Er is natuurlijk niets fijner dan met de hele kroost op wintersportvakantie te gaan. Toch kunnen wij ons voorstellen dat het soms best lastig is om een goed skigebied te vinden, waar zowel jij als je kinderen een fantastische vakantie kunnen beleven. Om het iets makkelijker voor jou te maken, zetten wij hieronder een aantal tips op een rijtje voor een kindvriendelijke wintersportvakantie.

Winterberg

1. Nederlandse skileraren

Als je je kinderen voor het eerst kennis wil laten maken met de wintersport, dan raden wij je aan om op zoek te gaan naar een skigebied waar de skileraren Nederlands praten. Zo verstaan de kinderen alles wat er uitgelegd wordt, waardoor ze het skiën eerder onder de knie hebben.

2. Kies voor een klein en overzichtelijk gebied

In Oostenrijk en Frankrijk zijn er verschillende skigebieden die zich zowel op kinderen als volwassenen richten. Toch zijn deze skigebieden vaak erg groot, waardoor je al snel geen overzicht meer hebt over de kinderen. Als je dus met kinderen voor het eerst op wintersportvakantie gaat, dan kun je er ook voor kiezen om lekker dicht bij huis te gaan skiën. Het skigebied van Winterberg is lekker klein en daardoor zeer geschikt voor kinderen. Daarbij zijn er in dit gebied veel Nederlandstalige skileraren te vinden.

Frankrijk

3. Skigebieden met een “Familie Plus” label

Als je kroost al iets meer ervaring heeft, dan is het erg leuk om in Frankrijk op wintersportvakantie te gaan. In Frankrijk zijn de kindvriendelijke wintersportgebieden te herkennen aan het Famille Plus label. Skigebieden met dit label beschikken over speciale kinderliften, crèches en winterspeeltuinen.  Zo zijn bijvoorbeeld Val Thorens en Châtel perfecte wintersportgebieden voor gezinnen met kinderen.

Oostenrijk

4. Leef je uit in Oostenrijk

Oostenrijk is misschien wel een van de populairste wintersportlanden. De Oostenrijkse gemütlichkeit is dan ook in bijna elk gebied wel te voelen. Ook voor gezinnen met kinderen is dit land fantastisch. Zo vind je in het skigebied van Serfaus, Fiss & Ladis verschillende skischolen met Nederlandse skileraren voor jong en oud, winterspeeltuinen en leuke mascottes. Ook in Kirchberg kunnen kinderen goed uit de voeten. De verschillende oefenpistes en leuke kinderlanden, maken hun wintersportvakantie compleet!