Kroatië wordt steeds populairder en wij weten wel waarom. De prachtige steden, de variërende stranden en de fantastische keuken maken jouw vakantie hier compleet! Ben je op zoek naar een vakantie waar je stad en strand kunt combineren? Raak dan geïnspireerd door deze 5 tips voor Spilt!

1. Ontdek het Paleis van Diocletianus

In het oude centrum van Split vind je een van de hoogtepunten van de stad: Paleis Diocletianus. Je kan het je misschien niet voorstellen, maar als je een bezoekje brengt aan het paleis, lijkt het alsof je je even in een andere wereld waant. Wandel door middeleeuwse en Romeinse straatjes, die je vindt achter de grote stadsmuur. Er zijn zelfs markten en winkeltjes gevestigd. Het meest indrukwekkende is de kathedraal van Sint Domnius en de prachtige klokkentoren. Jij wilt dit paleis toch ook bewonderen?

2. Wandel over de Riva Promenade

Zowel ’s avonds als overdag valt er altijd iets te beleven langs de promenade. Neem een goed boek mee en strijk neer op een bankje tussen de palmbomen of geniet van het bijzondere uitzicht over de kust. Het stikt hier van de terrasjes en gezellige winkeltjes en dan hebben we het nog niet eens gehad over het bruisende uitgaansleven dat je hier ‘s nachts vindt…

3. Breng een bezoekje aan stadpark Marjan

Huur een fiets of trek je beste (wandel)schoenen aan, want Marjan is een bekende plek voor de sportieve toeristen en Kroaten. Ondanks dat er in het park een heel parcours voor sportievelingen is uitgezet, is dit ook de ideale plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. In het hoger gelegen gedeelte van het park is een geweldig uitkijkpunt over de kustlijn van Split. Toe aan een drankje? Bij het uitzichtpunt is ook een terrasje waar je even bij kunt komen van de tocht.

4. Komt tot rust op strand Bačvice

In Kroatië kom je voornamelijk kiezelstranden tegen, maar in Split kan ook de zandstrandliefhebber zijn hart ophalen. Vanuit de haven van Split loop je in een klein kwartiertje richting strand Bačvice. De ideale plek dus om even helemaal tot rust te komen en een verfrissende duik te nemen.

5. Stap op een bootje en verken de omliggende eilanden

Even genieten van zon, zee, strand? Neem dan de veerboot naar het eilandje Šolta. Je kunt hier heerlijk tot rust komen en ontsnappen aan de drukte van de stad. Wil je toch liever naar een grote eiland? Dan is Brač zeker een aanrader. Hier vind je kleine havenplaatjes en het strand Zlatni Rat, dat beroemd staat om de vorm van een gouden hoorn.

 

Alle vakantiehuizen in Split

Naar Blog overzicht