Gran Canaria is één van de populairste Canarische eilanden om op vakantie te gaan. Lekker ontspannen, genieten van zon, zee en strand maar ook genoeg om te ondernemen. En daarnaast het hele jaar door een zonnige bestemming. Mocht je een tripje naar Gran Canaria in het vooruitzicht hebben, dan moet je eens op deze plekken geweest zijn.

1. Las Dunas de Maspalomas

Wanneer je in de duinen van Maspalomas staat, lijkt het even alsof je niet meer op Gran Canaria bent maar midden in de woestijn. De hoge, golvende zandduinen zijn een bijzonder gezicht en zeker de moeite waard om eens bezocht te hebben. Het beschermde natuurgebied beslaat vijf vierkante meter. Het is een vermoeiende tocht door de duinen, dus neem vooral voldoende water mee en een camera, want dit natuurverschijnsel wil je zeker vastleggen!

2. Vallei van de duizend palmbomen

Wanneer je richting het kleine dorpje Fataga rijdt, kom je terecht in de ‘vallei van de duizend palmbomen’. Een prachtige route door de bergen van Gran Canaria, leidt je naar dit plekje. Het dorpje wordt omringd door hoge kliffen, palm- en fruitbomen en wordt beschouwd als een van de mooiste dorpjes van het eiland. En dat is zeker waar. Als je eenmaal in Fataga aangekomen bent, is het leuk om even rond te lopen tussen de plaatselijke bevolking.

3. Playa de Amadores

Het mooiste strand van Gran Canaria is zonder twijfel Playa de Amadores. Playa de Amadores bestaat uit een brede baai, met een gouden strand van zo’n 800 meter lang. Het strand oogt schoon en het water is vrij helder. Aan het strand zitten meerdere strandtenten waar je ’s middags terecht kunt voor een lunch of verkoelend drankje. Twee bedjes en een parasol kosten voor een hele dag € 12 (€ 4 per stuk), dus je kunt er prima een dagje doorbrengen.

4. Markt in Puerto de Mogán

Iedere vrijdagochtend kun je van 08.00 – 14.00 uur terecht bij de markt rondom de haven van Puerto de Mogán. Dit havenplaatsje is sowieso leuk om te bezoeken tijdens je vakantie op Gran Canaria, het heeft dan ook de bijnaam ‘klein Venetië’. Op de markt vind je allerlei spullen zoals tassen, kleren en handdoeken, maar ook vers fruit en groente. Genoeg om een ochtend door te brengen!

5. Palmitos Park

Het Palmitos Park in Gran Canaria is een leuk uitstapje voor jong en oud. Dit grote vogelpark bevindt zich in het zuiden van het eiland. In het park vind je allerlei soorten vogels zoals flamingo’s, pelikanen, papegaaien en kaketoes. Per dag worden er een aantal shows gegeven, maar je kunt natuurlijk ook vrij rondlopen en op de foto gaan met enkele vogels. Naast het vogelpark is er onder andere ook een dolfinarium, aquarium en apeneiland.

Bekijk onze huizen op Gran Canaria