Uw vakantiehuis verhuren tijdens de energiecrisis

Besparen op energie voor vakantiehuizen

Maak significante winsten met het verhuren van uw vakantiehuis

Het simpelweg bezitten van een of meer eigendommen is niet de echte uitdaging – het onderhoud ervan kan een monumentale taak worden. Men moet veel tijd vrijmaken van hun drukke schema om voor het onderhoud te zorgen, vooral als het leeg staat. In dat scenario wordt de huiseigenaar aansprakelijk voor maandelijkse onderhoudskosten en water- en elektriciteitsrekeningen.

Als het onroerend goed echter wordt verhuurd, blijft het niet alleen constant bewoond, maar is de huurder ook aansprakelijk voor het betalen van de meeste of alle rekeningen. Dit is een enorm voordeel van het verhuren van uw vakantiehuis als huiseigenaar – u genereert extra inkomsten, uw rekeningen worden betaald en uw woning vermijdt verval door leegstand of nalatigheid.

Profiteer van belastingvoordeel door uw woning te verhuren

U kunt ook aanspraak maken op belastingvermindering door uw tweede woning te verhuren. Dit hangt echter sterk af van het land waarin u gevestigd bent. Hoewel sommige landen een vaste berekening hebben van de gegenereerde huurinkomsten, zijn er verschillende landen die geen of slechts geringe inhoudingen op huurinkomsten toepassen.

Landen als het Verenigd Koninkrijk, Luxemburg en Nederland heffen geen huurinkomsten, terwijl Duitsland een belasting van 2,71% heeft op huurinkomsten. Landen als Oostenrijk (24,92%), Spanje (19-20%), en Italië (17,25%) scoren hoger op de trede, dus het is altijd raadzaam om een ​​belastingadviseur te raadplegen, vooral als u aanvullende activiteiten uitvoert, zoals het ophalen van passagiers, rondleidingen door de stad en andere offsite activiteiten. In dat geval betaalt u btw over uw totale belasting.

Er is ook een vast aantal dagen waarvoor u geen aangifte mag doen, wat neerkomt op belastingvrij huren voor die periode. Dit verschilt ook per land, maar kan u toch enige hefboomwerking op uw huurinkomsten geven.

We raden u echter aan de belastingregels van uw land door te nemen, omdat u hier misschien de jackpot wint, meer inkomsten genereert en behoud.

Bespaar flink door je vakantiehuis te huren tijdens de energiecrisis

Met name bestaat het hoogste percentage van alle energierekeningen uit de energie die nodig is om de ruimte te verwarmen, en als huiseigenaar kunt u het zich niet veroorloven dit aspect over het hoofd te zien. Een ander voordeel van het verhuren van uw vakantiehuis tijdens de energiecrisis is dan ook dat u tijdens deze winters geld kunt verdienen in plaats van die hoge energierekening te betalen.

Gebruik de huurinkomsten voor het renoveren/opknappen of verduurzamen van uw vakantiewoning

Een ander voordeel van het verhuren van uw vakantiehuis is dat de huurinkomsten kunnen worden gebruikt als herinvestering om de woning milieuvriendelijker en duurzamer te maken. Dit zou het beste gebruik zijn van het extra inkomen en u rendement op de lange termijn opleveren.

Huiseigenaren moeten prioriteit geven aan het duurzaam maken van hun vakantiehuizen voor de winter, aangezien u nooit een limiet kunt stellen aan het aantal gasten dat ervoor kiest om uw woning te boeken, noch kunt u hun energieverbruik controleren, en het zou natuurlijk absoluut een slecht idee zijn om dit zelf te regelen! Hoe groter het huis en hoe groter het aantal gasten, hoe hoger de kosten.

Andere manieren om het energieverbruik te minimaliseren zijn:

a. Het installeren van zonnepanelen helpt de ecologische voetafdruk van uw vakantiehuis in één jaar met 80% te verminderen, vereist weinig onderhoud en de panelen gaan naar verluidt ongeveer 50 jaar mee. Ze kunnen ook uw electriciteitsrekening met zo’n 40-50% per jaar te verlagen!

b. Zorgen voor A++ energielabel bij het kopen van nieuwe apparaten, omdat ze zowel energie- als kostenefficiënt zijn op de lange termijn.

c. Investeren in spaarlampen of leds. LED’s gaan 25 keer langer mee dan traditionele gloeilampen en zijn 80% energiezuiniger.

d. Als u een goed geïsoleerde woning heeft, kunt u overwegen te investeren in een grond- of /lucht-warmtepomp.

e. Het is ook raadzaam om verouderde wasmachines, airconditioners, drogers en koelkasten te vervangen/updaten, aangezien deze de energie-/elektriciteitsreserves enorm opslorpen.

f. Manieren vinden om het huis zonder gas te verwarmen, zoals vloerverwarming, petroleumkachels en houtkachels om het energieverbruik te drukken.

g. Gasten stimuleren om elektrische auto’s op te laden bij openbare oplaadpunten.

Het zou ook helpen om goed te kijken naar het soort eigendommen dat u bezit om te meten hoe energiezuinig ze kunnen zijn. Een nieuw gemaakt houten chalet kan bijvoorbeeld de warmte binnenshuis veel gemakkelijker binnenhouden dan een kasteel met grote ramen, die veel frisse lucht binnenlaten – geweldig in de zomer, maar kan in de winter zwaar op je portemonnee drukken. Daarom zal de structuur van het vakantiehuis beslissen over de manier waarop het wordt aangepakt op het gebied van isolatie op het dak, de gevel en de kelder, de installatie van transparante films enz.

Open communicatie met de gasten tot stand brengen

Als huiseigenaar kun je alle mogelijke maatregelen nemen om je woning te verduurzamen, liefst zonder al te veel tijd en geld te investeren en tegelijkertijd slim om te gaan met gastgedrag.

U kunt de gasten informeren over het energieverbruik in uw welkomstbriefje op de weergavepagina van de accommodatie van Belvilla en/of als welkomstadres wanneer u of een gastheer hen bij de accommodatie ontmoet.

Daarnaast staat Belvilla huiseigenaren toe om een ​​hogere vergoeding aan gasten in rekening te brengen vanwege inflatie en in geval van persoonlijk gebruik op het gebied van elektriciteit en andere voorzieningen. Zo zou er al een toeslag worden berekend op alle boekingen van 1 oktober tot en met 31 maart. Zorg er echter voor dat u de rekeningen op een gastvrije manier aan de gasten voorlegt.

Het is ook cruciaal om gasten te informeren over het voorprogrammeren van verwarming en andere standaardinstellingen terwijl ze weg zijn. Je mag de woning ook tijdelijk afsluiten als deze de komende weken leeg komt te staan. Op die manier wordt ook alles in huis afgesloten, waardoor u minder extra uitgaven hoeft te doen.

Daarom moet een huiseigenaar een middenweg vinden om de gasten in rekening te brengen – weinig of geen invloed op uw huurinkomsten, maar ook geen potentiële gasten wegjagen.

Extra tips om de energierekening laag te houden

Slimme thuistechnologiesystemen helpen u alles te beheren, van beveiliging tot audiovisueel entertainment tot verwarming en verlichting. Ook is het een nette en geavanceerde manier om het energieverbruik onder controle te houden. Dus als u momenteel een huis laat bouwen, renoveren of hieraan denkt, kunt u dit aspect in gedachten houden.

Als huiseigenaar kan u echter extra servicekosten in rekening brengen voor het energieverbruik van de gasten. Het is ook gebruikelijk om de gemiddelde dagprijs (ADR’s) voor gasten te verhogen om de hogere energiekosten te compenseren, althans in sommige landen. Om te weten wat in dergelijke situaties haalbaar is, kunt u altijd contact opnemen met Belvilla.

Wat te doen in plaats van uw vakantiehuis te sluiten tijdens een energiecrisis?

In een parallel universum wil een huiseigenaar zijn vakantiehuis het hele jaar open houden, maar moet hij de woning voor minimaal een paar weken sluiten. Het goede nieuws is dat u dat niet hoeft te doen als u van tevoren een goede strategie uitstippelt. Een huiseigenaar moet zich altijd richten op de totale huurverwachting en eventuele extra kosten worden altijd aangepast in huur, service en toeristenbelasting.

Vanuit het oogpunt van winstgevendheid moet een huiseigenaar het huis sluiten als de winst laag is als die al enige tijd een negatieve winst maakt. Volgens Belvilla zijn de boekingstrends voor de periode oktober-december niet al te hoog maar laten die ook geen sterke daling zien. Daarom heeft u tijdens deze energiecrisis nog tijd om uw strategie voor de wintermaanden te heroverwegen en kunt u samen met ons kijken naar de mogelijkheden om uw vakantiewoning te verhuren.

Als u een huiseigenaar bent die uw eigendom wil verhuren of moeite heeft om het dagelijks te onderhouden en te beheren, kunt u contact opnemen met een van onze verhuurexperts. Bij Belvilla bieden we uitgebreide end-to-end vastgoedbeheerdiensten en nemen we het gedoe van vakantieverhuur weg. Vertrouw ons, leun achterover en geniet van het proces!

Verhuur uw vakantiehuis bij ons

Belvilla heeft meer dan 40 jaar ervaring in vastgoedbeheer en meer dan 2000 reispartners om uw huurinkomsten probleemloos voor u te optimaliseren.

Bereken nu

Wij zijn er om u te helpen

icon message
0031 2022 05209
Nu open - sluit om 5pm CET uur
icon email
verhuur@belvilla.nl
Reactie binnen 24 uur