Top 4 leukste bordspellen voor 2 personen

In deze tijd zitten we vooral het liefst warm op de bank binnen. We spenderen veel tijd met elkaar en dan vooral met je partner thuis. In de avond kijken we vaak tv, gezellig samen de nieuwste series bingewatchen of een leuke film. Maar het is ook wel leuk om wat anders te doen. Denk bijvoorbeeld eens aan een gezellige spelletjesavond met je lief samen. Drink samen een glaasje wijn en praat ondertussen bij tijdens het spelen van een van deze top 4 leukste bordspellen voor 2 personen. Zo houdt je de sfeer tijdens deze rare tijden in ieder geval positief en gezellig.   

1. Caesar & Cleopatra

Dit kaartspel is zeker een van de leukste spellen om samen met je partner te doen. De een speelt namelijk Caesar en de ander Cleopatra. Allebei wil je zoveel mogelijk machtige patriciërs (Romeinen) voor je te winnen. Het voelt net als een ware verkiezingsstrijd tussen elkaar. Palm politici in en maak jezelf sterker of pleeg verraad en verzwak de tegenstander. Een tactisch spel voor mensen die tegen spanning kunnen. 

Bekijk hier een keizerlijk vakantiehuis om een bordspel in te spelen

Top 4 leukste bordspellen voor 2 personen

2. Carcassonne

Dit spel behoort tot een van de leukste bordspellen van 2021. Waan jezelf in de tijd van de ridders, kastelen en monniken door een stad of boerderij te bouwen met je gewonnen punten. Dit kan je doen door goede landtegels aan te leggen en zoveel mogelijk wegen, steden en kloosters te plaatsen. Op deze manier krijg jij als landheer/-vrouw de meeste macht in het gebied rondom het Franse Carcassonne. Maar let wel op! Houd ook de tegenstander in de gaten, zodat hij of zij geen vrij spel heeft. Zo ben je je partner te slim af en win je dit zenuwslopende spelletje. 

Bekijk hier een knus vakantiehuis om een bordspel in te spelen

Top 4 leukste bordspellen voor 2 personen

3. Saboteur: Het duel

Misschien heb je dit populaire spel al in de kast liggen en anders is het zeker een aanrader om dit alsnog in huis te halen. Laat je innerlijke boefje naar boven komen en dwarsboom de plannen van je partner. Je zal merken dat als dit lukt het stiekem wel heel goed aanvoelt. Bij dit rollenspel is één de saboteur en de ander een schatgraver dwerg, die een weg graaft richting de schat. De saboteur houdt geheim dat hij dit is en verhindert zo goed mogelijk de gangen naar goudstukken. Als niemand zin heeft om een spelletje met je te spelen, kan dit ook nog alleen gespeeld worden. 

Bekijk hier een mooi vakantiehuis in het bos om een bordspel in te spelen

4. Pandemic

Heel toepasselijk op de situatie waarin we met z’n allen zitten is het spel Pandemic. Anders aan dit spel dan de spellen genoemd hierboven is dat je niet tegen elkaar speelt, maar samen. Als een goed team ga je samen de wereld helpen, dat besmet is met verschillende virussen. Vind zoveel mogelijk geneesmiddelen voor de ziektes en win het spel! Dit spel is een van de spannendste spellen om te spelen en ook een van de uitdagendste. De moeilijkheidsgraad is soms wel aan de hoge kant. Dus houd je verstand erbij! 

Bekijk hier een prachtig vakantiehuis om een bordspel in te spelen

Top 4 leukste bordspellen voor 2 personen

Weet jij al welk spel jij gaat spelen met je partner?

Heb jij nu al meteen zin gekregen om samen met je partner een gezellige spelletjesavond te houden, maar geen enkel spel in huis voor met z’n tweeën? Treur dan niet en kijk ook eens in de app store van je mobiel. In ieder geval staan er 2 spellen uit de top 4 leukste bordspellen voor 2 personen in de appstore. Je kan het spel Carcassonne en Pandemic downloaden, naast nog vele andere spellen. Zo heb je ook altijd een leuk spel bij de hand en maak je er een gezellige avond van met z’n tweeën. 

Bekijk hier alle vakantiehuizen in Nederland