Nu het najaar weer in het verschiet ligt, is het het perfecte moment om een groepsvakantie te plannen. Trommel je familie, vrienden of collega’s op en plan samen een weekendje weg. Tijdens een groepsvakantie kun je namelijk heel veel leuke activiteiten ondernemen. Wij zetten er alvast zes voor je op een rij!

1. Ga voor een sportieve activiteit

Wanneer je ervoor kiest om naar een groepshuis te gaan in bijvoorbeeld de Ardennen, dan kun je in de omgeving vaak veel sportieve activiteiten ondernemen. In het najaar is de temperatuur nog aangenaam en daarom ideaal om iets actiefs te ondernemen. Kano over de vele rivieren, klauter in bomen of stap op een mountainbike. Wedden dat jij en je vrienden elkaar tijdens zo’n activiteit nog beter leren kennen?

2. De omgeving verkennen

Dat kan op verschillende manieren. Trek er samen op uit naar een gezellig dorpje in de buurt, of kies juist voor een grote stad waarbij iedereen iets kan doen wat hij of zij leuk vindt. Samen lunchen in de middag of ’s avonds een borrel drinken. Vaak wordt er op toeristische plekken ook genoeg in de buurt georganiseerd.

3. Samen koken

Dat eten mensen samenbrengt, is een ding dat zeker is. Hoe gezellig kan het dan zijn om minimaal één avond tijdens jullie groepsvakantie te plannen waarbij jullie samen het diner bereiden. Kies bijvoorbeeld voor een tapasdiner, waarbij iedereen één of twee gerechtjes maakt. Of zet een 7-gangendiner op tafel.

4. Organiseer een quiz-avond

Trek jullie samen terug bij de open haard in de woonkamer en organiseer een quiz-avond. Online zijn genoeg pubquizen te vinden die je kunt gebruiken, of nog leuker: maak er zelf een! Verdeel de groep in kleine groepjes van vier personen en ga met elkaar de strijd aan. Natuurlijk extra leuk als de quizmaster een prijsje regelt voor de winnaars! Of een grappige opdracht voor de verliezers.

5. Houd een filmmarathon

Ik denk dat de grootste uitdaging bij een filmmarathon het kiezen van de films is. Met een grotere groep is dat natuurlijk net iets lastiger, maar gezellig en knus is het wel! Maak popcorn in allerlei verschillende smaken (onze favoriet is met karamel en zeezout!), sleep matrassen naar de zithoek en plof met z’n allen neer voor de televisie. Nog beter: neem een beamer mee! Zoek een witte/effen muur in het vakantiehuis en bekijk je films op een groot scherm.

6. Spelletjesavond/middag

Geen zin om te quizen maar wel spelletjes te doen? Dan is het ook een idee om een spelletjesavond of -middag te organiseren. Neem een aantal bordspellen neer, zet wat parcours uit, betrek de tafelvoetbaltafel erbij en deel jullie op in kleine groepjes. Zet een timer en wissel steeds door naar een ander spel. Inspiratie nodig voor wat voor soort spellen je kunt doen? Wij schreven eerder deze blog over leuke gezelschapsspellen!

Wat doe jij meestal tijdens een groepsvakantie?