Vakantiewoning verhuren: tips om succesvol te zijn

vakantiehuis verhuren tips

Wilt u een vakantiewoning kopen en verhuren, maar wilt u graag weten hoe u alles kunt regelen om het maximale uit uw investering te halen zonder gedoe? Wij hebben 7 tips voor u die u zullen helpen om voldoende gasten te ontvangen, de juiste prijs te rekenen en geen problemen te hebben met uw verhuurders.

Een goede locatie vinden

Om uw vakantiehuis succesvol te kunnen verhuren is het vooral belangrijk om de juiste locatie te vinden. De locatie van een huis betekent dat twee identieke woningen alleen door de ligging in huurwaarde meer of minder waard kunnen zijn als vakantiehuis. Het is heel onwaarschijnlijk dat u geld zult verdienen met het adverteren van uw eigendom als vakantieverhuur, tenzij het zich in een gewilde omgeving bevindt of er iets interessants in de buurt is dat mensen willen bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan een vakantiewoning in de buurt van de zee, in een gebied met uitzonderlijke natuurlijke schoonheid waar kan worden gewandeld of men kan mountainbiken, of in de buurt van een attractie die populair is bij toeristen.

vakantiewoning kopen en verhuren

De juiste informatie voorzien

Toeristen kiezen om een bepaalde vakantiewoning te huren zonder deze in het echt te hebben gezien. Daarom is het ontzettend belangrijk om de juiste informatie te voorzien aan uw mogelijke klanten. Wees altijd duidelijk over welk type vakantiewoning ze boeken en wat de voorwaarden zijn, zodat er geen twijfels ontstaan. Als bepaalde faciliteiten van het pand gedeeld moeten worden met andere gasten, zorg er dan altijd voor dat hierover duidelijke afspraken worden gemaakt. Als er bepaalde negatieve aspecten verbonden zijn met de vakantiewoning is het beter om dit vooraf mee te delen zodat de huurders niet voor verrassingen komen te staan.

Een goede eerste indruk maken

Het is belangrijk om de juiste informatie te voorzien aan uw potentiële huurders, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat u geen goede eerste indruk wil maken. Men zegt dat de eerste indruk de belangrijkste is, en dat is zeker waar voor een vakantiehuis. De eerste indruk van vakantiegangers start bij de advertentie van uw vakantiewoning en die gebeurt vooral door goede foto’s in uw advertentie. De tweede eerste indruk die uw huurders krijgen, is wanneer ze de woning binnenstappen. Zorg daarom bijvoorbeeld voor een mooi gedekte tafel, bloemetjes en planten in het huis, een sfeervolle decoratie, etc. zodat uw gasten meteen een vakantiegevoel krijgen wanneer ze het huisje binnenstappen.

Een correcte prijs instellen

Wilt u een hoog rendement verdienen op de investering van uw vakantiehuis? Dan is het ontzettend belangrijk om de juiste prijs te rekenen per overnachting. Maar hoe bereken je de optimale prijs van uw vakantiehuis? Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Is uw vraagprijs te hoog, dan loopt u het risico dat gasten een andere, goedkopere vakantiewoning in de buurt boeken. Is de vraagprijs te laag, dan wordt het misschien moeilijk om alle onkosten te dekken. De locatie, de grootte van het vakantiehuis, de faciliteiten, maar ook het seizoen en mogelijke evenementen in de buurt spelen allemaal een rol. Belvilla maakt daarom gebruik van dynamische prijzen, zo wordt de verhuurprijs voor uw vakantiehuis zo ingesteld dat deze automatisch wordt aangepast aan de actuele marktwaarde.

Uw concurrentie kennen

Zeker als uw woning zich op een toeristische locatie bevindt, dan zult u ook te maken hebben met de nodige concurrentie. Wanneer u de competitie wil aangaan met andere aanbieders van vakantiehuizen, dan is het vooral belangrijk om de juiste prijs te vragen per overnachting, maar dat is niet het enige dat belangrijk is. In een sector met heel veel concurrentie moet u zich ook kunnen onderscheiden van de rest. Ga daarom creatief te werk bij de inrichting van uw vakantiehuis en bied iets unieks aan dat de concurrentie niet heeft. Wat biedt de concurrentie en hoe kunt u zich onderscheiden? Zorg er met andere woorden voor dat u niet alleen een basispakket aanbiedt, maar ook een aantal leuke extra’s.

vakantiewoning verhuren

Contact met de verhuurders behouden

Wanneer een gast uw vakantiehuis heeft geboekt, is het belangrijk om op regelmatige basis contact te onderhouden. Stuur enkele dagen voor de start van de vakantieperiode een berichtje naar de toekomstige huurders en vraag hen of alles duidelijk is en of ze misschien extra informatie nodig hebben over de vakantiewoning of een routebeschrijving willen ontvangen. Zeker tijdens het verblijf van de gasten is het belangrijk steeds beschikbaar te zijn. “Waar kunnen we de handdoeken vinden? Wat is het wachtwoord voor het WiFi-netwerk ? En is er extra toiletpapier?” Wanneer de gasten bepaalde vragen hebben is het essentieel de huurders meteen van een antwoord te voorzien.

De juiste partner vinden

Een vakantiehuis verhuren vergt veel werk, en tenzij u alles zelf wilt regelen is het belangrijk de juiste partner te vinden. Bij Belvilla bieden we een full-service verhuurpakket, van administratieve afhandelingen van de verhuur tot de promotie van het vakantiehuis en van het schoonmaken van het pand tot het regelen van de ontvangst en het vertrek van de gasten. Belvilla heeft meer dan 40.000 vakantiehuizen in zo’n 20 Europese landen, meer dan 40 jaar ervaring en miljoenen gasten per jaar. Wanneer u uw huis verhuurt bij Belvilla, behoudt u over alles de controle.

Verhuur uw vakantiehuis bij ons

Belvilla heeft meer dan 40 jaar ervaring in vastgoedbeheer en meer dan 2000 reispartners om uw huurinkomsten probleemloos voor u te optimaliseren.

Bereken nu

Wij zijn er om u te helpen

icon message
0031 2022 05209
Gesloten - maandag vanaf 9am CET uur bereikbaar
icon email
verhuur@belvilla.nl
Reactie binnen 24 uur