Even de winterse kou ontsnappen en lekker opwarmen? Tenerife is een perfecte winterzon bestemming, waar in de winter het zonnetje nog volop schijnt. En dit eiland heeft je bijzonder veel te bieden. Wij zetten 5 tips op een rij!

el-teide

1. Bezoek de El Teide

Wist je dat er op Tenerife een vulkaan te vinden is? De El Teide is de grootste vulkaan van het eiland en ligt in een prachtig natuurpark. Een bezoekje aan dit beschermde natuurgebied, is zeker de moeite waard. Tip: het is prachtig om hier op een heldere avond naar de sterrenhemel te kijken. Dit is namelijk de derde beste plek ter wereld om sterren te kijken.

los-cristianos

2. Relaxen op het strand van Los Cristianos

Wat je op Tenerife heel veel tegenkomt, zijn zwarte lavastranden. Maar naast deze stranden, zijn er ook parelwitte stranden te vinden. Wanneer je graag op een wit strand wilt neerstrijken, dat één van de schoonste stranden van het eiland is, dan ben je bij Los Cristianos aan het juiste adres.

dolfijnen-tenerife

3. Dolfijnen spotten

Op Tenerife kun je veel excursies boeken, waaronder een excursie om dolfijnen te spotten. Zelf heb ik dit ook gedaan tijdens mijn vakantie op Tenerife en dat was een groot succes. Het is erg bijzonder om dolfijnen in het wild te zien en dan ook nog in grote groepen.

loro-parque-tenerife

4. Loro Parque Tenerife

In Puerto de la Cruz vind je het papegaaienpark ‘Loro Parque’. De naam doet vermoeden dat je hier alleen papegaaien aantreft, maar niets is minder waar. Je vindt hier bijvoorbeeld ook dolfijnen, orka’s en zeeleeuwen. Daarnaast staat het bekend om de vele plantensoorten.

bananenplantage-tenerife

5. Bezoek een bananenplantage

In Tenerife tref je ze overal aan: bananenplanten. Het is dan ook niet gek wanneer je wat meer over deze plant te weten wilt komen. Er zijn genoeg excursies te boeken bij bananenplantages, waarbij je alles komt te weten over deze vrucht.

Wist je dat?

  • El Teide voor het laatst in 1909 is uitgebarsten?
  • Tenerife volgens de UNESCO een van de gezondste plaatsen is om te leven?
  • Siam Park, het waterpark in Tenerife, het meest populaire waterpark van Europa is?
  • Het één na grootste carnavalsfeest te vinden is in Santa Cruz de Tenerife?
  • Tenerife het grootste eiland van de Canarische eilanden is?