De Ardennen bieden talloze activiteiten om uit te voeren tijdens je vakantie. Aangezien de Ardennen een prachtig gebied zijn om te verkennen, hebben wij de leukste outdoor activiteiten in de Ardennen voor je opgezocht.

1. Klimmen en abseilen

Heb je altijd al een échte berg willen beklimmen? Dan is klimmen en abseilen de perfecte outdoor activiteit voor jou! De Ardennen bieden namelijk een landschap vol hoogteverschillen. Hierdoor zijn er talloze mogelijkheden in dit gebied om te klimmen en abseilen op natuurlijke rotswanden. Je kan er bij de meeste aanbieders ook voor kiezen om alleen te klimmen of abseilen, maar natuurlijk heb je bij het combineren van deze twee activiteiten pas de echte klimervaring. Daarnaast zijn er verschillende klimroutes waardoor er voor iedereen een optie is om mee te doen aan deze outdoor activiteit, ook voor beginners. Aanbieders van klimmen en abseilen zijn Survivallife, Venturix Outdoor en Coo-Adventure.

2. Kajakken

Aangezien de Ardennen beschikken over vele rivieren is het ook mogelijk om te kajakken. Peddel door het water en ontdek de schoonheid dat het gebied te bieden heeft vanaf het water. Je komt langs vele bossen, uitgestrekte weilanden en velden. Daarnaast bepaal je je eigen tempo waardoor je zelf kan beslissen of je juist snel of langzaam vaart. De rivieren waar de kajaktochten worden gehouden hebben geen grote moeilijkheidsgraad waardoor het voor iedereen een leuke activiteit zal zijn.

3. Tokkelen

Voor de échte waaghalzen onder ons is tokkelen de perfecte outdoor activiteit wanneer je de Ardennen bezoekt. Tokkelen is namelijk het maken van een afdaling van een bergwand door middel van een soort kabelbaan. Je springt dus letterlijk de diepte in wanneer je met een tokkelbaan naar beneden gaat. Onderweg kun je ondanks de adrenaline wellicht nog genieten van het prachtige landschap, aangezien je je op grote hoogte bevindt. In de Ardennen vind je zelfs één van de hoogste tokkelbanen van Europa bij Outlive Experience.

4. High rope parcours

Klimmen hoeft in de Ardennen niet per se op rotswanden plaats te vinden. Je kan namelijk ook klimmen in een high rope parcours. Dit is een route tussen de bomen die bestaat uit verschillende touwbruggen. Het klimmen blijft erg gevarieerd aangezien het parcours beschikt over kabels, ziplines, netten en balkenbruggen. Voor iedereen is er een uitdagende route die je kan uitvoeren. De high rope parcours verschillen namelijk in hoogte, faciliteiten op de parcours, lengte en techniciteit. Kortom, een high rope parcours is de ideale activiteit wanneer je verschillende outdoor activiteiten met elkaar wilt combineren. Het tokkelen, klimmen en klauteren komt namelijk allemaal terug wanneer je een high rope parcours uitvoert.

5. Paintballen

Wanneer je met een grotere groep naar de Ardennen gaat kan paintballen een leuke outdoor activiteit zijn om met z’n allen uit te voeren. Bij paintballen is het namelijk de bedoeling dat je elkaar beschiet met milieuvriendelijke verfballetjes. Ieder krijgt een eigen paintball geweer waarmee je elkaar probeert te beschieten. Wanneer je bent geraakt verlaat je het spel. Vervolgens gaat het paintballen net zo lang door tot dat er nog maar een persoon over is, deze persoon is vervolgens de winnaar.

6. GPS tocht

Voor een rustgevende outdoor activiteit kun je de GPS tocht uitvoeren. Je maakt dan namelijk een wandeling door de Ardennen door middel van een GPS en een roadmap. In de GPS staan de coördinaten en in de roadmap staat stap voor stap beschreven hoe je de route moet gaan volgen. Vervolgens kom je op eigen tempo langs de prachtige natuur die de Ardennen te bieden heeft. Dit is hierdoor een erg leuke interactieve activiteit om uit te voeren met gezin, familie of vrienden!

Belvilla biedt verschillende vakantiehuizen aan in de Ardennen. Één daarvan is een prachtig generoveerd huis met binnenzwembad, sauna, groot terras en een mooi uitzicht.

Bekijk dit vakantiehuis

Bekijk alle vakantiehuizen in de Ardennen

Naar Blog overzicht