis ‘Op bezoek bij de Koe’ staat op het erf van een melkveehouderij

vakantie bij de boer geboorte kalfje Belvilla vakantiehuizen

Met een beetje geluk maak je zelfs de geboorte van een kalfje mee!

Paar dagen Ardennen – A25/E25 rond Luik

Wil je wat verder doorrijden, dan bieden de Ardennen veel vakantieplezier. Even ten zuidoosten van Luik vind je het appartement Le Chemin des Framboises, waar je met vier personen kan genieten van een sauna, bubbelbad en een magnifiek uitzicht.

speeltoestel trampoline Ardennen Belvilla vakantiehuizen

Buig bij Luik van de weg af en geniet een paar dagen in de Ardennen

uitzicht Ardennen Belvilla vakantiehuizen

Deze vakantiewoning biedt je een prachtig uitzicht over de groene omgeving

sauna Ardennen Belvilla vakantiehuizen

Een sauna helemaal voor jezelf!

Tussenstop in de Champagne – A31/A5 ten noordoosten van Langres

Net over de grens in Frankrijk begint de Champagne. Onze gasten meneer en mevrouw Pontier kunnen uit ervaring meepraten over slow travel. Zij verbleven op hun route naar Zuid-Europa een paar dagen in de romantische gîte La Centième in de Champagnestreek, even ten westen van de lijn Nancy-Dijon. In het gastenboek schreven zij: “Herkent u het? Als u naar Zuid-Frankrijk op vakantie gaat, dan wilt u Noord-Frankrijk zo snel mogelijk doorkruisen. Dat gold ook voor ons. Dit jaar hebben we het anders gedaan. We zijn gestopt in de Champagne en zijn er voor een week gebleven. Dit oude, karakteristieke vakantiehuis ligt aan de rand van het kleine dorp Bligny en heeft een warme uitstraling. Het is eigendom van een allervriendelijkste Française, die ons van harte verwelkomt met een gekoelde fles Champagne (van een van de Champagnehuizen uit eigen dorp) en eigen gemaakte jam van mirabelles uit eigen tuin.”

Champagne Belvilla vakantiehuizen

Onze gasten meneer en mevrouw Pontier hebben hier zelf ervaren hoe fijn slow travel richting Zuid-Frankrijk is!

Bourgondisch in de Bourgogne – A6 ten westen van Dijon

Nog wat verder zuidelijk, aan de rand van het Nationale Park de Morvan, vind je een landhuis uit 1872 met de melodieuze naam ‘La Chouette qui Chante‘, ofwel ‘De Uil die zingt’. Het binnenzwembad biedt verfrissing, waarna je heerlijk kan genieten van het avondeten in de buitenlucht.

landhuis Nationaal Park du Morvan Bourgogne Belvilla vakantiehuizen

Aan de rand van Nationaal Park du Morvan staat dit 19e-eeuwse landhuis

tuin gedekte tafel landhuis Bourgogne Belvilla vakantiehuizen

Wie wil hier nu niet aanschuiven voor een buitenetentje?!?

Woning op wijndomein – A6 tussen Mâcon en Lyon

wijnkelder Beaujolais Belvilla vakantiehuizen

In de kelder onder de vakantiewoning ligt de wijn te rijpen in eikenhouten vaten

Net voor het drukke punt bij Lyon vind je een vakantiewoning op eigen wijngaard. Je verblijft hier tussen de druiven van de Beaujolais en boven de wijnkelders van de eigenaar waar het druivensap rijpt op eikenhouten vaten. En het mooiste: de eigenaar laat je graag proeven van zijn wijnen. Santé!

wijngaard Beaujolais Belvilla vakantiehuizen

Heerlijke tussen de wijngaarden van de Beaujolais

Je eigen zwembad – A7 ter hoogte van Montélimar

Als je Valence voorbij bent, heb je al een aardig stuk van de Route du Soleil achter je. Nog iets zuidelijker, even ten westen van nougathoofdstad Montélimar, vind je vakantiewoning Maison du Gard. Het is een bovenwoning met tuin, speeltoestel en heerlijk zwembad. Je wandelt vanuit dit vakantieadres zo naar de bakker en voor een café au lait strijk je neer op een terrasje onder een plataan.

privézwembad Belvilla vakantiehuizen

Wie neemt de eerste duik in dit privézwembad?

Wat wordt jouw stekje in Zuid-Frankrijk?

Dan heb je alleen nog het laatste stukje van de Route du Soleil voor je. Je eindpunt heb je waarschijnlijk zelf al gekozen. Welke richting je ook kiest, Belvilla biedt volop vakantiehuizen in Zuid-Frankrijk. Ga je voor een luxe villa aan de Côte d’Azur, een gîte in de Luberon of zoek je meer het landelijke karakter van een vakantiehuis in de Provence? Iets meer westelijk lonken de vakantiewoningen in de Langedoc-Roussillon. Hoe dan ook: ook wij proosten op de zomer en we wensen je een hele fijne zomervakantie!

proost zomer zomervakantie Belvilla vakantiehuizen

Ook wij proosten op de zomer en wensen je een fijne zomervakantie!