Zo krijg jij 5 sterren van je gasten

reviews

De manier waarop klanten keuzes maken is sinds de opkomst van het internet drastisch veranderd. Van het kiezen van een bestemming tot het verblijf in een vakantiehuis, klanten maken zelden blind een beslissing zonder een aantal online recensies te lezen. 

Online recensies worden gezien als persoonlijke aanbevelingen. Deze recensies hebben niet alleen invloed op beslissingen, maar versterken ook de geloofwaardigheid van een vakantiehuis. Beoordelingen van gasten die hier eerder zijn verbleven scheppen vertrouwen en zorgen er zo voor dat gasten de stap zetten en uiteindelijk jouw vakantiehuis boeken. Wist je dat 90% van de klanten aangeeft dat positieve online recensies invloed hebben op beslissingen? 

Voor de verhuur van een vakantiehuis zijn beoordelingen doorslaggevend voor reizigers om een bepaald vakantiehuis boven andere opties te verkiezen. Als huiseigenaar is het dus heel belangrijk dat je naar 5-sterrenbeoordelingen voor je vakantiehuis toe werkt. Hieronder volgen een paar tips over hoe je goede beoordelingen kunt krijgen en nieuwe gasten kunt trekken. 

1. Wees eerlijk in je advertenties

Het belangrijkste als je een 5-sterrenbeoordeling wilt krijgen, is dat je gasten een reëel beeld geeft van je vakantiehuis. Zorg ervoor dat gasten de juiste verwachtingen hebben voordat ze bij je vakantiehuis aankomen. De meeste huiseigenaren zetten hoog in en kunnen de verwachtingen uiteindelijk niet waarmaken, wat klanten teleurstelt. Schrijf een eerlijke beschrijving van je huis, zodat gasten precies weten waar ze aan toe zijn.  

2. Doe net dat beetje extra voor je gasten 

Als je je gasten net dat beetje extra kunt bieden, geven ze bijna altijd een 5-sterrenbeoordeling. Denk daarom eens na over wat jou blij zou maken als jij te gast was in je eigen huis. 

Wat je kan doen? Hmm, nou… Probeer hen een paar dagen voor aankomst te contacteren en te vragen of ze speciale wensen hebben of neem tijdens verblijf regelmatig contact met je gasten op om te vragen of je iets voor ze kunt doen. 

3. Zorg voor moderne voorzieningen

Iedereen houdt van gemak! Plaats daarom moderne voorzieningen in je huis, zoals een koffieapparaat, kabel-tv of streamingdiensten, snelle wifi, gaming consoles, stroomadapters en opladers, kleine keukenapparaten, schoonmaakspullen, bordspellen, etc. 

Zorg ervoor dat je voorzieningen biedt die de algehele ervaring verbeteren en je gasten kunnen helpen prachtige herinneringen te creëren terwijl ze in je huis verblijven. 

4. Vraag om beoordelingen! 

Heel eenvoudig, want vaak vergeten gasten gewoon een recensie achter te laten. Als je tevreden bent met hoe je je gasten hebt geholpen en je zeker weet dat ze tevreden waren met je dienstverlening, vraag hen dan na vertrek via e-mail om een beoordeling te schrijven over jou en je vakantiehuis. Vaak is

het geheim van 5-sterrenbeoordelingen… Heel simpel: een 5-sterrenservice! Het is de beste manier om je gasten te verrassen en te overtuigen nog een keer je huis te boeken. Wij adviseren je om er alles aan te doen om de algehele waarde van een verblijf in jouw vakantiehuis te verbeteren. Houd er wel rekening mee dat je niets moet beloven dat je niet kunt waarmaken. In plaats daarvan kun je beter iets niet beloven en je gasten verrassen. Als je dat doet, is een vijfsterren-beoordeling van gasten binnen handbereik. 

Wil je een 6-sterrenservice bieden? Staat een geweldige gastervaring bij jou hoog in het vaandel? Heb jij deze vragen met ‘ja’ beantwoord? Kijk dan zeker eens naar onze property management service. Bij Belvilla bieden we een allesomvattende dienstverlening waarbij we je vakantiehuis van begin tot eind beheren. Neem vandaag nog contact op met een van onze verhuurexperts en wij vertellen je hoe je de verhuur van je vakantiehuis naar een hoger niveau kunt tillen.

Verhuur uw vakantiehuis bij ons

Belvilla heeft meer dan 40 jaar ervaring in vastgoedbeheer en meer dan 2000 reispartners om uw huurinkomsten probleemloos voor u te optimaliseren.

Bereken nu

Wij zijn er om u te helpen

icon message
0031 2022 05209
Gesloten - vandaag vanaf 9am CET uur bereikbaar
icon email
verhuur@belvilla.nl
Reactie binnen 24 uur