Europa is de nummer 1 toeristische bestemming ter wereld, de zeer grote verscheidenheid van zijn landschappen, de diversiteit van zijn klimaten en zijn geschiedenis maken het de favoriete plek van reizigers voor een vakantie. Het Europese continent telt meer dan 50 landen en het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken bij het plannen van een reis naar Europa.

Of het nu gaat om een stedentrip in Italië, een natuurvakantie in Kroatië, een cultuurreis in Frankrijk of een strandvakantie in Portugal, ontdek de favoriete Europese landen van reizigers voor een reis in 2022.

1. Spanje

Spaanse stranden

Van de Pyreneeën tot de Sierra Nevada, de Golf van Biskaje tot de Middellandse Zee, Spanje is echt gezegend als het gaat om prachtige landschappen. Met ook de Canarische Eilanden en de Balearen in de aanbieding, is het geen wonder dat het zo’n populaire plek is om te bezoeken.

Hoewel de twee belangrijkste steden Barcelona en Madrid vol zijn met ongelooflijke bezienswaardigheden, zoals La Sagrada Familia en het Prado Museum, is het zeker de moeite waard om verder weg te gaan. Sevilla en Granada hebben bijvoorbeeld prachtige Moorse architectuur, terwijl op het schiereiland Romeinse ruïnes te vinden zijn.

Beroemd om zijn wijnen en rijke culinaire erfgoed, verwelkomen geweldige bars en restaurants je waar je ook gaat. Met warm en gastvrij weer is Spanje zeker een fantastische vakantiebestemming.

2. Italië

Rome stad in Italië

Misschien is het de meeslepende romantiek van het Toscaanse platteland, de angstaanjagende schoonheid van de kust van Amalfi, of de opwinding om omringd te zijn door zoveel kunst, cultuur en geschiedenis, maar er is iets aan Italië dat keer op keer je ziel verwarmt en een glimlach op je gezicht tovert. Het kan natuurlijk het goddelijke eten zijn, dat smaakt naar liefde en zonneschijn, of de hoffelijke, goedgeklede Italianen, of het plezier om niets te doen, maar dit land ziet er zo enorm goed uit en voelt zo goed, het is onmogelijk om niet voor te vallen zijn charmes.

Rome viert zijn magnifieke verleden met prachtige musea en ruïnes van ’s werelds grootste rijk; Venetië betovert bezoekers met zijn kronkelende grachten en prachtige marmeren palazzo’s; Florence bruist van de onschatbare renaissancekunst; en de Italiaanse meren ademen tijdloze verfijning met hun perfecte landschappen, pastelkleurige stadjes aan het water en weelderige villa’s omgeven door onberispelijk verzorgde tuinen.

3. Noorwegen

Noorwegen lofoten

Diepe, opvallende fjorden, ruige kustbergen en adembenemende gletsjers – ze dragen allemaal bij aan de epische natuurlijke schoonheid van Noorwegen. Spectaculaire nationale parken beschermen het unieke landschap en de natuur van het land, en het handjevol steden wemelt van Scandinavische cultuur.

Het noordelijke deel van Noorwegen ligt binnen de poolcirkel, dus de middernachtzon draagt bij aan de extreme in natuur van dit afgelegen en prachtige land. Hier en daar brengt een schilderachtig houten dorp een vleugje leven in het wilde landschap, terwijl rendieren en ijsberen over de duizelingwekkende ijsvelden van de Svalbard-archipel zwerven.

4. Frankrijk

Een verfijnd en cultureel rijk land dat bekend staat om zijn keuken, Frankrijk is een van de meest populaire plaatsen om te bezoeken ter wereld. Een genot om te verkennen, de fantastische landschappen omvatten prachtige bezienswaardigheden zoals de Loire-vallei, de Franse Rivièra en de ontzagwekkende Alpen.

Weggestopt tussen het pittoreske platteland, vind je alles van Disneyland en Versailles tot vorstelijke kastelen, schilderachtige dorpjes en groene wijnlanden. Terwijl Lyon, Marseille en Straatsburg allemaal hun charmes hebben, is Parijs de onbetwiste ster van de show. Met wereldberoemde bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, het Louvre en de Notre Dame, is de hoofdstad van Frankrijk een artistiek en architectonisch juweeltje dat voor velen zijn gelijke niet kent.

5. Zwitserland

Zwitserland landschap

Hoewel het bekend staat om zijn magische bergen, waaronder de machtige 4.478 meter hoge Matterhorn, heeft het door land omgeven Zwitserland veel meer te bieden. Plaatsen zoals Bern, Genève en Zürich tonen allemaal met trots hun unieke geschiedenis en erfgoed.

Tussen de verbazingwekkende Zwitserse Alpen liggen meer dan 1.500 meren, zoals die van het Meer van Genève en het Vierwoudstrekenmeer. Met zoveel prachtige landschappen te zien, is Zwitserland een geweldige plek om te gaan wandelen, skiën, bergbeklimmen of zwemmen.

6. Kroatië

Strand Kroatië

Gelegen langs de glinsterende Adriatische Zee, is de ruige kustlijn adembenemend om te zien, met duizenden idyllische eilanden die voor de kust liggen. Verscholen tussen het adembenemende landschap, kun je ongelooflijke kustplaatsen en steden ontdekken, zoals Dubrovnik, Split en Hvar.

Terwijl de bergachtige noordelijke regio’s een minder toeristische en meer authentieke ervaring bieden, mogen de ontzagwekkende Plitvicemeren niet ontbreken tijdens je bezoek. Magisch om naar te kijken, de glinsterende meren behoren tot de populairste attracties van het land en zijn het hoogtepunt van het bezoek van veel mensen.

7. Griekenland

Griekenland eiland Santorini

Hoewel Griekenland meer dan 13.500 kilometer idyllische kustlijn heeft, is dit land veel meer dan alleen een strandvakantiebestemming. Van Delphi en Olympia tot Knossos en het Parthenon, het land is bezaaid met indrukwekkende historische bezienswaardigheden, waarvan er veel in Athene te vinden zijn.

Dit gezegd hebbende, de mooie relaxte eilanden Kreta, Mykonos, Rhodos en Santorini moeten echt gezien worden om het te geloven, zo is hun schoonheid en charme moet je echt hebben gezien. Alle met een fantastisch klimaat, grenzen hun prachtige stranden aan de sprankelende Egeïsche Zee. In combinatie met zijn eeuwenoude geschiedenis en cultuur, maken de zon, de zee en het landschap van Griekenland het een van de beste plaatsen om te bezoeken in Europa.

8. Nederland

Tulpenvelden Nederland

Nederland kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Met een heerlijk relaxte sfeer in de steden en dorpen, is Nederland een prachtige plek om te bezoeken die zeer tolerant en vooruitstrevend is. Rondreizen is ook erg gemakkelijk en handig, omdat het een van de dichtstbevolkte landen ter wereld is.

Terwijl Amsterdam, met zijn met kunst gevulde musea, met grachten omzoomde straatjes en bruisend nachtleven, de populairste bestemming is, zijn Utrecht, Rotterdam en Den Haag ook zeker een bezoek waard.

Beroemd om zijn klompen, grachten en windmolens, is Nederland ook de thuisbasis van veel pittoreske landbouwgronden en tulpenvelden. Met een groot deel van het land dat is teruggewonnen op de Noordzee door een indrukwekkende reeks dammen en dijken, mogen de iconische laaggelegen landschappen niet worden gemist.

9. Portugal

Algarve, Portugal mit türkisfarbenem Meer im Hintergrund. Holzsteg zum Strand Praia do Camilo, Portugal.
Stranden Portugal

Portugal ligt aan de westkust van het Iberisch schiereiland en is gezegend met een lange, schilderachtige kustlijn bezaaid met prachtige stranden en authentieke vissersdorpjes. Voeg daarbij het warme en gastvrije weer en het is geen wonder dat het een zeer populaire vakantiebestemming is.

Vol met verbazingwekkende kerken, kathedralen en kastelen, de historische steden en eeuwenoude steden Lissabon, Porto en Sintra zijn erg mooi en aangenaam om te bezoeken. Daarnaast zijn er verbazingwekkende archeologische ruïnes en historische bezienswaardigheden van de Romeinen en Moren in het land.

Hoewel veel mensen zich aan de kuststreek houden, is het bergachtige binnenland ook zeker de moeite waard om te verkennen vanwege het prachtige landschap en de stadjes op de heuvels. Bovendien zorgen de wilde en prachtige archipels van de Atlantische Oceaan van Madeira en de Azoren in Portugal voor exotische en opwindende uitjes.

10. Oostenrijk

Landschap Oostenrijk

De thuisbasis van enkele van de meest hartverscheurend mooie landschappen ter wereld, de vele bergen, valleien en meren van Oostenrijk moeten worden gezien om het te geloven. Het geheel door land omgeven land, gelegen in Centraal-Europa, wordt bepaald door de majestueuze Alpen, met adembenemende uitzichten en landschappen, waar je ook gaat.

Verscholen tussen de alpiene valleien en langs glinsterende oevers van het meer, vind je schattige en charmante dorpjes en steden. De hoofdstad van het land, Wenen, overspoeld met ongelooflijke historische bezienswaardigheden, grootse gebouwen en een levendige kunst- en cultuurscène, is een van Europa’s meest elegante en verfijnde steden.

Terwijl veel mensen in de winter naar Oostenrijk gaan om te skiën en snowboarden, is het in de zomer net zo de moeite waard om te bezoeken. Dit komt omdat de vele meren en bergen schitteren in de zon, met veel uitstekende wandel- en zwemmogelijkheden te midden van het prachtige landschap.

Naar Blog overzicht