Verhuurtips

tiny house vakantiehuis aan het water

Waarom een tiny house vakantiehuisje bouwen?

Heeft u er ooit over nagedacht om te investeren in een tiny house en deze kleine woning dan te gaan verhuren als vakantiehuis. In dit artikel willen we onderzoeken of het bouwen van een tiny house zinvol is of niet. In Nederland werd dit jaar al een eerste seizoen van Tiny House Battle uitgezonden bij RTL en wij verwachten eigenlijk dat het fenomeen alleen maar groter zal gaan worden. Dit is wat u moet weten over een tiny house vakantiehuisje.

Lees verder
vakantiewoning met jacuzzi

Welke voorzieningen moet uw vakantiehuis hebben?

De voorzieningen die uw vakantiewoning biedt, kunnen het verschil maken tussen een eenmalige gast en mensen die keer op keer opnieuw uw vakantiewoning kiezen. De faciliteiten in uw vakantiehuis moeten een echte weerspiegeling zijn wat waar uw vakantiewoning voor staat en het type gast dat u verwacht te ontvangen.

Lees verder
permanente bewoning recreatiewoning

Hoeveel maanden mag ik in een vakantiewoning wonen?

Een vakantiewoning kopen is een mooie investering voor uzelf en uw gezin. U kunt het vakantiehuis verhuren en bijverdienen en u kunt de plek ook zelf gebruiken om op vakantie te gaan wanneer u wilt. Misschien denkt u er ook over na om er in de toekomst ook langer te verblijven wanneer u bijvoorbeeld met pensioen bent en de kinderen het huis uit zijn. In dit artikel beantwoorden we al uw vragen over het verhuren en zelf gebruiken van uw vakantiewoning.

Lees verder
rendement vakantiewoning

Hoe berekent u het rendement op uw vakantiewoning?

Het kopen en verhuren van een vakantiehuis kan financieel zeker de moeite waard zijn, maar het is belangrijk vooraf goed in te schatten wat u kunt verwachten. Het verhuren van een vakantiewoning moet natuurlijk niet alleen winstgevend zijn, maar moet ook een hoger rendement behalen in vergelijking met meer passieve investeringen zoals aandelen of obligaties.

Lees verder
vakantiewoning en fiscus

Wat zijn de belastingregels tweede woning in buitenland?

Investeren in een huis in het buitenland is al lang een populaire investering bij Nederlanders. Uit onderzoek van Savills in 2019 bleek dat Spanje en Frankrijk favoriet zijn bij Nederlandse kopers van tweede huizen, maar ook Italië en Portugal zijn in opmars. Als u in Nederland woont, en een huis in het buitenland heeft, dan moet u dit aangeven bij de Nederlandse Belastingdienst.

Lees verder
kosten tweede woning aftrekbaar

Btw-aftrek en inkomstenbelasting verhuur vakantiewoning

Wilt u investeren in een tweede woning met de bedoeling het als vakantiewoning te verhuren? Een tweede woning financieren door dit te verhuren op korte termijn is een geweldige manier uw investering vlugger terugverdiend te hebben. Een tweede huis kopen en dan verhuren levert veel meer op dan bijvoorbeeld een spaarrekening. In dit artikel bespreken we de inkomstenbelasting en mogelijke btw-aftrek.

Lees verder
Besparen op energie voor vakantiehuizen

Uw vakantiehuis verhuren tijdens de energiecrisis

Het is algemene feit dat een een persoon met een goed vermogen zou willen investeren in onroerend goed. Even terzijde, mensen investeren in het kopen van een tweede woning, erven er een van een familielid, of kopen samen met een partner een woning etc., want er zijn tal van voordelen aan het bezitten van een tweede woning en nog meer aan het verhuren ervan.

Lees verder
vakantiehuis verhuren

Vakantieverhuur of verhuren op lange termijn?

Wilt u graag uw tweede huis verhuren maar twijfelt u nog tussen vakantieverhuur en verhuren op lange termijn? Er zitten heel grote verschillen tussen de twee en daarom is het belangrijk om te weten wat u kunt gaan verwachten. Wij brengen daarom de verschillen in kaart om eigenaren te helpen kiezen tussen langetermijnverhuur of vakantieverhuur.

Lees verder
vakantiewoning buitenland

Tweede verblijf verhuren in het buitenland: wat moet je weten?

Bent u van plan te investeren in een vakantiewoning in het buitenland? U kunt het vakantiehuis ten eerste gebruiken om zelf op vakantie te gaan en daarnaast kunt u in de periodes waarin u zelf geen gebruik maakt van uw tweede huis aan andere mensen verhuren. Investeren in vastgoed is een grote stap, zeker als het immobiliën in het buitenland betreft. Daarom is het belangrijk om goed te weten wat u kunt verwachten.

Lees verder
belvilla verhuren

Waarom je vakantiehuis verhuren met Belvilla?

Verhuur je jouw tweede woning aan toeristen maar ondervind je toch dat er meer werk bij komt kijken dan je oorspronkelijk had gedacht? Gasten komen veel later aan dan gepland of zijn met meer dan ze hadden geboekt, de regels worden niet altijd nageleefd en de rompslomp maakt van je vakantiehuis een tweede job. In dit geval kun je misschien overwegen om je vakantiehuis te verhuren samen met een dienst die alles voor jou regelt. Dit zijn volgens ons de redenen om voor Belvilla te kiezen.

Lees verder

Verhuur uw vakantiehuis bij ons

Belvilla heeft meer dan 40 jaar ervaring in vastgoedbeheer en meer dan 2000 reispartners om uw huurinkomsten probleemloos voor u te optimaliseren.

Bereken nu

Wij zijn er om u te helpen

icon message
0031 2022 05209
Gesloten - maandag vanaf 9am CET uur bereikbaar
icon email
verhuur@belvilla.nl
Reactie binnen 24 uur