Luxemburg is een land rijk aan geschiedenis en cultureel erfgoed. Het is ook een van de rijkste landen van de wereld, met een adembenemende wijnstreek. Een ideaal vakantieland dus voor degenen die van bourgondisch tafelen en culturele ontdekkingstochten houden. Het ligt op slechts 4.5 uur rijden van Amsterdam. Luxemburg is een vrij klein land. Met een oppervlakte van 2.586 vierkante kilometer is het dus redelijk gemakkelijk om het volledige land te doorkruisen tijdens je vakantie Luxemburg.

Ben je op doorreis? Dan is Luxemburg ook het perfecte land voor een pitstop of een overnachting. Je kunt er goed terecht voor last-minute vakanties. Wie van avontuurlijke trips houdt, is in Luxemburg aan het juiste adres. Activiteiten die vaak worden beoefend, zijn wandelen, klimmen, paardrijden, fietsen, mountainbiken en kanoën. Met meer dan 500 vakantiehuisjes beschikbaar in Luxemburg heeft Belvilla de meest belangrijke bezienswaardigheden voor je Luxemburg trip hier op een rijtje gezet.

Ontdek Luxemburg stad

De hoofdstad van Luxemburg draagt dezelfde naam als het land: Luxemburg. Met vele vakantiehuisjes in de directe omgeving, vraagt deze stad gewoon om een dagtrip. Je verkent Luxemburg stad het beste te voet. Het historisch centrum is gebouwd voor en tegen het Bock gebergte en het oudste deel heeft een indrukwekkende trapconstructie. De grootste blikvanger van de stad is toch wel de 150 meter lange Adolfbrug, een prachtig staaltje architectuur. Het is een gebogen brug die tussen 1900 en 1903 is gebouwd. Ook voor natuurliefhebbers is Luxemburg stad een goede keuze. De stad grenst aan een kloof en een natuurgebied. Stad en natuur zijn hier dus goed samen te beleven. Ook de Kazematten in de Bock berg kunnen worden ontdekt tijdens je dagtocht door de stad. Dit is een bolwerk van verdediging binnenin het Bock gebergte van wel 23 km lang die dateert tot terug in de 17e eeuw. Ook aan het begin van de 20e eeuw werden deze Kazematten nog gebruikt als schuilplaats tegen bombardementen.

Zicht over Luxemburg stad

Müllerthal

Wil je genieten van beeldschone natuur? Ga dan naar het plaatsje Müllertal in Oost Luxemburg, waar je je zult verbazen over het natuurschoon. Gesitueerd in de Ardennen staat Müllerthal ook wel bekend als ‘klein Zwitserland’ vanwege de rotsachtige uitzichten. In Müllerthal vind je de mooiste wandelroutes. Volg de Müllerthal trail voor de beste routes met de mooiste vergezichten. Dit gebied leent zich goed voor een last minute vakantie in Luxemburg en is zeker een bezoekje waard. Dichtbij het plaatsje Mülllerthal vind je daarnaast de waterval van Schiessentümpel. Deze waterval ligt in een pittoresk bos. Je kunt de waterval het beste bezichtigen vanaf het sprookjesachtige bruggetje dat over de waterval loopt. Een ideale plek voor de mooiste vakantie-kiekjes.

Kasteel van Vianden

Het Kasteel Vianden ligt tegen de Duitse grens en kijkt uit over de Ourthe vallei. De burcht is gebouwd tussen de 11e en 14e eeuw op de fundering an een 7e eeuwse Romeinse vesting. Als je vakantie Luxemburg rond eind juli, begin augustus valt en je dit kasteel bezoekt, val je met je neus in de boter. Rond die tijd wordt er namelijk het jaarlijkse middeleeuwse festival gevierd. Tijdens dit festival zie je duizenden mensen in middeleeuwse klederdracht. Je kunt het kasteel bezoeken, ringgevechten meemaken en toneelstukjes in de open lucht bijwonen. Ook zijn er roofvogel demonstraties, authentieke houtbewerkingen en manden vlechten. Kortom: alles wat je aan kasteelleven in de middeleeuwen doet denken. Sluit de dag af met het zomers lopend buffet. Dit wordt op authentieke wijze aan lange eettafels geserveerd.

Uitzicht over Vianden

Lekker moezelen

De Moezeltreek is dé wijnstreek van Luxemburg. De rivier de Moezel is de natuurlijke grens tussen Luxemburg en Duitsland. Je kunt deze streek goed met de fiets ontdekken. In de omgeving is een wijnroute (route du vin) van rond de 40 km uitgestippeld waar je meer dan 50 wijnproducenten vindt die hun deuren maar al te graag voor je openen. Heerlijke wijn proeven in een oude wijnkelder of aan het water, dat klinkt als vakantie, toch? De route begint bij het wijnmuseum in Ehnen.

Geïnspireerd? Boek dan nu één van Belvilla’s vakantiehuisjes in Luxemburg en omgeving en geniet van een last-minute deal.

Naar Blog overzicht