In Nederland kunnen we alleen maar dromen van helderblauw zeewater, betoverende meren en torenhoge watervallen, maar op veel andere plekken in Europa kun je hier gerust een duik in nemen. Deze plekken zijn niet alleen een plaatje om te zien, het is ook nog een bijzondere ervaring om hier een aantal baantjes te trekken. Zwem jij je volgende vakantie op een van deze plekken?

1. Krka Nationaal Park (Kroatië)

We schreven een tijd terug al iets over de prachtige Plitvice meren in Kroatië, maar helaas mag je op deze betoverende plek niet zwemmen. Waar dat wel mag in Kroatië is bij de Krka watervallen! Hoe bijzonder is het om in dit helderblauwe water te dobberen, terwijl je uitkijkt op de prachtige watervallen om je heen? En op warme zomerdagen is het natuurlijk ook heerlijk verkoelend na een wandeling door het park.

2. Navagio (Zakynthos, Griekenland)

Een betoverend mooie plek op aarde is dit mooiste strand van Griekenland. Navagio Bay, ook wel Smugglers Beach, is enorm bekend geworden vanwege het scheepswrak wat hier ligt. Mede door het gestrande schip, het knalblauwe water en prachtige, witte strand, heeft deze plek iets magisch. Je kunt er alleen per boot komen en het is zeker een druk bezocht strand, maar mooi is het zeker.

3. Playa de las Catedrales (Spanje)

Bij Playa de las Catedrales in Spanje is het water omringd door kliffen wat voor spectaculaire uitzichten zorgt. De kliffen die langs de kust van de provincie Lugo staan, zijn meer dan 32 meter hoog. Wanneer het eb is kun je tussen en onder de bogen doorlopen, maar het is ook bijzonder om hier in het water te zwemmen en te genieten van de golven. Let op: je moet wel reserveren bij de plaatselijke gemeente om dit strand op te kunnen (gratis).

4. Praia Dona Ana (Portugal)

Rondom de Algarve vind je meerdere prachtige plekken waar je het water in wilt duiken, waaronder Praia Dona Ana. De rode/goudgele rotsen vallen meteen op wanneer je dit plekje bezoekt. De zandstranden zijn schoon en je kunt er altijd een plekje vinden. Houd jij van snorkelen? Dan moet je hier echt het water in! Je kunt er prachtig zwemmen en kijkt je ogen uit.

5. Caló des Moro (Mallorca, Spanje)

Een verborgen pareltje, dat wat moeilijker te bereiken is, is Caló des Moro op Mallorca. Je moet even wat moeite doen om er te komen, maar als je er dan eenmaal bent, dan heb je beslist geen spijt! Rijd vanaf Santanyí richting Cala Llombards, waarvandaan je nog een klein stukje moet lopen naar het strand. Het strand is zo rustig, dat je misschien wel de enige bent hier!

Ben jij al op één van deze plekken geweest?