In het zuiden van Frankrijk vind je de veelzijdige regio Occitanië, vol met prachtige bezienswaardigheden en mooie plekjes. Een perfecte regio om deze nazomer een tijdje te verblijven. Benieuwd wat deze regio je allemaal te bieden heeft? Wij zetten een aantal tips op een rij!

Occitanië: een veelzijdige regio voor jong en oud

Ben jij een liefhebber van cultuurrijke, ontspannende én actieve vakanties? Dan kun je deze nazomer goed in Occitanië terecht. Deze veelzijdige regio biedt zoveel verschillende soorten vakanties, dat het altijd bij je wensen past. In dit zonovergoten deel van Frankrijk is het in het najaar nog goed te vertoeven.

Ontdek West-Occitanië

Laat je verbazen door prachtige vergezichten in de Pyreneeën, rijd over het viaduct van Millau of bezoek Toulouse, de hoofdstad van Occitanië. Deze unieke stad in het zuiden van Frankrijk is er een met contrasten en een uitzonderlijk erfgoed. Cultuur snuiven kun je in een van de vele musea die de stad rijk is, maar de stad op zich is ook al een museum! Het historische centrum met herenhuizen uit de renaissance, zoals die van Assézat en Bernuy zijn het bekijken zeker waard. Naast deze grote stad, zijn ook kleinere dorpjes zoals Conques en Saint-Cirq-Lapopie het bezoeken waard. Ben jij graag actief op vakantie? De nazomer is daar de ideale periode voor omdat het dan iets koeler is dan tijdens de zomermaanden! Ga bijvoorbeeld fietsen of varen bij het Canal du Midi óf loop de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella.

Bekijk alle vakantiehuizen in Midi-Pyreneeën

Bezoek Oost-Occitanië

Neem jij liever even een frisse duik in de Middellandse Zee in september of oktober? Ook daarvoor kun je in Occitanië terecht. Geniet van een vakantie aan de kust, bijvoorbeeld in Cap d’Agde en combineer strand met cultuur. De Languedoc is een veelzijdige streek met veel festiviteiten en culinaire specialiteiten. Het historische erfgoed zit hier in de natuur verweven, waardoor je in dit gebied je ogen uitkijkt. De Romeinse stad Nîmes is een aanrader als je er een dagje op uit wilt. Het ligt ingeklemd tussen de Camargue en de Cevennen en is een plaatje om te zien. Betreed de beroemde arena’s van Nîmes en begeef je even in de Romeinse tijd. Maar ook het woeste platteland van Saint-Guilhem-le-Désert moet je een keer gezien hebben. Fietsliefhebbers kunnen hier ook goed terecht. Zo kun je bijvoorbeeld de fietsroute Canal des Deux Mers à vélo nemen en langs de mooiste plekjes gevoerd worden.

Bekijk alle vakantiehuizen in Languedoc

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met France.fr.