vakantiehuis Bourgogne Frankrijk Belvilla vakantiehuizen

In het kader van woonmaand oktober neem ik je deze maand mee naar binnen in vakantiehuizen met extra mooie interieurs. De foto’s kunnen je wooninspiratie bieden voor je eigen huis, maar het mooiste bij binnenkijkers in vakantiehuizen is natuurlijk dat je het in levende lijve kan ervaren. Gewoon, door ze een keer te huren als vakantiehuis voor een weekend of weekje weg! Deze keer: een beauty in de Bourgogne.

Wooninspiratie in een fermette uit 1650

Het vrijstaande vakantiehuis La Folie 2 is een fermette uit 1650 waar je met drie personen kan genieten van het sfeervolle interieur, de fijne tuin en de prachtige omgeving. Het vakantiehuis staat aan de rand van een dorpje, omgeven door heuvels, tarwevelden, bossen en meren. De aanblik van de voorzijde met blauwe luiken en ronde voordeur belooft al veel goeds. Eenmaal binnen voel je je gelijk welkom. Houten balken aan het plafond brengen veel sfeer. De grote haard en openslaande deuren naar de tuin dragen daaraan bij. De inrichting is goed doordacht met verrassende details. Een quote in krijt op de haard, een pluchen dierenkop erboven en knalroze als kleuraccent geven het interieur een knipoog. Kortom, wooninspiratie genoeg!

interieur qwooninspiratie vakantiehuis Bourgogne Frankrijk Belvilla vakantiehuizen

Deze fermette in de Bourgogne combineert oud en nieuw, strak en landelijk

interieur wooninspiratie vakantiehuis Bourgogne Frankrijk Belvilla vakantiehuizen

Quotes in krijt en een pluchen dierenkop zorgen voor een knipoog

Awardwinnaar Beste Belvilla

Dit vakantiehuis in de Bourgogne is onze Belvilla-awardwinnaar voor Frankrijk in 2014. Naast de warme inrichting speelt ook het oog voor detail mee. Zelfs bij regenachtig weer vermaak je je namelijk prima in huis. Er is wifi, je vindt hier boeken en spelletjes, een zeer gevarieerde cd-collectie en een keur aan dvd’s. Ook voor buiten is alles voorhanden, variërend van een stel fietsen, buitenspelletjes en heerlijke hangmatten. Gasten zijn dan ook vol lof, zoals onder meer blijkt uit de review van mevrouw Lof (what’s in a name): “Een fantastisch mooi huis, met oog voor details, smaakvolle inrichting. Comfortabel en fijne tuinmeubelen in de zeer grote tuin, die s’avonds gedeeltelijk feeëriek verlicht is.”

tuin vakantiehuis Bourgogne Frankrijk Belvilla vakantiehuizen

De tuin is ook zeer charmant en zelfs feeëriek verlicht, aldus eerdere gasten.

Reportage in woonmagazine

De sfeervolle inrichting heeft er mede aan bijgedragen dat Stek woonmagazine het vakantiehuis in de kijker zette. Een fotograaf van dit online woonmagazine bezocht vakantiehuis La Folie eerder dit jaar voor een lezersactie, waaruit de binnenkijkreportage volgde.