De herfstvakantie begint bijna en dat betekent dat we weer lekker kunnen wandelen in de bossen, beukennootjes kunnen zoeken en even tot rust kunnen komen in een vakantiehuis. En zeg nou zelf: op vakantie mag een (gezelschaps)spel natuurlijk ook niet ontbreken. Want ja… Wat is nu een vakantie zonder mens-erger-je-niet, twister of een speurtocht? Graag zetten wij de leukste spelletjes voor op vakantie op een rijtje.

Daag jezelf uit met 30 Seconds

Ben jij een echte fanatiekeling in spelletjes? Dan is 30 Seconds een echte aanrader! Binnen 30 seconde moet je samen met je teamgenoot ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk van de 5 vragen of begrippen op het kaartje goed beantwoord. Hoe meer je raadt hoe meer je op het bord vooruit mag.

Leef je in, in de wereld van Catan

Als je tijdens de herfst op vakantie gaat, dan mag Kolonisten van Catan niet in jouw koffer ontbreken. Het bordspel bestaat uit 2 dorpen, die omringd zijn met akkers, weiden, heuvels en bossen. Probeer zoveel mogelijk grondstoffen te verzamelen om dorpen en steden te bouwen en probeer uit handen te blijven van de struikrover…

Jagen, sluipen en overwinnen: speel Levend Stratego

Verblijf jij dit jaar in een prachtige omgeving vol bossen, weiden en velden? Dan is dit spel ideaal om met heel de familie of een vriendengroep te spelen. Verdeel de groep in tweeën en zorg ervoor dat iedereen kaartje heeft met daarop een rang. Tik zoveel mogelijk tegenspelers aan en verover zo snel mogelijk de vlag van de tegenpartij. Tip: je moet wel snel zijn, want als je getikt wordt, telt de rang die op je kaartje staat.

Organiseer een speurtocht

Ontdek jij het liefst de omgeving van je vakantiehuis? Organiseer dan een speurtocht! Tijdens de herfst kun je in de Ardennen de mooiste speurtochten samenstellen. Maak een leuke route met uitdagende spellen en opdrachten en verken met heel de familie of het gezin de omgeving. Tip: soms kun je op internet zelfs kant-en-klare speurtochten vinden!

Roepen, kaaswerpen, spellen en meer

Het ‘Ik hou van Holland’ spel mag natuurlijk niet ontbreken als je met de hele familie of het gezin op vakantie gaat. Verdeel de teams en speel oer-Hollandse spelletjes aan de lange eettafel of rondom de open haard . Sommige spellen zijn zo grappig dat je waarschijnlijk niet meer bijkomt van het lachen. Want ‘Geen ja, nee en uh’ zeggen is moeilijker dan je denkt!