In de zomermaanden juni t/m augustus kun je voor slechts 9 euro onbeperkt treinreizen door heel Duitsland. Deze actie is bedoeld om te compenseren voor de hoge brandstof prijzen. Alles hierover lees je hieronder!

Waarom deze actie?
Deze actie is opgericht door de Duitse regering om mensen te stimuleren om met het openbaar vervoer te reizen. Door meer mensen met het openbaar vervoer te laten reizen, probeert de Duitse regering te compenseren voor de hoge energieprijzen en het openbaar vervoer te promoten.

Wanneer is de actie geldig?
De actie is geldig in de zomermaanden juli t/m augustus. Wel moet je één van deze maanden kiezen en kun je dus alleen die specifieke maand reizen.

Waar is de 9-Euro-Ticket geldig?
Met dit ticket kun je door heel Duitsland reizen. Wel raden wij aan om je te beperken tot bepaalde regio’s. Het is namelijk alleen mogelijk om te reizen met regionaal vervoer, ofwel regionale bussen, trams, metro’s, S-Bahnen en treinen. Dus niet met langeafstandsverkeer zoals Intercity, Thalys en Eurocity. Hierdoor kost het veel tijd om kriskras door het land te reizen.

Waar kan ik een 9-Euro-Ticket kopen?
Het ticket kan gekocht worden via de apps van de vervoersbedrijven of ter plekke bij ticketbureaus en ticketautomaten en in de bus. Kinderen ouder dan zes jaar hebben een eigen ticket nodig. Mensen die al beschikken over een abonnement profiteren automatisch en betalen dus in de zomermaanden slechts 9 euro.

Waar moet ik op letten?
Het ticket is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Deze moet dus voorzien zijn van een naam en de tickethouder moet een geldig legitimatiebewijs met foto kunnen tonen. Niet inbegrepen is het meenemen van een fiets. Het ticket is alleen geldig binnen Duitsland en zul je dus nog je eigen openbaar vervoer-kaart nodig hebben om naar het eerste station binnen de Duitse landsgrens te reizen.

Van het 9-Euro-Ticket zijn al miljoenen exemplaren verkocht. Houd daarom rekening met overvolle treinen. Dit kan betekenen dat je niet verzekerd bent van een plek in de trein en veel treinen vertraging oplopen. Ook is de kans groot dat fietsen geweigerd worden.

Voor overige vragen kun je terecht op de website van Deutsche Bahn (DB).

Naar Blog overzicht