Tante Kaat Lesley Ann Poppe Ellen Volders Belvilla vakantiehuizen

De feestdagen in december; een periode vol warmte en gezelligheid. Ben je benieuwd hoe je die feestsfeer optimaal creëert? Op zoek naar goede tips voor decoratie? Wil je weten hoe het zit met etiquette? En wat de lekkerste feestrecepten zijn? De regionale Vlaamse zender TV OOST geeft in een feestelijk kader antwoord op deze vragen vanuit de statige vakantiewoning “Manoir de Marche”. Belvilla nam een kijkje achter de schermen en toont je de beste tips voor de feestdagen. Laat de kerst maar komen!

Drie uitzendingen in feestsfeer

De ploeg van TV OOST verbleef enkele decemberdagen in het prachtige kasteeltje in renaissance-stijl met mooie tuin en weids uitzicht. In en om dit statige vakantiehuis werden opnames gemaakt voor drie uitzendingen in feestsfeer die je kunt zien tijdens de drie weekenden in deze kerstvakantie. Elke dag ontving de TV OOST-gastvrouw Ellen Volders een aantal boeiende gasten.

De voorbereidingen

Na een lange autorit door voorzichtige eerste sneeuwvlokjes was het aangenaam “thuis” komen in Manoir de Marche. De ontvangst door de beheerder van het kasteeltje was even warm en hartelijk als het interieur. De woonkamer was verlicht, de kerstboom stond er fonkelend bij en als toegift kreeg de crew een fruitschaal aangeboden. In het kasteel is het aangenaam vertoeven. De inrichting is met goede smaak en oog voor kwaliteit verzorgd. De ruimtes zijn groot genoeg om voldoende afstand te houden tijdens de shots. Wel zo handig, blijkt tijdens de opnames.

Manoir de Marche Marche-en-Famenne Belvilla vakantiehuizen

Het statige vakantiehuis Manoir de Marche vormt het decor voor de opnames

De tv-ploeg is de eerste avond nog druk in de weer om alle apparatuur klaar te zetten en om de woonkamer en de tuin onder te dompelen in nog meer kerstsfeer. Wel goed opletten dat de kerstboom niet voorover valt! Enkel de voorzijde komt in beeld, dus alle ballen en slingers hangen ook aan die kant.

Garry Hagger Ellen Volders TV OOST kerstboom Manoir de Marche Belvilla vakantiehuizen

Garry Hagger helpt presentatrice Ellen Volders met het versieren van de kerstboom

Het team van TV OOST benut het vakantiehuis bijna de hele week voor opnames, voorbereidingen en research. Gelukkig is er wifi. De audioman blijkt een fantastische kok, dus hij krijgt er meteen een job bij. Ook een verse taart van de nabije bakker staat op het feestmenu. Er wordt samen gekookt, geborreld, gewerkt en genoten. Mooi om te ervaren hoe een stel collega’s die dagen dichter tot elkaar groeit. Vooraf werd afgesproken om een cadeautje mee te brengen. Niet alleen als crew onderling, ook de artiesten kregen dat verzoek. Dat levert uiteraard unieke beelden op.

Dag 1 – zangers en etiquette

Dag één verwelkomt gastvrouw Ellen de Vlaamse zanger Garry Hagger, dancezangeres Jessy De Smet (ook bekend onder Mackenzie feat. Jessy)  en etiquette-specialist Kevin Strubbe. Liedjes worden niet gezongen, maar des te meer mooie verhalen komen boven. Aangevuld met do’s en don’ts die je helpen een perfecte gast, gastvrouw of -heer te zijn tijdens feestelijke aangelegenheden. Garry Hagger krijgt een passend kerstcadeautje. De artiesten proeven maar al te graag van de heerlijke taart!

De uitzending van zaterdag 20 en zondag 21 december kun je hier terugkijken:

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=ghYFWGa1uUs&w=480&h=360]

 

Kevin Strubbe Garry Hagger Ellen Volders TV OOST Manoir de Marche Belvilla vakantiehuizen

Kevin Strubbe schuift aan en vertelt onder meer over goede tafelmanieren

Dag 2 – vlekken, beauty en geluk

Dag twee is het de beurt aan Tante Kaat, je weet wel, die vrolijke dame die alle vlekken wegtovert. Samen met Lesley Ann Poppe, model en televisiepersoonlijkheid plus auteur en directrice van De Schoonheidsschool. Ze stampte onlangs nog een lingerie- en make-uplijn uit de grond. Kortom, een bezige bij! Als derde gast verschijnt Leo Bormans, auteur van de internationale bestseller “The World Book of Happiness” en ‘ambassadeur van geluk en levenskwaliteit’, zoals hij zichzelf noemt. Hij geeft ons kleine geluktips, die vooral van pas zullen komen tijdens deze donkere feestdagen.

Tante Kaat Lesley Ann Poppe Ellen Volders Belvilla vakantiehuizen

Tijdens de tweede uitzending ontvangt Ellen Volders onder anderen vlekkenexpert Tante Kaat en tv-persoonlijkheid Lesley Ann Poppe

Tante Kaat neemt de gepaste tafeldecoratie voor haar rekening en vertelt hoe ze de feestdagen het liefst op z’n Nederlands viert. Dus met oliebollen!  Dan is het tijd voor bubbels. Tante Kaat ontkurkt de fles. Dit lukt in principe altijd. Alleen… vanavond niet. Verdorie, vergeten te vertellen dat de flessen heen en weer hebben liggen waggelen in de auto van één van de crewleden. Het schuim spuit alle kanten op! Maar geen nood, Tante Kaat dept alles in no time weer droog. De tafel wordt vakkundig gedekt en op het feestmenu staat een varkenshaasje in een mosterdsaus met witlof. De steenharde kerststronk werkt niet echt mee, maar dat levert dan weer veel plezier op.

Leo-Bormans-Lesley-Ann-Popp

Aan de feestelijke tafel gaan de gesprekken verder

Leo Bormans Tante Kaat Ellen Volders Lesley Ann Poppe cadeaus TV OOST Belvilla vakantiehuizen

Vlekkenexpert Tante Kaat heeft een cadeau meegebracht voor schrijver Leo Bormans

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=6ODqJktqA_A&w=480&h=360]

 

 

Dag 3 – cowboy, rocker en goochelaar

Op de derde dag praat Ellen met country zangtalent Robby Longo, de charmante cowboy die Vlaanderens harten wist te veroveren in The Voice. Zijn debuutalbum leverde hem een gouden plaat op. Hij verovert die avond ook het hart van goochelaar Jan Bardi en schenkt hem het eerste exemplaar van zijn album. Hoe mooi kan kerst zijn! Jan Bardi schenkt een fles “Bacardi”, een beetje zinspelend op zijn naam. Uiteraard kan hij het niet laten om een paar trucs uit te halen, maar die verklappen we hier niet.

Robby Longo The Voice Ellen Volders TV OOST Belvilla vakantiehuizen

Een warm welkom voor country zangtalent Robby Longo, de charmante cowboy die Vlaanderens harten wist te veroveren in The Voice

Jan Bardi goochelaar Ellen Volders TV OOST Belvilla vakantiehuizen

Uiteraard kan goochelaar Jan Bardi het niet laten om een paar trucs uit te halen

Gene Thomas, het andere zangtalent, heeft autopech en doet beroep op de mannen van de tv-ploeg om ter plekke te geraken. Tja, twee lekke banden en geen vervangwagen strooien een beetje roet in de planning. Maar dat kan de pret niet drukken. Die auto pikken we wel een keertje op. Mensen kennen Gene Thomas als rocker, ook wel van de inmiddels gestopte band X-session en als man van Kristel van K3. Wat weinigen weten, is dat hij zich aardig ontplooit als kunstenaar in de Pop Art. Hij schenkt gastvrouw Ellen dan ook een ontroerend cadeautje: een Pop Art-kunstwerkje van haar eigen kat. Dàt hadden haar collega’s fijntjes geregeld met Gene.

Gene Thomas Ellen Volders TV OOST Belvilla vakantiehuizen

Rocker Gene Thomas schuift wat later aan, na oponthoud onderweg

schilderij Gene Thomas TV OOST Belvilla vakantiehuizen Ellen Volders

Wat weinigen weten, is dat Gene Thomas zich aardig ontplooit als kunstenaar in de Pop Art

Ook die avond is het weer gezellig tafelen. De kazen uit de streek smaken heerlijk. In de keuken worden nog gezamenlijke kiekjes gemaakt en een nieuwe fles Cava ontkurkt. Zoals het hoort. Proost!

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=FRofJmOBZbs&w=480&h=360]

 

TV OOST Ellen Volders Manoir de Marche Belvilla vakantiehuizen

Een kiekje in de keuken

Zelf met de feestdagen in een groepshuis?

Spreekt het je wel aan, zo met de feestdagen in een vakantiehuis verblijven? Echt tijd doorbrengen met vrienden of familie en samen het kerstdiner bereiden? Of met zijn allen genieten van het vuurwerk met oud en nieuw? Wacht dan niet te lang! Zeker groepshuizen worden ruim vooraf al geboekt. Al kun je ook geluk hebben en last minute met kerst of oud en nieuw nog een superleuke vakantiewoning boeken.

Maak je al plannen voor volgend jaar? Op het moment van publicatie van deze blogpost is de week van kerst en oud en nieuw nog vrij in het Manoir de Marche. Of neem een kijkje bij onze andere groepshuizen in december 2015.

Uitzendingen TV OOST

De TV OOST Winteruitzendingen zie je in het weekend van 20-21 december, 27-28 december en 3-4 januari in lussysteem op de regionale zender.